reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Takie
Link do: ŁÓŻECZKO SOSNOWE Z SZUFLADĄ - 3 KOLORY 120/60

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Też fajne [emoji106]

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
ja dla siebie do szpitala nie mam nic, a że to mnie najbardziej przeraża, to zostawiam to na koniec :roll:

dzień dobry,
oficjalnie czuje już ruchy Nikosia, nie cały czas ale parę razy za dzień :D najbardziej wierci się z rana i wieczora. Wczoraj mąż nawet poczuł wypychanie pod ręką :D
Super :) A czujesz kopniaki czy takie przemieszczanie? Ja dzisiaj w nocy jak położyłam się na boku to mocno czułam jak maluszek się wierci, super uczucie chociaż bardzo mnie zszokowało bo w porównaniu z delikatnymi kopniaczkami to było coś :D Jestem strasznie ciekawa ile mały już waży a niestety do wizyty jeszcze 17 dni ...

Dzieki za opinie. Do mnie tez bardziej przemawia tez orzech, ale M chce biale. I chyba jestem sklonna sie zgodzic. W koncu to i tak tylko na jakis czas[emoji6]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
No tak, na jakieś ustępstwa dla męża można iść ;)

U nas nie było wątpliwości kolorystycznych, bo wszystkie meble w sypialni są białe.... [emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png

No my mamy taka, że trzeba jeszcze sporo przy niej zrobić, ale stoi sobie na dzialce i myślę, że niedługo bedzie można ruszyć [emoji5] przyczepa zresztą namiot teznamiot daja taka niezaleznosc podróżowania i ja to lubię [emoji5]
Dokładnie dlatego kocham namioty ;)
Jak jeździliśmy po Bałkanach, to mieliśmy 2 - jeden taki malutki, 2 osobowy, który są się rozłożyć w ciągu dosłownie chwili, jak nie było czasu, noc nas przypadkiem zastała, itd, i taki duży, z dwoma sypialniami, jak spalismy gdzieś, gdzie były gorsze warunki termiczne, itd (np w górach w Rumunii, tam chodziły bezpanskie psy, i w nocy było bardzo zimno - jedna sypialnia była zamontowana, a w miejscu drugiej były bagaże, żeby można było bez wychodzenia z namiotu się przebrać, umyć, tylko kuchenka była zaraz przed wejściem - jednak benzyna w namiocie to byłoby przegięcie ;))

0d1yrjjgtd95fou3.png

Skoro się odkopałam, to mogę napisać trochę o wczorajszym dniu ;)

Pojechaliśmy na giełdę, ale były pustki - za zimno pewnie ;)
Niestety, żeby nie było za dobrze, to się poslizgnęłam na lodzie [emoji33]
Poleciałam na bok i ręce... Nie mocno, nie włożyłam się jak długa, ale mimo wszystko.... [emoji33][emoji45]
Trochę poczytałam, i w końcu nie pojechałam na pogotowie, obserwowałam się dość uważnie, nic "podejrzanego" się nie działo, żadnych bóli, skurczy, plamienia, zmiany wydzieliny, itd, zaraz jak usiadłam w aucie to dostałam kopniaka (Hania lubi drugą stronę...), zachowuje się normalnie, nie mam nawet siniaka, itd...
Ale strach i tak jest... :(

A potem byłam na wykładach
Link do: O nas
Naprawdę polecam [emoji106]
Część to ewidentna komercja i promocja swoich produktów (niektóre firmy), ale cześć z fizjoterapeutą Pawłem Zawitkowskim extra :)
Poza tym, że pokazywał np jak bezpiecznie podnosić, przekazywać sobie itd niemowlę, to rozprawił się z niektórymi starymi mitami, a potem jeszcze w przerwie i nie tylko ;) sporo mówił o różnych kwestiach, raczej wynikających z naszych wątpliwości, o chustach, butach, fazach snu (jak rozpoznać fazy snu u niemowlaka), pływaniu, rozwoju psychofizycznym, asymetriach i wielu innych (spora grupka nie poszła słuchać o żywieniu w ciąży i jeszcze o czymś, nie pamietam tematu ;) bo rozmawialiśmy z nim...)
Ma też książki, kanał na yt, i można sobie pooglądać ;)

Gdyby ktoś był chętny, to
23.03.2018, piątek, 16:30-19:30, Poznań
24.03.2018, sobota, 10:00-13:00, Wrocław
25.03.2018, niedziela, 10:00-13:00, Łódź
06.04.2018, piątek, 16:30-19:30, Olsztyn
07.04.2018, sobota, 10:30-13:30, Gdańsk
08.04.2018, niedziela, 10:30-13:30, Toruń
27.04.2018, piątek, 16:30-19:30, Radom
28.04.2018, sobota, 10:30-13:30, Lublin
29.04.2018, niedziela, 10:30-13:30, Warszawa

No i dla chcących pooglądać na yt, np tutaj są filmiki ;)
Link do: mamotatocotynato

0d1yrjjgtd95fou3.png

Skoro się odkopałam, to mogę napisać trochę o wczorajszym dniu ;)

Pojechaliśmy na giełdę, ale były pustki - za zimno pewnie ;)
Niestety, żeby nie było za dobrze, to się poslizgnęłam na lodzie [emoji33]
Poleciałam na bok i ręce... Nie mocno, nie włożyłam się jak długa, ale mimo wszystko.... [emoji33][emoji45]
Trochę poczytałam, i w końcu nie pojechałam na pogotowie, obserwowałam się dość uważnie, nic "podejrzanego" się nie działo, żadnych bóli, skurczy, plamienia, zmiany wydzieliny, itd, zaraz jak usiadłam w aucie to dostałam kopniaka (Hania lubi drugą stronę...), zachowuje się normalnie, nie mam nawet siniaka, itd...
Ale strach i tak jest... :(

A potem byłam na wykładach
Link do: O nas
Naprawdę polecam [emoji106]
Część to ewidentna komercja i promocja swoich produktów (niektóre firmy), ale cześć z fizjoterapeutą Pawłem Zawitkowskim extra :)
Poza tym, że pokazywał np jak bezpiecznie podnosić, przekazywać sobie itd niemowlę, to rozprawił się z niektórymi starymi mitami, a potem jeszcze w przerwie i nie tylko ;) sporo mówił o różnych kwestiach, raczej wynikających z naszych wątpliwości, o chustach, butach, fazach snu (jak rozpoznać fazy snu u niemowlaka), pływaniu, rozwoju psychofizycznym, asymetriach i wielu innych (spora grupka nie poszła słuchać o żywieniu w ciąży i jeszcze o czymś, nie pamietam tematu ;) bo rozmawialiśmy z nim...)
Ma też książki, kanał na yt, i można sobie pooglądać ;)

Gdyby ktoś był chętny, to
23.03.2018, piątek, 16:30-19:30, Poznań
24.03.2018, sobota, 10:00-13:00, Wrocław
25.03.2018, niedziela, 10:00-13:00, Łódź
06.04.2018, piątek, 16:30-19:30, Olsztyn
07.04.2018, sobota, 10:30-13:30, Gdańsk
08.04.2018, niedziela, 10:30-13:30, Toruń
27.04.2018, piątek, 16:30-19:30, Radom
28.04.2018, sobota, 10:30-13:30, Lublin
29.04.2018, niedziela, 10:30-13:30, Warszawa

No i dla chcących pooglądać na yt, np tutaj są filmiki ;)
Link do: mamotatocotynato

0d1yrjjgtd95fou3.png
Współczuję przeżyć, wcale się nie dziwię, że się zestresowałaś. A kiedy masz następną wizytę? Kupiliście chociaż coś na giełdzie?

reklama
Witajcie mamuski[emoji5]Wreszcie mloda poszla do przedszkola[emoji3] Oby na dlugo[emoji6]
Niestety tetaz ja jestem chora[emoji20]Wieczorem zaczela mnie glowa bolec, a teraz wstalam z katarem i kaszlem[emoji20]

Zycze wszystkim milego dnia!

@Peugotka36 powodzenia na wizycie!

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Dużo zdrówka [emoji4]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry