reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Dzisiaj naprawdę mało zjadłam, ale ogólnie to, co jem w ciąży, to nic w porównaniu z porcjami sprzed - warzyw na dzień średnio kg (tak z 2-2,5kg schodziło na dzień na dwie osoby), plus owoce, jakaś kasza, soczewica itd - więc rozmiar porcji... ale ja jestem wege, więc warzywa od lat stanowią podstawę wyżywienia, a żeby w ten sposób dostarczyć np 4tys.kcal to już... ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
I tego po Tobie nie widać, nie wiem gdzie Ci to idzie :)

reklama
Nie wiem czy mi przejdzie taki koktajl. Owoce jem, jakieś kiwi, jabłko, gruszke. Ale nie codziennie :/ gorzej z warzywami :/ nigdy za nimi nie przepadałam
Koktajli można zrobić mnóstwo, smaków jest tyle, że na pewno coś byś dla siebie znalazła - można na bazie mleka, mleka kokosowego, czy czegokolwiek, można dodać kawę (latem często np mrożony banan, jakieś mleko i kawa), można zblendować z czymś mrożone truskawki, i większość świeżych czy mrożonych owoców ;)
Koktajle z warzywami nie każdy lubi, ale np O się przekonał do dodatku szpinaku, jarmużu czy natki pietruszki ;)
Potem wrzucę parę koktajlowych pomysłów ;)

A na razie - reszta mojego kremu z czarnej porzeczki ;)
b53a05c9d8185b6a43705136168c6a7b.jpg

0d1yrjjgtd95fou3.png

Koktajli można zrobić mnóstwo, smaków jest tyle, że na pewno coś byś dla siebie znalazła - można na bazie mleka, mleka kokosowego, czy czegokolwiek, można dodać kawę (latem często np mrożony banan, jakieś mleko i kawa), można zblendować z czymś mrożone truskawki, i większość świeżych czy mrożonych owoców ;)
Koktajle z warzywami nie każdy lubi, ale np O się przekonał do dodatku szpinaku, jarmużu czy natki pietruszki ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Mniaaam

Mój obiad normalnie to jest kopiec ziemniaków, słoik marchewki i dwa kotlety[emoji5]
Mój to kasza (ewentualnie komosa ryżowa, ryż, soczewica, itd), kopiec warzyw (różnych, w zależności od dnia), i ciąg dalszy warzyw, kotlety warzywne, kalafior, brokuł, różnie ale w tym klimacie ;)
Ale najczęściej jakieś danie jednogarnkowe, jakiś gulasz warzywny, curry, zapiekane warzywa z kaszą czy makaronem, placki ziemniaczane z sosem itd - słowem - bogactwo kuchni wege ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ja już po
Po pierwsze dostałam ochrzan ze nie wzięłam l4 w pon żeby to wyleżeć ale przyznaje moja wina
Mam za swoje

Inhalacji narazie nie robić w fazie ostrej kiedy rozwija się wirus inhalacje nie pomogą a mogą zaszkodzić bo może się przenieść się na oskrzela dopiero jak się wychodzi z choroby bądź na początku wiec narazie zakaz

Mam wisrus grypy z innym wirusem ...
Dziąsła bola z zatok i to normalne

Antybiotyk szczerze odradził bo w coazy antybiotyki są bardzo słabe trzeba jesc tydzień i dopiero zaczynaja dzialac

Mam dużo pic
Leżeć
I max 2 tabletki Apap na dzień jeżeli będę się złe czuła

L4 do środy potem przyjść

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

0d1yrjjgtd95fou3.png
Uwielbiam czarna porzeczkę i czerwoną, ogolnie wszystkie owoce tylko poprostu albo mogę jesc w ograniczonych ilościach albo niektórych wcale bo mocno rozluzniaja

I tego po Tobie nie widać, nie wiem gdzie Ci to idzie :)
Po 4tys.kcal jadłam jak biegałam kilkadziesiąt km na tydzień, plus basen, siłownia, itd, dlatego teraz jem sporo mniej ;)
Ale zwróć uwagę, że poza chlebem którego dzisiaj było trochę to prawie same warxywa/owoce /kasza, więc z czego miałabym utyć? [emoji6] krem to 3 łyżki ugotowanej kaszy, sporo owoców, trochę mleka kokosowego i łyżeczka miodu, w truskawkowym bez miodu, tylko kasza, owoce i mleko kokosowe ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Ja dziś zjadłam chudziutka parówkę z indyka

Naleśnik z dżemem i teraz miseczka zupy ogórkowej

Na więcej nie mam siły

Wczoraj zaczęłam 23 tydz wg mojej wagi mam 5 kg więcej
Jem najprzedniejszych ciąża chociaż ostatnio czuje większe zapotrzebowanie na słodkie hehe a ciekawe to bo przed ciąża nie jadłam slodkiego

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry