reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

W sumie wszystko prawie gotowe. Ludzie dograni, lokal upatrzony, jeszcze troszkę kasy brakuje. Znalazłam kilku specjalistów, ktorzy podobnie widzą sprawę hak ja i chcą współpracować. Niestety kontrakt na.NFZ jest nie do zdobycia (choć jest sposób ale obecnie w fazie rozmów). Na chwilę obecną będą to usługi płatne ale bez zdzierania kasy z kobiet. Full specjalistów zgodziło sie dosłownie na prace w ramach wolontariatu.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
O kurcze to super!

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Gratuluje z calego serducha.

Kinga30 - super. Gratuluje coreczki.

I ja po wizycie.
Filipek zostal Filipkiem
Rozwija sie idealnie . Serduszko,mozg,narzady wewnetrzne pieknie rozwiniete. I o dziwo lozysko poszlo ladnie do gory i nie lezy juz z przodu.
Hurra.
Super same dobre wiadomości dziś :*

Bardzo brakuje takich rzeczy w Polsce, to swietny pomysl! Szkoda, ze nfz nie widzi potrzeby finansowania np. doradztwa laktacyjnego[emoji53]

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom
Właśnie. A położne srodowiskowe często z wiedzą sa.so tyłu. Gonia od pacjentki do pacjentki. Maja limity NFZ i szczerze rzadko robią coś ponad to.

Nie było mnie chwilę :) jestem po wizycie :) synek zdrowy, jak zwykle odwrócony plecami więc widziałam śliczny kręgosłup i pupę :D buźki ni cholery nie da siebie sfotografować.. No ale za to mam zdjęcia ślicznych nóżek prezesa - bo tak siedzi z założonymi nogami :D ma 560g - myślałam że będzie miał więcej, ale gin mówi że jest wszystko w normie a na moje wyniki powiedziała że to są lekkie odchylenia i nie ma co mi na razie przepisywać żelaza bo zwyczajnie labo może mieć swoje takie normy a nie są złe :) szyjka zamknięta 3,5 cm więc nic się nie zmieniło :) tak fikał że ona czuła jak ją po głowicy od usg kopie :D

p19u3e3kwszna2ri.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Super kochana ze wszystko dobrze rośnie synek rośnie :)

Spokojnie. Dzieci rozwijają sie w swoim tempie. Czasem jest tak że są całą ciążę 2 tygodnie do tyłu (zaznaczam ze zdrowe). Czasem 2 tygodnie do przodu. Geny, leki które przyjmujemy, nasz tryb życia. Wszystko to w sumie wpływa na wielkość.dziecka. póki rosną jest ok. Przu hipotrofii w pewnym momencie wzrost przestaje byc harmonijny, spowalnia lub w ogóle dzieci przestają rosnąć. Moj maluch jesr np. ponad tydzien większy ale o makrosomii nie myślę.

Moje obawy nie są racjonalne i nie wynikają z sugestii lekarzy ;) ale też nie spędzają snu z powiek. Ciekawa jestem w jakim tempie będzie dalej rósł, bo nigdy tak wysoko w ciąży nie byłam... Pierwsza zakończona w 23 tygodniu. Chcę rodzic SN, więc wymiary poniżej 50 centyla są pożądane ;)

reklama
Do góry