reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Szkoda, że musiała lecieć :(
Przynajmniej miałaś towarzystwo i wsparcie kogoś bliskiego na miejscu, nie mówiąc już o realnej pomocy...

0d1yrjjgtd95fou3.png
No bardzo.. jednak zupełnie inaczej ten dzień wygląda jak ma człowiek się do kogo odezwać, no ale nic się nieporadzi ma pracę, z babcią nieciekawie także tam też jest potrzebna a ja muszę jakos dac rade[emoji4]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Współczuję przeżyć, wcale się nie dziwię, że się zestresowałaś. A kiedy masz następną wizytę? Kupiliście chociaż coś na giełdzie?
O kurczę wierzę , że się wystraszylas, ale myślę , że Hania dała znać tym kopniaczkiem , że u niej wszystko oki [emoji4]

Współczuję przeżyć, wcale się nie dziwię, że się zestresowałaś. A kiedy masz następną wizytę? Kupiliście chociaż coś na giełdzie?
Wizyta za tydzień...

A co do giełdy - chcieliśmy tak naprawdę tylko jeansy dla O kupić, od lat kupuje na tym samym stoisku, przyzwoite jakościowo, w dobrej cenie, itd, ale zamknięte mieli...
Ale za tydzień mam nadzieję, że się uda - będzie zdecydowanie cieplej, a i będziemy wcześniej, bo potem na 9 chcemy do Ikei - może tak wcześnie rano nie będzie tyle ludzi ;)
Chyba, że się zmusimy do jazdy bardziej w południe - mama też chce jechać, ale ona na dużo dłużej niż nasza cierpliwość - pojedzie rano, a my ją po południu odbierzemy...
Więc może rano tylko giełda, potem na chwilę do babci, a potem do Ikei... Ech, będziemy kombinować ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

No bardzo.. jednak zupełnie inaczej ten dzień wygląda jak ma człowiek się do kogo odezwać, no ale nic się nieporadzi ma pracę, z babcią nieciekawie także tam też jest potrzebna a ja muszę jakos dac rade[emoji4]

Doskonale Cię rozumiem... Przez parę dni O był dłużej w domu, bo nie jechał na budowę, a tak, to wychodzi przed 6 a wraca 21-22... :( A ja cały dzień sama...
Co prawda mogę już robić nieco więcej od Ciebie, bo mogę szyć itd, ale i tak... :(

0d1yrjjgtd95fou3.png

Wizyta za tydzień...

A co do giełdy - chcieliśmy tak naprawdę tylko jeansy dla O kupić, od lat kupuje na tym samym stoisku, przyzwoite jakościowo, w dobrej cenie, itd, ale zamknięte mieli...
Ale za tydzień mam nadzieję, że się uda - będzie zdecydowanie cieplej, a i będziemy wcześniej, bo potem na 9 chcemy do Ikei - może tak wcześnie rano nie będzie tyle ludzi ;)
Chyba, że się zmusimy do jazdy bardziej w południe - mama też chce jechać, ale ona na dużo dłużej niż nasza cierpliwość - pojedzie rano, a my ją po południu odbierzemy...
Więc może rano tylko giełda, potem na chwilę do babci, a potem do Ikei... Ech, będziemy kombinować ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Super, zazdroszczę zakupów i Ikei, mój ulubiony sklep z meblami itp :)

Dzien dobry w ten zimny poranek.
Wczoraj cały dzień spędziliśmy u moich rodziców. Lezalam na kanapie i mialam lenia. Spojenie dokucza bardzo więc w sumie niewiele.mogę zrobić.
Temat krwi pepowinowej: nasza córka miała pobraną i przechowujemy i u synka też mamy taki zamiar. Tak samo ze.szczepieniami: szczepie na.wszystko. miałam w rodzinie przypadek kiedy nieszczepione dziecko przyniosło krztusiec niemowlakowi. Maluch o mało nie pożegnał.się z życiem.
Zamierzam dziś może ogarnąć się troszkę w domu bo Kongo tu mam. No i muszę z naszym kotem-smarkiem do weta pojechać bo mu się znowu stan pogorszyl. Boję się że to ten moment że podejmiemy decyzję o uspieniu.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

O kurczę wierzę , że się wystraszylas, ale myślę , że Hania dała znać tym kopniaczkiem , że u niej wszystko oki [emoji4]

Też tak myślę... Szaleje normalnie, nic nie boli itd.
Gdyby coś bolało, albo mnie zaniepokoiło, to byłby od razu szpital, ale leżeć mogę też w domu (a jednak sporo leżę...), przynajmniej mam koty koło siebie i normalne jedzenie (szpitalne dla mnie to masakra, jakby nie O, to bym z głodu umarła...)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Dokładnie dlatego kocham namioty ;)
Jak jeździliśmy po Bałkanach, to mieliśmy 2 - jeden taki malutki, 2 osobowy, który są się rozłożyć w ciągu dosłownie chwili, jak nie było czasu, noc nas przypadkiem zastała, itd, i taki duży, z dwoma sypialniami, jak spalismy gdzieś, gdzie były gorsze warunki termiczne, itd (np w górach w Rumunii, tam chodziły bezpanskie psy, i w nocy było bardzo zimno - jedna sypialnia była zamontowana, a w miejscu drugiej były bagaże, żeby można było bez wychodzenia z namiotu się przebrać, umyć, tylko kuchenka była zaraz przed wejściem - jednak benzyna w namiocie to byłoby przegięcie ;))

0d1yrjjgtd95fou3.png
My kiedyś bez dziecka jeździliśmy z takim malym, zwłaszcza jak trzeba było samolotem lecieć. Teraz mamy duży na wypasie. Jak pada do siedzimy w przedsionku wygodnie na krzesłach przy stoliku. Minus taki, że raczej już nie śpimy co noc gdzie indziej tylko zmieniamy maksymalnie 2 razy miejsce pobytu, bo rozkładanie i składanie tego trochę trwa. Smutno mi trochę, że w te wakacje nie pojadę pod namiot nawet nad mój ukochany Balaton :( Ale za rok sobie odbijemy [emoji16]. Już z myślą o tym kupiliśmy dużą skarbonkę i wrzucamy do niej co chwilę coś. Nawet młody jak dostanie 5 czy 10 zł to woli tam wrzucić niż zachować dla siebie :D Więc wakacje 2019 będą na wypasie :D

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Super, zazdroszczę zakupów i Ikei, mój ulubiony sklep z meblami itp :)
W końcu muszę się za to wziąć ;)
Do Ikei mam już długą listę, z miejscami na regale itd, żeby sprawniej poszło ;)
Dla mnie ma jedną wadę - za dużo ludzi, bo niestety nie możemy pojechać w tygodniu przed południem :(
Chyba, że w kwietniu, ale to skomplikowane logistycznie...

W sypialni poza komodą będą np regały kallax ;) i dywanik, itd ;)
Jak już skręcimy, to będą fotki ;)
I nadal muszę fotki wózka zrobić, ale bez O ciężko :(
Ta spacerówka jest dość ciężka, leży na gondoli, a ja mam zakaz podnoszenia... Więc może dzisiaj wieczorem albo jutro... Zrobię zdjęcia, potestuję trochę, a potem owiniemy stretchem i O zawiezie do domu - będzie czekało na przeprowadzkę ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry