Lipcowa mamusia
Fanka BB :)
Dziewczyny ratujcie poranne mdłości mega ostre ale jakoś się wstrzymuje bo nie lubię wymiotowac ale dziś ciężko wyrobić. I do tego mi pachnie sałatka warzywna masakra ledwo wyrabiam.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziewczyny ratujcie poranne mdłości mega ostre ale jakoś się wstrzymuje bo nie lubię wymiotowac ale dziś ciężko wyrobić. I do tego mi pachnie sałatka warzywna masakra ledwo wyrabiam.
A póki co na plusie 1 kilo jak co miesiąc bym te 1 kilo góra 1.5 dodatkowo przybrala to chyba będzie w sam raz. A nie że w pierwszej ciąży prawie 30 kilo woecwj na końcówce :-/Strasznie wspolczuje... podobno imbir dobry na mdlosci.
Ja tez je mam, w pozostalych ciazach nie mialam, wiec jestem zaskoczona. Ale fakt, potrafia zrujnowac dzien. Na szczescie moje sa caly czas do opanowania.
A tak przy temacie mdlosci -przytylyscie juz cos, lub schudlyscie? Moja waga stoi, ale dobrze robi Ogolnie startuje z lekka nadwaga, wiec wiele na plusie bym nie chciala.
A póki co na plusie 1 kilo jak co miesiąc bym te 1 kilo góra 1.5 dodatkowo przybrala to chyba będzie w sam raz. A nie że w pierwszej ciąży prawie 30 kilo woecwj na końcówce :-/
O Jezu no i się zaczęło rzygalam a niunia mówi mamo co ty rzygasz ja mówię tak a ona to ja sama sb dosypie plateczkow jaka kochana i samodzielna masakra brzuszek boli bo mnie szarpalo.
Ja w pierwszej przytyłam 12 kg z czego mala 3325gr
Dzień dobry Nie nadrobię Was, tyle znowu naprodukowałyście od wczoraj wieczora Zapomniałam wczoraj napisać, że słyszałam serduszko [emoji7] Dostałam też spis badań do zrobienia i zalecenie przyjmowania Duphavit Pregna. Następna wizyta za 2 tygodnie 5 grudnia Następne co 3 tygodnie. Poinformował mnie też, że wyślę mnie na badania prenatalne i że są drogie ale zrobi tak żebym za nie nie płaciła. Dziewczyny, które wyliczenia są bliższe prawdy, z OM czy USG? Co prawda to różnica 1 dnia ale tak z ciekawości pytam. Czego można się spodziewać na drugiej wizycie? Bo raczej usg już robić nie będzie chyba prawda?
To, że przed każdą wizytą waży i mierzy ciśnienie to wiem bo już mi powiedział, że przed wizytą pani w rejestracji najpierw to zrobiJa w pierwszej ciazy miałam termin z okresu na 19 styczeń z usg na 16 styczeń a urodziłam 29[emoji52] bo córka nie chciała wyjść
Mi już wypisał skierowanie na usg w 11 tyg nie będę płacić ponieważ pierwsza moja ciąża była
Pozamaciczna wiec są wskazania do trudnej ciazy mam przed swietami zadzwonić się umówić na dokładny termin
Jak chodzisz prywatnie to na każdej wizycie jest usg wiec mysle ze na drugiej tez ci zrobi dobrego zważy cię zmierzy szyjkę i obejrzy wyniki czy są w normie
Ja też mam fobię na punkcie rzygania, normalnie cała się trzęsę.Bidulka trzymaj się jakoś :* ja póki co nie rzygałam jeszcze tylko czasami mnie tak lekko mdli. I oby tak zostalo bo jak mnie tak konkretnie mdli to ja zawsze staram sie rzyganko powstrzymywac bo mam jakąś fobię na tym punkcie :-/