reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

[emoji23] [emoji23] [emoji23] tak była też opcja bezmięsna cały talerz warzyw itd

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Czyli coś, co zdecydowanie bardziej odpowiada moim preferencjom ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
U nas O często już wspomina o rodzeństwie... Ale od początku mówiliśmy o co najmniej 2-3, projekt domu był tak robiony, żeby pomieścić później większą ilość osób itd [emoji6]
I jak na razie nie zniechęciły go moje ciążowe przeboje, leżenie, ograniczenia itd [emoji6]

0d1yrjjgtd95fou3.png
Mojemu wczoraj się wyrwało czy ma mi zrobić 3 dziecko... Byłam w lekkim szoku. Co go tak nagle na te dzieci wzięło[emoji1] [emoji1]
Ale trochę go poprawiłam żeby może najpierw poczekał aż drugie się urodzi hehe

Napisane na moto x4 w aplikacji Forum BabyBoom

Z jednej strony tylko cyferki, ale ciążą 35+ to już trochę inna historia, organizm gorzej znosi, większe ryzyko itd... Więc nie mogę czekać za długo....

0d1yrjjgtd95fou3.png
Oczywiacie masz też rację jednak inaczej jak to facet starszy bo Oni mogą aż do ... , ale będzie dobrze [emoji5]

To jest w ogóle jakaś porażka że leżąc w szpitalu nie masz żadnej opcji wyboru- tak jak @_agnieszka_ np. będąc wege. Już pisałam chyba że jak leżałam z tą kolką nerkową na patologii, to była też dziewczyna w ciąży bliźniaczej, nie była z warszawy więc rodzina odwiedzała ją tylko w weekendy i wcale nie dostawała większych porcji,więc była normalnie głodna..! Nie wspominając o tym że do żarcie dla ciężarnych nie ma nic wspólnego ze zbilansowaną dietą, pamiętam że były np. parówki (i to zapewne z MOMem, najtańsze). Naprawdę tragedia.

M. ogarnia od znajomego z Włoch, który sprzedaje Chicco łóżeczka Next2Me dream (i to nie jest reklama :D) :) A oprócz tego na pewno normalne też będzie- z prozaicznego powodu że musimy gdzieś kłaść przewijak :D

Co do różnicy wieku, to u mnie wyszła naprawdę spora ;) ale powiem Wam, że z jednej strony cieszę się właśnie z tego o czym piszecie- że nacieszyłam się na maxa wychowywaniem Frania, wiem że poświęciłam mu uwagę kiedy tylko jej potrzebował i nie musiałam kombinować jak się rozdwoić :tak:
U nas też będzie duża różnica wieku (tzn mam na myśli dzieci M a naszego małego) bo córka ma 11 a syn 9 lat.

A ja sobie zakupiłam jeszcze jedna gondole bo uwielbiam zielone wózki;)
e1294b75d8ec5f2bedf1efda0df7a702.jpg

hchygzu3560fzqmv.png
Śliczny ten zielony :) A jaką masz jeszcze gondolkę?

Dobrze, że to nie bernardyn ;)
A bardziej serio, to chyba u większości z nas psy/koty są po prostu członkami rodziny ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Hehehe no znajomi mają wilczura to śpi w przedsionku namiotu [emoji16] ale nasz to by wylazl dolem i smigal sam po lesie nocą szukając zwierzyny ( z jednej stronie jest jezioro a po drugiej las więc raj dla psów) a z drugiej strony jest tak strachliwy, że potrafi się bać jak jest ulewa i krople uderzaja o namiot [emoji23][emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

Podobno system wybiera [emoji2] już to widzę [emoji2]

oar8qqmzp357f8q1.png

Aniołek 31.07.2017 (*)
Taa to chyba coś nie bardzo im ten system działa :p Albo ustawiają sobie zasięg najbliższy ZUSowi żeby nie musieć za daleko chodzić :p

Wstawię Ci zdjęcie jak wrócę do domu bo nie mam w tel a siedzę na terapi z dziecmiNo tez mnie urzekla. To chyba ze starszego modelu jest. Mi sie podoba bardzo. Wyróżnia się też na.tle tego co teraz na topie bo to zupełnie inne kolory od trendów obecnych ;)

hchygzu3560fzqmv.png
Oki to czekam w takim razie :)

reklama
Hahaha mój też już nic niemowi o staraniach w grudniu o kolejnego babla [emoji23] [emoji23] [emoji23] ale Ci powiem ,że ja też po porodzie chce się nacieszyć macierzyństwem a tak bym miała maleństwo i ciążę a co jak przyszłoby mi znów lezec kolejna ciąże, a tutaj jestem zdana sama na siebie takiemu rocznemu maluszkowi bym niewytlumaczyla , że mama musi leżeć jak mu pampersa zmienić, karmić itd. Także myślę , że poczekamy z drugim jak już Fabi podrośnie i będzie troszkę samodzielny chociaż mam nadzieję , że na jednym dziecku nie zostaniemy nie chciałabym żeby później Fabi sam został [emoji4]

No właśnie ja też się tego boję, niby każda ciąża jest inna ale wiadomo, że nikt Ci nie zagwarantuje że w następnej będzie dobrze. A z roczniakiem już nie poleżysz tak jak teraz [emoji6] czas pokaże jak będzie [emoji4]

oar8qqmzp357f8q1.png

Aniołek 31.07.2017 (*)

Do góry