reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Jutro będę w sephorze! Kupię Kat Von D :) Kombinuję co zrobić, żeby kupić tylko to zamiast zastawić tam dużą część pensji jak prawie za każdym razem gdy tam wchodzę :D
Też tak kombinuję i nigdy mi nie wychodzi. Ostatnio zostawiłam tam sporą sumę. Az strach pomyśleć ile bym.zostawiala nie mając rabatu. Mój najnowszy nabytek to Too faced chocolate gold. Cuuuudo

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A taka doula to skąd czerpie wiedzę i czym konkretnie się zajmuje ? Tak z ciekawości [emoji4]
MARIKA super że jest ok a girki cudo [emoji7]

hchygzu3k7rw3nxc.png
Doule w większości szkolą się ciągle. Dla nas to być albo nie być. Zwłaszcza w duzych miastach. Są szkolenia, konferrncje, watsztaty. Niestety za wszystko trzeba płacić z wlasnej kasy. Dlatego to jest bardziej misja niż zawód z ktorego mozna żyć. Doula.zajmuje sie opieką nad kobietą przed, w trakcie i po porodzie. To taka dobra przyjazna dusza, pomoc porodowa. Nie wolno jej jednak wykonywać ani sugerować wykonania zabiegów medycznych. Z.zasady ma wspierać. Ale wiedzę.musi mieć np. Jak usmierzyc.ból bez leków itp.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wspominałam już jak wspaniałą mam teściową? Jakiś czas temu podczas rozmowy przez telefon powiedziałam jej, że mam straszną fazę na natkę pietruszki. Daję do wszystkiego. Sosów, zup, sałatek i nawet posypuje sobie nią kanapki. Teściowa posadziła w skrzynce pietruche i hodowała ją u siebie w domu przez 3 tygodnie żeby była gotowa na nasz przyjazd, ale posadziła też drugą żebym mogła zabrac do domku. I tym sposobem na moim parapecie stoi pietrucha :) Sama bym tego nie zrobiła, bo do takich spraw mam 2 lewe ręce i nie lubię dłubac w ziemi. Skarb nie teściowa :)
20180312_110836.jpg

Załączniki

• 20180312_110836.jpg
    20180312_110836.jpg
    482,5 KB · Wyświetleń: 241
Do góry