reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Co do szczepień to ja szczepie na obowiązkowe + były moje dzieci szczepione na pneumo i meningokoki. Żadnych rota wirusów i grypy nie uznaje,Ale uważam że choroby jak Odra, błonia itd są na tyle poważe, że ochronie je przed nimi jak mogę. Wg mnie potencjalne powikłania po chorobie mogą być gorsze niż poszczepienne.
I pisze To jako matka 2 dzieci że zdiagnozowanym AUTYZMEM. Zadne szczepienie NIE wpłynęło też na pogorszenie w funkcjonowaniu dzieci. Amen ;)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Kurcze, nie wiedzialam, ze masz dwojke z autyzmem. Pewnie Ci ciezko[emoji53] Jak sovie dzieciaczki radza? Oczywiscie napisz jesli tylko chcesz.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

reklama
Moja nicole po mmr kurcze nic jej nie bylo ,trzecia doba po mmr ciesze sie tzn wiedzialam ze nie moze sue cofac rkzwojowo ale myslakam bedzue goraczka a tu nic yupiii

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Szczepiłas teraz w ciąży na mmr? Ja ze szczepieniami córy jestem do tyłu, nie ma jeszcze mmr, mimo, że ma prawie 4 lata. Chciałam ją zaszczepić, ale zaszlam w ciążę, później będzie maluszek w domu i znowu nie wiem, kiedy uda się to zrobić..

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja już po obiedzie ciasto wkoncu tez upiekłam brownie gruszkowe czekam na przyjaciółkę z mężem maja wpaść na kawę wyglada pycha i mam nadzieje ze tez tak smakuje

Jest 13:30 a mnie już plecy nawalanka tak ze leżę bo mnie strasznie boli kość ogonowa

JustMe ja tez uwielbiam avokado często robię sobie pastę
Rozdrabniam avokado dodaje trochę soku z cytryny i czerwona cebulka w kostkę posypuje do tego pieprz i sól na chleb pycha....

Wrzuć przepis na ciacho :) uwielbiam Brownie :)

Dziś już wyrzucilam te których nie chce [emoji16] później jak odpoczne znów wszystko wyrzucę i posegreguje rozmiarami :) bo mam nawet kilka rzeczy na dwa/trzy latka :) pokaże później najladniejsze bo wiadomo zostawiałam też nie które rzeczy bo prawie nie uzywane, ale są zwyczajne :) za dwa tygodnie siostra przywiezie kolejne i już się boję :) pies chyba też bo stracil swoje miejsce i leży wśród workow, które zostawiłam [emoji23][emoji1]
1521377323-f61edae5d0dbfe9a-aaaaaa.jpeg

f2w39n7303c24ozn.png
Piesek biedny nie wie co sie dzieje[emoji3]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Szczepiłas teraz w ciąży na mmr? Ja ze szczepieniami córy jestem do tyłu, nie ma jeszcze mmr, mimo, że ma prawie 4 lata. Chciałam ją zaszczepić, ale zaszlam w ciążę, później będzie maluszek w domu i znowu nie wiem, kiedy uda się to zrobić..

Czemu nie szczepisz corki bo w ciazy jestes?

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Ja już po obiedzie ciasto wkoncu tez upiekłam brownie gruszkowe czekam na przyjaciółkę z mężem maja wpaść na kawę wyglada pycha i mam nadzieje ze tez tak smakuje

Jest 13:30 a mnie już plecy nawalanka tak ze leżę bo mnie strasznie boli kość ogonowa

JustMe ja tez uwielbiam avokado często robię sobie pastę
Rozdrabniam avokado dodaje trochę soku z cytryny i czerwona cebulka w kostkę posypuje do tego pieprz i sól na chleb pycha....

Ja uwielbiam guacamole, podobnie, jak Twoja pasta, tylko jeszcze miąższ pomidora, czosnek i ostra papryczka.

U nas pani doktor nie szczepi dzieci na mmr jak matka w ciąży a tak jeszcze w wyjaśnieniu dlaczego ponieważ w ulotce jest napisane, że dziecko może wydalac żywe wirusy do 21 po szczepieniu, raczej nie powodują zachorowania bo są osłabione ale dla bezpieczeństwa nie szczepia, wiem że są przychodnie ktore nie zwracaja na to uwagi

Ostatnia edycja:
reklama
Nie chcę straszyć ale po mmr gorączka z reguły jest po 5-10 dni inne rzeczy moga wystąpić do 3 tygodni np wysypka. Ale może tez się nie dziać nic i oby tak było.

Mona juz miala na mongigokoki w8 tyg zycia i 16 druga dawke bo w Uk tak szcxepia w pl po roku chyba pierwsza dawka mongigokoki

Nicole od razu 38,8 dzien a teraz nic uffff oby nic ;)))

Do góry