reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

A ja dzisiaj spędziłam trochę czasu przy maszynie - przynajmniej nie zastanawiałam się, dlaczego Hania mniej aktywna dzisiaj...

Skończyłam poszewki na poduszki dla mamy
c6c274b06ab52c3f4ed6570a040aa784.jpg

I dla siebie ;)
9f96cd87472198222017189a7fd8d4da.jpg

Dwie nawet od razu ubrałam ;)
58171a107896e746d308a671d8a6b7aa.jpg

Jak się będzie to dobrze zachowywało w praniu, to uszyję siebie z tego szarego poszewkę na poduchę ciążową ;)
(generalnie to tkanina do sypialni, ale kupiłam jej więcej, no i chcę sprawdzić, jak się zachowuje w praniu i normalnym użytkowaniu)

Do szycia to tkanina mega niewdzięczna, ale za to tak mega milusia w dotyku...
991cd8c4b278a60057d7cad98e99554b.jpg

A poza tym - skończyłam pierwszy Haniowy uszytek - rożek ;)
W środku jest cienkiw wypełnienie kołderkowe, ale takie mega cienkie (w Ikei są "kołdry letnie" za 12zł - z tego :p)
Z zewnątrz bawełna, z drugiej strony minky ;)
2a0a836d667439baddf35eeeb620c53b.jpg

Jeszcze rzepy przymocuję, tylko muszę się upewnić, gdzie ;)
Ale poza tym, to może być też wykorzystywany jako kocyk ;)
0f55c17bca5012b287711c49453e10b9.jpg

Jutro ciąg dalszy - mata do przewijania ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Piękne. Zazdroszczę takich umiejętności. Ja zrobilam kocyk na.szydełku dla synka i na razie mam dość. To nie na moje wrodzone.ADHD

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To faktycznie moja narazie sporo. Ale moja może nie być mała bo u mnie raczej dzieciaki spore zresztą ja tez ☺️ a teraz wzrost naszych dzieciątek już dużo od naszych genów zalezy☺️

U nas podejrzewam geny dziadków, albo sobie wkręcam hipotrofie i wykluczam cukrzycę ciążowa ;) za dużo czasu na myślenie...

Piękne. Zazdroszczę takich umiejętności. Ja zrobilam kocyk na.szydełku dla synka i na razie mam dość. To nie na moje wrodzone.ADHD

Umiejętności rzecz nabyta, ale dla mnie szycie to hobby, sposób na stres, odreagowanie normalnej pracy (korpo...), mi i sposób by mieć coś niepowtarzalnego, takiego jak chcę itd ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

U nas podejrzewam geny dziadków, albo sobie wkręcam hipotrofie i wykluczam cukrzycę ciążowa ;) za dużo czasu na myślenie...
Spokojnie. Dzieci rozwijają sie w swoim tempie. Czasem jest tak że są całą ciążę 2 tygodnie do tyłu (zaznaczam ze zdrowe). Czasem 2 tygodnie do przodu. Geny, leki które przyjmujemy, nasz tryb życia. Wszystko to w sumie wpływa na wielkość.dziecka. póki rosną jest ok. Przu hipotrofii w pewnym momencie wzrost przestaje byc harmonijny, spowalnia lub w ogóle dzieci przestają rosnąć. Moj maluch jesr np. ponad tydzien większy ale o makrosomii nie myślę.

reklama
W chwili obecnej nie pracuję czynnie jako doula. To zawsze bylo dodatkowe zajęcie. Obecnie ba zwolnieniu nie wolno mi nigdzie pracowacr ale po porodzie planuję orworzycr takie centrum dla kobiet w ciąży i po porodzie. Szkola rodzenia, gimnastyka, fizjoter, doradca laktacyjny, polozna, doula, pwdiatra i psycholog. Taki kompleks dla kobiet. Tego w Polsce brakuje. Często mamy zostają.same z problemami a wujek google nie zawsze.daje dobre odpowiedzi.

Bardzo brakuje takich rzeczy w Polsce, to swietny pomysl! Szkoda, ze nfz nie widzi potrzeby finansowania np. doradztwa laktacyjnego[emoji53]

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry