reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Mam pytanie do dziewczyn które rodziły: jakie były wasze wcześniejsze porody (SN czy CC) i jaki planujecie teraz?
Pierwszy był sn i to bez znieczulenia :-/
A teraz....jak bozia pozwoli to też sn ale tym razem biorę znieczulenie! Nigdy więcej bez znieczulenia

f2wlk6nllyt56xuu.png

3jgxskjoi9az1jj9.png

reklama
Hahahaah przez te Twoje posty o salatce też zaczynam mieć na nią ochotę...!:rofl2: I ogórkową też bym nie pogardzila :D

Witamy w klubie bolących gardeł... :/ Płuczę solą, co mi zostało :(

To tak jak u nas! Młody mi zdradził że jeśli w tym roku nie będzie miał rodzeństwa, to będzie to jego życzenie jak będzie dmuchał świeczki na torcie urodiznowym ;)

Ja w pierwszej ciąży miałam w pracy koleżankę, przy biurku obok i ona sobie robiła szyjki z indyka (nie pytajcie....). Jak podgrzewała je w mikrofali to zbierało mnie na takei wymioty że wychodzilam na zewnątrz.. Od tamtego czasu nie ruszam indyka i kurczak też mi jakoś często nie podchodzi... W ogóle nie jestem fanką mięsa. Chyba że konkret: stek, tatarek albo carpaccio :)

Czyli mówisz, że jeszcze może nas dopaść...?o_O

Ja kiedyś stosowałam mustele i była super- ale ja raczej nie mam predyspozycji do rozstepów, więc nie wiem czy to miarodajna opinia. Czytałam że teraz jest bardzo fajna seria dla dzieci i mam firmy Derma. Wszystko super naturalne. Muszę też sprawdzić w sklepie i jak coś sobie kupię.

Przez całą ciążę nie ruszyła Ci się w ogóle waga w górę, czy źle coś zrozumiałam?? Też tak chcę! Ja przytyłam bardzo normalnie, 10,5 kg... Ślicznie wyglądałaś :)

Ja jestem z Warszawy już od 17 lat :) a oryginalnie z Białegostoku :) I pracuję w sprzedaży ogólnie rzecz ujmując, ale raczej w relacjach B2B :)

Właśnie, nigdy się nie przewidzi jak będzie z porodem i jakie dzieci wyhodujemy ;) Moja koleżanka jest dość duża, ma szerokie biodra i wszyscy byli pewni że dziecko z niej wyskoczy w 5 minut a męczyła się kilkanaście godizn... zresztą ja też wspominam swój poród masakrycznie- zero rozwarcia, szyjka skracała się w tempie ślimaczym plus skurcze krzyżowe.... Eh. Może być chyba tylko lepiej :) Mam pytanie do dziewczyn które rodziły: jakie były wasze wcześniejsze porody (SN czy CC) i jaki planujecie teraz?
Moje dwa powody naturalne pierwszy z oksytocyną (nie polecam bóle dwa razy silniejsze) najgorzej jednak wspominam szycie. Drugi natomiast bajka urodziłam w pół godziny . Mam nadzieję na naturalny poród

Napisane na HTC Desire 830 dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

No :( jestem tutaj od 3 lat i pod wieloma względami Niemcy są "inni" nie mówię oczywiscie , że są gorsi czy lepsi bo to zależy od sprawy , na pewno pod rożnymi względami jest tutaj lepiej chociażby finansowym no , ale tutaj mamy jeden przykład tej ich "inności i egoistycznosci

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Jedno
Co mi Sie podoba zlobki w miare nie drogie w Uk to bylo katasrofa placic wyecej niz polowe pensji na msc za zlobek
Moja JuZ zapisana do kita od wrzesnia;)
Podoba mi sie kindergeld dojsc wysoki hah w Uk duzo mniej
No Ale te aok tk bkk to masakra i szczypionki platne niektore dla dzueci np na mongikoki w Uk zdrowotne wszy gratis
Kazdy kraj ma plusy minusy nie ....

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A ja wam powiem ze przez całe 9 miesięcy bardzo się bałam myślałam czy wytrzymam ten bol i wiecie co nie sądziłam ze z troski o córeczkę będę tak dzielna bolało ale bez tragedII jak mnie straszyli fakt trwał porod naturalny 4,5h ale wydawało się jakby od rana rodziła. Teraz nawet mnie się boeing tyle ze obawiam się ze może być dłuższy a dłuższy to bd dłużej bolał ale jest do wytrzymania:)

reklama
Jedno
Co mi Sie podoba zlobki w miare nie drogie w Uk to bylo katasrofa placic wyecej niz polowe pensji na msc za zlobek
Moja JuZ zapisana do kita od wrzesnia;)
Podoba mi sie kindergeld dojsc wysoki hah w Uk duzo mniej
No Ale te aok tk bkk to masakra i szczypionki platne niektore dla dzueci np na mongikoki w Uk zdrowotne wszy gratis
Kazdy kraj ma plusy minusy nie ....

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma :-)

f2wlk6nllyt56xuu.png

3jgxskjoi9az1jj9.png

Do góry