reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

W sumie wszystko prawie gotowe. Ludzie dograni, lokal upatrzony, jeszcze troszkę kasy brakuje. Znalazłam kilku specjalistów, ktorzy podobnie widzą sprawę hak ja i chcą współpracować. Niestety kontrakt na.NFZ jest nie do zdobycia (choć jest sposób ale obecnie w fazie rozmów). Na chwilę obecną będą to usługi płatne ale bez zdzierania kasy z kobiet. Full specjalistów zgodziło sie dosłownie na prace w ramach wolontariatu.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
O kurcze to super!

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Gratuluje z calego serducha.

Kinga30 - super. Gratuluje coreczki.

I ja po wizycie.
Filipek zostal Filipkiem
Rozwija sie idealnie . Serduszko,mozg,narzady wewnetrzne pieknie rozwiniete. I o dziwo lozysko poszlo ladnie do gory i nie lezy juz z przodu.
Hurra.
Super same dobre wiadomości dziś :*

Bardzo brakuje takich rzeczy w Polsce, to swietny pomysl! Szkoda, ze nfz nie widzi potrzeby finansowania np. doradztwa laktacyjnego[emoji53]

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom
Właśnie. A położne srodowiskowe często z wiedzą sa.so tyłu. Gonia od pacjentki do pacjentki. Maja limity NFZ i szczerze rzadko robią coś ponad to.

Nie było mnie chwilę :) jestem po wizycie :) synek zdrowy, jak zwykle odwrócony plecami więc widziałam śliczny kręgosłup i pupę :D buźki ni cholery nie da siebie sfotografować.. No ale za to mam zdjęcia ślicznych nóżek prezesa - bo tak siedzi z założonymi nogami :D ma 560g - myślałam że będzie miał więcej, ale gin mówi że jest wszystko w normie a na moje wyniki powiedziała że to są lekkie odchylenia i nie ma co mi na razie przepisywać żelaza bo zwyczajnie labo może mieć swoje takie normy a nie są złe :) szyjka zamknięta 3,5 cm więc nic się nie zmieniło :) tak fikał że ona czuła jak ją po głowicy od usg kopie :D

p19u3e3kwszna2ri.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Super kochana ze wszystko dobrze rośnie synek rośnie :)

Spokojnie. Dzieci rozwijają sie w swoim tempie. Czasem jest tak że są całą ciążę 2 tygodnie do tyłu (zaznaczam ze zdrowe). Czasem 2 tygodnie do przodu. Geny, leki które przyjmujemy, nasz tryb życia. Wszystko to w sumie wpływa na wielkość.dziecka. póki rosną jest ok. Przu hipotrofii w pewnym momencie wzrost przestaje byc harmonijny, spowalnia lub w ogóle dzieci przestają rosnąć. Moj maluch jesr np. ponad tydzien większy ale o makrosomii nie myślę.

Moje obawy nie są racjonalne i nie wynikają z sugestii lekarzy ;) ale też nie spędzają snu z powiek. Ciekawa jestem w jakim tempie będzie dalej rósł, bo nigdy tak wysoko w ciąży nie byłam... Pierwsza zakończona w 23 tygodniu. Chcę rodzic SN, więc wymiary poniżej 50 centyla są pożądane ;)

reklama
Do góry