reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja ruchy czuję najbardziej leżąc na plecach.

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też tak miałam, ale teraz czuję tylko leżąc na boku :) choć dziś czuje trochę lepiej nawet na plecach jak leżę :)

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Trzymam kciuki za dentyste!
Ja też miałam dziś wizytę u endodonty, lecze już kilka mięsiecy jeden ząb, ale nie wiem, co z tego będzie, bo ciągle nie chce się zatruć :( dziś jak wyszłam z gabinetu to tak mnie bolało, że aż słabo mi się w metrze.zrobiło. na szczęście już przestaje... Zuzia w brzuszku w trakcie wizyty szalała, pewnie czuła mój strach, bidulka :((

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Chyba faktycznie dzieci czują nasze nerwy coraz bardziej i reagują na nasz nastrój

f2w39n7303c24ozn.png

Ja ruchy czuję najbardziej leżąc na plecach.

Jezzzzuuuu nie jest dobrze- zastanawiałam się jakim cudem czujesz dziecko na swoich plecach :eek:

@Karla88 w płaszcz się na bank zmieścisz:-D

BTW przypomniała mi się taka anegdotka ze szkoły rodzenia: w zimie, wpada w nocy na porodówkę super laska, mega ładna i zadbana jak mówiła położna- w futrze do kostek i mówi że rodzi. Zdejmuje to futro a pod spodem w samej bieliźnie- okazało się że narzuciła tylko to co miała pod ręką, bo przestraszyła się że za moment urodzi ;)

Jak to nie? Jak sie okaze ze i mnie denerwuje, to tez to zdemontuje [emoji23] Nie bede sie bala, ze mi sie zepsuje kolo czy cos. Nie wiem tez jak sie to zachowuje w zyciu codziennym. Mialam kilka wozkow i w zadnym nie mialam jakiegos problemu z braku tego systemu. Ale skoro twierdza ze jest spoko to warto wyprubowac :)
No jak jeździłam po pokoju to było słychać takie "cyk" ale myślę, że na dworze gdzie jest większy hałas nie będzie to tak uciążliwe. Tylko nie wiem w jaki sposób to wymontować bo nie pytałam. Czy można samemu czy należy wózek do nich wysłać czy co. Jakbyś była zainteresowany tematem i czegoś się dowiedziała to daj znać :)

No jak jeździłam po pokoju to było słychać takie "cyk" ale myślę, że na dworze gdzie jest większy hałas nie będzie to tak uciążliwe. Tylko nie wiem w jaki sposób to wymontować bo nie pytałam. Czy można samemu czy należy wózek do nich wysłać czy co. Jakbyś była zainteresowany tematem i czegoś się dowiedziała to daj znać :)
Ooook :) Chociaz znajac mnie, zlecilabym to w pierwszej kolejnosci mojemu mezowi. Ale jak bede w sklepie dzieciecym jakims to pogadam nawet z babeczkami, czy wiedza co i jak.

Ooook :) Chociaz znajac mnie, zlecilabym to w pierwszej kolejnosci mojemu mezowi. Ale jak bede w sklepie dzieciecym jakims to pogadam nawet z babeczkami, czy wiedza co i jak.
Napisałam jeszcze raz do Bebetto :p Bo oczywiście nie dało mi to spokoju :p Dziś jak wrócę do domu to jeszcze przetestuję :D
A tak w ogóle to jaki model masz Bebetto?

@olaaa7 @JustMe55 @Darka83 Ł mówi, ze lekarz widzi, że tam cos jest ale on nie może dokładnie tego zbadac bo za głęboko. Ale Ł też jest taki że jakby mu ktoś rękę uciął to by mi mówił że mam sie nie przejmowac bo to nic groźnego bo on wie ze sie zawsze martwię., więc nie wiem czy powiedział mi wszystko
nie stresuj się na zapas, naprawdę... nie będę robić wykładu z okulistyki, ale w 99,9% to nic groźnego... wiem, jak to się się stresować o wyniki kogoś bliskiego, ale - będzie dobrze, zobaczysz...

No właśnie niby czuję się ok ale jednak trochę grubo :p Jednak chyba lepiej bym się czuła w dłuższej :) Ale to może moja obsesja już na tym punkcie :p Wczoraj jeszcze mama mnie pocieszyła :D Mówię jej, że wyglądam jak krupniok w szczewie a ona do mnie no a jak masz wyglądać :D [emoji28] nie wiedziałam czy mam się śmiać czy płakać :D
nie ma to jak takie "pocieszanie" ;)
moja mama jakiś czas temu rzuciła tekstem, że "chyba za dużo jem, bo tak mi brzuszek ładnie rośnie, ale w sumie jak się przyjrzeć, to już nie wygląda na skutek nadmiaru ciasta" ;)

Moja mama jak dzwoni to pyta: jesteś już gruba? :D ..że niby taki dowcipasek i matczyna troska :baffled: ALe ona ma na tym punkcie mega zboczenie, bardzo dba o linię ;)
też dobre ;)

kupujecie dziewczyny szlafroki do szpitala? Bo ja tego nie widzę przy porodzie w lato
ja mam cienki (też ze słodkisen) - jest cienki i bawełniany, ale przede wszystkim ma kieszenie, które mogą się bardzo przydać ;)
miejsca aż tyle nie zajmuje, bo niewiele więcej niż koszula, więc niech sobie będzie ;)

Spróbuję włożyć skarpetki i tak pochodzić a jak nie to czytałam, że można włożyć napełnione wodą woreczki i buty do zamrażarki na noc.
oj, nie wiem, czy od takiego "brutalnego" potraktowania ekoskóra nie popęka - jest pod tym względem wrażliwsza niż normalna...

Nie, nie bo mu się humor nie poprawia po tym jak się wydziera... Z takim psycholem bym nigdy nie była [emoji12][emoji12] on po prostu jak nie jesteśmy razem odetchnie i przemyśli i zachowuje jak by nic się nie stało ... Ale nigdy do błędu się nie przyznaje

f2w39n7303c24ozn.png
więc najwyższa pora, żeby zaczął się przyznawać...

własnie zrę krokiety z kapusta i grzybami nie wiem traktwac to jak obiad cz 2 sniadanie?? :p :errr::D:D:D:D
no i jeszcze smaka na krokiety mi narobiłaś :p

Napisałam jeszcze raz do Bebetto [emoji14] Bo oczywiście nie dało mi to spokoju [emoji14] Dziś jak wrócę do domu to jeszcze przetestuję :D
A tak w ogóle to jaki model masz Bebetto?
Nico Plus. Jeszcze musze dokupic fotelik, bo ten z zestawu mnie nie przekonuje. Kazdemu dziecku inwestowalismy w foteliki lepsze, z dodatkowymi atestami, wiec tu tez nie moze byc inaczej.

No właśnie niby czuję się ok ale jednak trochę grubo [emoji14] Jednak chyba lepiej bym się czuła w dłuższej :) Ale to może moja obsesja już na tym punkcie [emoji14] Wczoraj jeszcze mama mnie pocieszyła :D Mówię jej, że wyglądam jak krupniok w szczewie a ona do mnie no a jak masz wyglądać :D [emoji28] nie wiedziałam czy mam się śmiać czy płakać :D
Nie ma to jak mama[emoji23] Jak bym swoja slyszala[emoji6]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

reklama
nie stresuj się na zapas, naprawdę... nie będę robić wykładu z okulistyki, ale w 99,9% to nic groźnego... wiem, jak to się się stresować o wyniki kogoś bliskiego, ale - będzie dobrze, zobaczysz...

nie ma to jak takie "pocieszanie" ;)
moja mama jakiś czas temu rzuciła tekstem, że "chyba za dużo jem, bo tak mi brzuszek ładnie rośnie, ale w sumie jak się przyjrzeć, to już nie wygląda na skutek nadmiaru ciasta" ;)

też dobre ;)

ja mam cienki (też ze słodkisen) - jest cienki i bawełniany, ale przede wszystkim ma kieszenie, które mogą się bardzo przydać ;)
miejsca aż tyle nie zajmuje, bo niewiele więcej niż koszula, więc niech sobie będzie ;)

oj, nie wiem, czy od takiego "brutalnego" potraktowania ekoskóra nie popęka - jest pod tym względem wrażliwsza niż normalna...

więc najwyższa pora, żeby zaczął się przyznawać...

no i jeszcze smaka na krokiety mi narobiłaś :p
Jeśli chodzi o buty to mam też takie obawy z tym mrożeniem dlatego spróbuję je w skarpetkach rozchodzić :)
A wracając do opinii mam to zauważyłam, że w typowo ciążowych sukienkach wyglądam grubiej niż w normalnych, chyba ten nadmiar materiału i marszczenia po bokach się do tego przyczyniają.

Do góry