reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

To moja będzie chyba malutka bo w 20 tygodniu i 5 dniu ważyła 330 g

moj w 20 tyg tez 330g teraz w 23tyg 530g i lekarz orietacyjnie w wyliczeniach na usg wyszlo ze waga urodzeniowa 3400-3600g co nawet by pasowało bo corka sie ur 3650g

@klaudiaa975 nie mam pojecia jezeli szpital tegoo nie praktykuje to chyba nie idzie takiej listy zrobic czasem nie ma czasu bo tyle porodow nie wiadomo jaka polozna bedzie, czy anestezjolog akurat bedzie zeby podac znieczulenie (u mnie akurta juz go nie bylo wiec nie dostałam znieczulenia)
tu chyba wszystko od wielu czynników zalezy

ja teraz bede spisywac plan porodu z plozna ktora bedzie ze mna przy porodzie i ona bedzie mnie przyjmowac

reklama
A myślisz , że skoro mój lekarz badał wszytko "dokładnie" ale nie zauważył asymetrii w sercu to znaczy , że ma sprzęt do dupy czy nie widać było tego tydzień wcześniej ? Bo się zastanawiam czy mu zaufać i on zrobi w trzecim trymestrze czy jechać. W sumie 300zl to nie tak duzo jeśli chodzi i spokój i zdrowie dziecka.
Wiesz co ciezko powiedziec. Moze byc tak ze nie zauwazyl, a moze byc i tak ze nie bylo widac. Musisz jyz sama zadecydowac.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Wolę się niezaglebiac bo wczoraj pod wieczór przeżyłam depresję i stan taki ze szok wylam wylam i wylam mój tylko chusteczki podawał i przytulal i pytał gdzie jego twardziel się podział ale wyplakalam się i od dziś znów się zbieram w całość [emoji134] [emoji134] [emoji134] [emoji134] tzn staram się.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Oj kochana chociaz fajnie, ze masz wsparcie. Ja ryczalam caly wieczor w samotnosci[emoji20]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Mało jesteśmy oryginalne i podobają nam się imiona z czołówki [emoji16] Mojemu się podoba Maja, ale wolę imię, które ma też jakaś inna opcje na starość [emoji1] i Jagoda też się mojemu podoba , ale to imię nie jest mi tak bliskie... Emilka mi się podoba, ale u nas w rodzinie (jednej i drugiej) maja zastrzeżenia... Mi się podoba jeszcze Laura, ale mojemu nie... I tylko Julka i Oliwka nam zostaje [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png
A mi się podobała Hania, mężowi Natalka, a syn zdecydował, że będzie Paulinka i po kłopocie ;)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

moj w 20 tyg tez 330g teraz w 23tyg 530g i lekarz orietacyjnie w wyliczeniach na usg wyszlo ze waga urodzeniowa 3400-3600g co nawet by pasowało bo corka sie ur 3650g

@klaudiaa975 nie mam pojecia jezeli szpital tegoo nie praktykuje to chyba nie idzie takiej listy zrobic czasem nie ma czasu bo tyle porodow nie wiadomo jaka polozna bedzie, czy anestezjolog akurat bedzie zeby podac znieczulenie (u mnie akurta juz go nie bylo wiec nie dostałam znieczulenia)
tu chyba wszystko od wielu czynników zalezy

ja teraz bede spisywac plan porodu z plozna ktora bedzie ze mna przy porodzie i ona bedzie mnie przyjmowac
Aha rozumiem no ja nie liczę na jakąś duża wagę bo ja przy urodzeniu ważyłam 2700 i maz coś troszkę ponad 3000 chociaż nie wiem czy to ma jakieś znaczenie za tydzień usg to zobaczę ile przybrała a to będzie już 25 tydzień i 5 dzien :)

To chyba nasze dzieciaczki podobnie waza, bo moja w 21+0 wazyla 457g, a tetaz w 23+5 750g[emoji33] I tez mnie to martwi, bo corka na tym etapie wazyla 630g, a urodzila sie 4200g[emoji53] Nie wiem czy to ma znaczenie.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Moje w 21tc wg prenatalnego 500gram... Aż 100g więcej niż 4 dni wcześniej u mojego ginekologa :) idę jutro i zobaczę co na to powie :) mój facet był długi o chudy i mu to zostało więc corcia też może taka być :) ale żadne z nas nie miało 4kg więc myślę, że córka ojca nie pobije :)

f2w39n7303c24ozn.png

I właśnie się dowiedziałam , że K przyjedzie w przyszły piątek ale na wtorek po świętach już musi być w pracy :( i nie będzie go 4/5 tygodni i dopiero w maju jakaś przerwa. I dopiero wtedy będziemy kupować wszytko dla malutkiej.. ale maj to już tak daleko będzie , że aż się boje czy nie za późno :(
Maj to też dobry czas :) zawsze możecie uzgadniac kupno różnych rzeczy przez internet i zamawiać do domu :)

f2w39n7303c24ozn.png

Ciekawe czy lekarz i położne zwracają uwagę tak jak powinni.

Trochę świeżego powietrza :) co za rasa ten twój piesek ?:)

Super okazja :) ale stelaża nie było w komplecie ?

K już dostal zdjęcia i tez mu się różowo biały podoba. A dodatki mogą być jasno szare no z różowymi kropeczkami, serduszkami :)

Alicję chciało pół rodziny :D bo tez nie ma w rodzinie już. Ale o tym że dużo osób chciało dowiedziałam się dopiero jak dalismy tak na imię córce [emoji14]

A gdyby nie kazali mieć planu porodu a chciałabym taki zrobić i mieć. To wezmą to pod uwagę ?

Chyba tak, bo ja w tym momencie np poszłam robić zupę :D

Właśnie te skojarzenia z innymi osobami są do D.. też tak mam :p
Cocker spaniel :)

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
To moja będzie chyba malutka bo w 20 tygodniu i 5 dniu ważyła 330 g
Moja w 21 tyg coś koło 310 g ale z usg wyszło że jest nie cały tydzień młodsza. A teraz zapomniałam zapytać ile mniej więcej waży. Dopiero za 3 tyg się zapytam

Napisane na SLA-L22 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry