reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

@klaudiaa975, no wreszcie wiemy...! :D Jakie imię? Wybraliście już?

@kinga30, @Marika92 cieszę się że wizyty udane :tak: Marika, nózie słodkie <3 Ja miałam to samo na połówkowym- przestudiowałam sobie piękny kręgosłup dziedzica i tyle ;) Ręce przy twarzy i miał w nosie starszego brata, nie pokazał się ;)

@Jola92, dajesz nadzieję, że są fajne teściowe :tak:

reklama
@klaudiaa975 gratuluję udanej wizyty i oczywiście poznania płci :) ile już waży malutka? :)

p19u3e3kwszna2ri.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

O mi ale bardzo przyda kochana to jak coś to mi podaj plis :*
Tak jak dziewczyny pisały. Lactuloza. :)
4lyzeczki na dzień przez kilka dni w raziemocnych zaparc
Girki prezesa :D
1520876350-e42a22e4787a02c5-aaaaaa.jpeg
1520876355-c7313a6dc2d627c0-aaaaaa.jpeg

p19u3e3kwszna2ri.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Gratuluję kochana :* śliczne stopki *.*
Gratuluje udanych wizyt i zdrowych dzieciaczkow ;) ja jutro krzywa cukrowa robie ehh ...
Trzymaj się :) ja też po świętach będę robiła , ale jakoś się nie obawiam :p
Mnie nie pozwolili skorzystać z cytryny :(
Ale przeżyłam ;)
Więc dasz radę

0d1yrjjgtd95fou3.png
To dziwne. Mi polozna powiedziała żebym kupiła sobie cytrynowa. Albo wzięła cytrynę i koniecznie kubek swój :)

Właśnie. A położne srodowiskowe często z wiedzą sa.so tyłu. Gonia od pacjentki do pacjentki. Maja limity NFZ i szczerze rzadko robią coś ponad to.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Dokladnie. Ja np. bylam zadowolona z opieki poloznych po porodzie. Jefyny minus to byla wlasnie wiedza na temat laktacji, podejzewam, ze sprzed 20-30 lat. Slyszalam jak doradzaly dziewczynie, ze laktatora uzywa sie tylko przy nawale, a przy btaku pokarmu mozna sobie tylko brodawki poranic[emoji53] Ja cichaczem w sali ciagnelam laktatorem i tylko dzieki temu mleko sie pojawilo.

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

Pewnie Laktulosa. Ale Klaudia ja radze z syropu skozystac juz w ostatecznosci. Lepiej w razie potrzeby skozystac z czopka glicerynowego, ale tez nie za czesto.

Wiem, bo może zadziałać za bardzo. Ale ja skorzystam jeśli dostanę takich boli jak kiedyś, skurczy. Ze mdlałam , nie miałam siły ręki podnieść.. krzyczałam z bólu.. więc na takie "okazję" kupię. A coś innego lżejszego niż czopek znasz ?

Właśnie się wykapalam i juz leżę i na wspólnej oglądam wiecie co dziewczyny dla mnie ogolenie się to już prawdziwy wyczyn

Moje obawy nie są racjonalne i nie wynikają z sugestii lekarzy ;) ale też nie spędzają snu z powiek. Ciekawa jestem w jakim tempie będzie dalej rósł, bo nigdy tak wysoko w ciąży nie byłam... Pierwsza zakończona w 23 tygodniu. Chcę rodzic SN, więc wymiary poniżej 50 centyla są pożądane ;)
No wlasnie, ja tez caly czas analizuje ta wage, ale w druga strone[emoji6] Corka urodzila sie duza i boje sie, ze ta moze byc jeszcze wieksza[emoji53]

reklama
Właśnie się wykapalam i juz leżę i na wspólnej oglądam wiecie co dziewczyny dla mnie ogolenie się to już prawdziwy wyczyn
Nawet mi nie mów o goleniu...Wiadomo pachy spoko. Ale mi teraz problem już sprawia pochylenie się żeby ogolić nogi. Także ogarniecie podwozia to nie lada wyczyn... Robię to na czuja bo już nic tam nie widzę, chyba że brzuch jakoś bym podciągnęła, ale przecież nie będę gniotła dziecka :D

Do góry