reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny , któras ma lozysko na przedniej ścianie ?
Zaczęłam czytać i źle wpisałam w google, " łożysko przodujące " boże, co ja się naczytałam. Dopiero później przemyślałam , ze łożysko przodujące a łożysko na przedniej ścianie to dwa różne pojęcia :o

A chciałam doczytać , kiedy będę mogła się spodziewać mocniejszych regularnych skurczy.. bo czuję ciągle słabe o raz na dzień /dwa , czasem trzy :/

Patrzyłam na nią <3 śliczna jest ale niw mogę sobie pozwolić na to żeby tyle wydać na sukienkę.. Teraz mieszkanie pociągnie konkretnie, trzeba dać w kopertę, to wizyta to badania i pieniędzy brak..

p19u3e3kot77b2k5.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Domyslam się, że jak na teraz to cena powala... No, ale pokazać musiałam [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

Zle xd idziesz pobierają Ci krew naczczo i dają Ci kubek z glukoza do wypicia później wychodzisz na korytarz i u mnie można było nalac sobie połowę kubeczka zwykłej wody żeby pić w razie potrzeby. Po pierwszej godzinie idziesz na kolejne pobranie krwi i znowu czekać i później ostatnie pobranie podręczników 2 godzinach i koniec
A ja dostałam kubek z glukoza mogę zjeść itd tylko godzinę przed kolejną wizyta mam wypić i mi krew pobiora jak przyjade[emoji1]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Powiem wam dziewczyny ze sie wkur...... Ludzi od cholery rozumiem ze starsi a obok gabinet lekarski .....a przede mna dwie babki do ginekologa i siedza sobie siksy zasrane a ja stac musze. Boze co za narod.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
To jest wada małego brzuszka... Przy twojej figurze nikt by nie powiedział, że jesteś w ciąży, zwłaszcza w ubraniu....
Za dobrze wyglądasz ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Najlepsze to ze jak pytalam ktora na ktora...bo jak zwykle opoznienie to patrzyly sie na mnie jak na kosmite a teraz wzrokiem uciekaja. Z samego rana cisnienie mi sie podnioslo.

Współczuje, ja też zawsze stoję, nikt nie zapytał ani razu czy nie chce może usiąść, aż jestem ciekawa jak będzie dzisiaj u endo bo tam zawsze tłok.

Pobierają krew, dostajesz do wypicia kubek, powinnaś go wypić w maks 5 minut, a potem siedzisz 2h, i pobierają krew (albo pl 1h i 2h, albo tylko po 2h, tzn krzywa 2 lub 3 punktowa - ilość punktów to ilość pobrań krwi)
Jeszcze sprawdzają najpierw glukometrem, czy nie masz za dużo, bo jak na czczo będziesz miała za dużo, to od razu się diagnozuje cukrzycę bez picia glukozy...

0d1yrjjgtd95fou3.png
A od czego zależy ta ilość punktów?

Wiem że pewnie będę brzmiała jak stary zgred, ale naprawdę "ta dzisiejsza młodzież" jest w większości niewychowana.. ale też fakt że u Ciebie pewnie nawet nie zauważyły brzucha :D Minus bycia laską! :D :D

@olaaa7, nie myśl w ogóle o poprzednim ślubie czy brzuchu... ubierz się w coś, w czym będziesz czuła się ładna i wyjątkowa! Przecież więcej ślubów raczej nie planujesz, co?
No więcej nie planuję, ten jest ostatni :D

Helou babeczki..

...czytam sobie od rana pomiędzy mailami i co przerwę to 4 strony przybywają ;) ale skończyłam (na ten moment) :D

Ja mam, używa jej moje starsze dziecko... ja póki co śpię wygodnie z dodatkową poduszką którą sobie podkładam pod brzuch, zgięte kolano itp. :)

U mnie wygląda to podobnie, ale możliwie też że jeszcze nie czuję np. tych nocnych szaleństw i jak będzie większy to okaże się że w nocy ma drugie życie:-D

Me too :D Owinęłabym się i poszła spać :-D:-D

JA wczoraj też umierałam z gorąca, jak nigdy, bo zawsze mi zimno. Ale mamy dodatkowe grzałki w brzuchach, pewnie to dlatego :)

@Karla88, ja mam ten sam stres, że jak przestanę chodzić do pracy to będę non stop w domu z M., on teraz jeszcze ciągle narzeka- nie to że mu się dziwię- ale czasami mam dość już po weekendzie:baffled:

Zdjęcie opór sexy mamuśka :D

A co do jedzenia to u mnie: kanpka szynka + ogórek kiszony, pączek, kawa, herbata..

Klapsy na goły tyłek...! :-) :)
Tak[emoji3] [emoji3] I to takie solidne [emoji1]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@JustMe55 nie jestem jakas taka skoro zeby mi miejsca ustepowac....ale od wczoraj wszystkie miesnie mnie bola....i to czuje. Wlasnie nastepnym razem wypcham sobie getry poduszka wtedy bedzie widac.

No właśnie, olewają bo pewnie myślą że jesteś w ich wieku i w dodatku wpadłaś po siłowni :D

Do góry