reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

My też chcemy (tzn ja bardziej :D ) starać się o drugie w grudniu ale chyba jednak ten grudzień dopuścimy, bo mały miałby dopiero 5 miesięcy, a nie wiadomo czy tak dobrze będę znosić kolejną ciążę jak tą teraz. Poza tym wolałabym na spokojnie nacieszyć się malutkim i w pełni poświęcić tylko jemu ten rok czasu kiedy będziemy razem w domu :) Więc starania o kolejne dziecko rozpoczniemy max grudzień 2019 :)
No właśnie ja też chcę się nacieszyć Fabim . Może być tak że kolejna będę super przechodzić bez żadnych " niespodzianek "ale tego człowiek niepotrafi przewidzieć Także o drugim narazie temat zawieszony teraz najważniejsze żeby Fabi jak najdłużej w brzuszku siedział i wszystko było Oki:) A potem będziemy już w trójkę [emoji173][emoji7] [emoji7] [emoji7] [emoji7]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No właśnie ja też chcę się nacieszyć Fabim . Może być tak że kolejna będę super przechodzić bez żadnych " niespodzianek "ale tego człowiek niepotrafi przewidzieć Także o drugim narazie temat zawieszony teraz najważniejsze żeby Fabi jak najdłużej w brzuszku siedział i wszystko było Oki:) A potem będziemy już w trójkę [emoji173][emoji7] [emoji7] [emoji7] [emoji7]

My z M nie chcemy za długo czekać bo M stwierdził, że jest już stary i jak to będzie wyglądać jak będzie chodził do szkoły na zebrania :p W przyszłym roku kończy 40 a ja też nie mam już 20, w lipcu kończę 31 :)

Hahaha mój też już nic niemowi o staraniach w grudniu o kolejnego babla [emoji23] [emoji23] [emoji23] ale Ci powiem ,że ja też po porodzie chce się nacieszyć macierzyństwem a tak bym miała maleństwo i ciążę a co jak przyszłoby mi znów lezec kolejna ciąże, a tutaj jestem zdana sama na siebie takiemu rocznemu maluszkowi bym niewytlumaczyla , że mama musi leżeć jak mu pampersa zmienić, karmić itd. Także myślę , że poczekamy z drugim jak już Fabi podrośnie i będzie troszkę samodzielny chociaż mam nadzieję , że na jednym dziecku nie zostaniemy nie chciałabym żeby później Fabi sam został [emoji4]

U nas O często już wspomina o rodzeństwie... Ale od początku mówiliśmy o co najmniej 2-3, projekt domu był tak robiony, żeby pomieścić później większą ilość osób itd [emoji6]
I jak na razie nie zniechęciły go moje ciążowe przeboje, leżenie, ograniczenia itd [emoji6]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Hahaha mój też już nic niemowi o staraniach w grudniu o kolejnego babla [emoji23] [emoji23] [emoji23] ale Ci powiem ,że ja też po porodzie chce się nacieszyć macierzyństwem a tak bym miała maleństwo i ciążę a co jak przyszłoby mi znów lezec kolejna ciąże, a tutaj jestem zdana sama na siebie takiemu rocznemu maluszkowi bym niewytlumaczyla , że mama musi leżeć jak mu pampersa zmienić, karmić itd. Także myślę , że poczekamy z drugim jak już Fabi podrośnie i będzie troszkę samodzielny chociaż mam nadzieję , że na jednym dziecku nie zostaniemy nie chciałabym żeby później Fabi sam został [emoji4]

Jeszcze niedawno myślałam, że właśnie w grudniu sie postaramy o rodzeństwo dla młodego, ale chyba troche to odroczymy w czasie jednak. Po pierwsze widze za z dnia na dzień jest mi coraz cieżej zrobić zakupy, posprzątać, ugotować, ogarnąć siebie. I jak bym miała to wszystko robić z niemowlakiem u boku to nie wiem czy bm podołała :D Z resztą ja sie strasznie sobie nie podobam w ciaży i przed kolejną ciążą będę musiała wymyślić sposób zeby nie tyć tyle i być szczupłą osobą tylko z piłeczka na brzuchu.

A ja wam powiem , że tutaj jedzenie na prawdę Oki nawet przychodzi Pani i sam sobie człowiek wybiera co chce na wszystkie posiłki jest powiedzmy 5 dan do wyboru i samemu się decyduje na co się ma ochotę [emoji4]

Moja kolezanka ma na dzis termin ale od 5 dni lezy w szpitalu. I mówi, że w piątek przyjechały te Panie z wózkami z jedzonkiem, i mówią ze dziś piątek wiec można albo mielonego albo rybe. Anii sie oczy zaswieciły na myśl o rybie więc o nią poprosiła i mało co nie zwymiotowała. Na talerzu dostała kupe ziemniaków, buraki i śledzia takiego prosto ze słoika :D

A ja wam powiem , że tutaj jedzenie na prawdę Oki nawet przychodzi Pani i sam sobie człowiek wybiera co chce na wszystkie posiłki jest powiedzmy 5 dan do wyboru i samemu się decyduje na co się ma ochotę [emoji4]

Brzmi zdecydowanie lepiej [emoji106]
A jest jeszcze może opcja wege? [emoji6]
Ale i tak się nie przeprowadzę, zostaję na swoim zadupiu... [emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png

My z M nie chcemy za długo czekać bo M stwierdził, że jest już stary i jak to będzie wyglądać jak będzie chodził do szkoły na zebrania [emoji14] W przyszłym roku kończy 40 a ja też nie mam już 20, w lipcu kończę 31 :)
No u mnie mój R w poniedziałek kończy 35 [emoji5] ja w lipcu 27 chociaż mój to ani nie wyglada ani nieczuje się na ten wiek tak myślę [emoji3] na zdjęciach widziałam , że wy też super wyglądacie zresztą...wiek to tylko cyferki [emoji5]

Kurczę, pogadam z moim o tym i zapytam lekarki mam nadzieję , że będę umiała wytłumaczyć o co mi chodzi [emoji23] [emoji23] myślę , że nie byłby to głupi pomysł, tylko ciekawe jakbyśmy np zjeżdżali do Polski czy dałoby się to jakis też przetransportować? Orientujecie się Może?

Hahahahhaha Wioluś! Ty tego nigdzie nie trzymasz w lodówce czy coś :D To jest przechowywane w banku komórek macierzystych :) Jakbyście zjeżdzali na stałe to materiał by został tam, a w razie potrzeby napewno by się dało go Wam jakoś dostarczyć :)

No u mnie mój R w poniedziałek kończy 35 [emoji5] ja w lipcu 27 chociaż mój to ani nie wyglada ani nieczuje się na ten wiek tak myślę [emoji3] na zdjęciach widziałam , że wy też super wyglądacie zresztą...wiek to tylko cyferki [emoji5]

Dzięki za miłe słowa [emoji7] Racja, wiek to tylko cyferki :) My się wcale nie czujemy na swój wiek :)

reklama
My z M nie chcemy za długo czekać bo M stwierdził, że jest już stary i jak to będzie wyglądać jak będzie chodził do szkoły na zebrania [emoji14] W przyszłym roku kończy 40 a ja też nie mam już 20, w lipcu kończę 31 :)
Dokładnie o to chodzi, O ten sam rocznik co M, tylko ja 35... Więc nie możemy za długo czekać....
Jak tylko się da po porodzie muszę usunąć nadżerkę, i potem po prostu będziemy się starać... Może tym razem się uda szybciej niż po 3 latach....

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry