reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Witam się z Wami w ten piekny, słoneczny dzień :) ja już po oddaniu krwi, jutro mam przyjść po wyniki. Dwie godziny na spacerze, na zakupach. Upatrzylam dwie torby, dla siebie i dla malenstwa. Kupię w sobotę :) po tym leżeniu zrobiła mi się dziura w dresach na tyłku :D i z tego względu kupiłam dzisiaj sobie sportowe leginsy, ale po przymierzeniu stwierdziłam, że są za wygodne i za ładne na chodzenie w nich po domu więc muszę dokupić jeszcze z dwie pary w innym kolorze i coś na po domu :D już coraz bliżej poniedziałek, ale jak narazie trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizytujace :*:)
Jakie ładny avatar :) Pochwal się leginsami :D

Normalnie, zamiast pampersów, tyle tylko że pierzesz.
Ale one przemakają nie? Po prostu w takich pieluszkach trzeba kłaść dziecko na jakaś nieprzemakalną ceratkę?

Powoli się ubieram .. stres już na poziomie jednym z najwyższych ..trzymajcie za nas kciuki dziewczyny .
[emoji110] Wszystko będzie ok! :)

Ja juz po wizycie:biggrin2: Mamy zdrowa dziewczynkę :):)
Jejku aż sie popłakałam ze szczęścia, ze wszystko jest dobrze :biggrin2:
Teraz telefony do rodziców i rodzeństwa !
Gratulacje! Imię już wybrane? Masz jakieś fotki?

Haha no nie przesadzaj [emoji14]

Ale ładne [emoji7] Daj linka z ali jak możesz? W sumie jak i kiedy używać takich pieluch?
Akurat ta nie z ali a pl, Link do: Pieluszka PUL Truskawki/coolmax Pieluszki wielorazowe ecodidi

Z ali np u tego sprzedawcy
Link do: Online Shop LECY ECO LIFE printed PUL newborn size baby washable diaper cover with color snaps, 0-1 month mini size reusable nappy cover | Aliexpress Mobile

I trochę teorii
Link do: Pieluchy wielorazowe - nasz wybór | Budująca Mama - blog kobiety konstruktora

Link do: Rodzaje pieluszek wielorazowych

Używanie z tego co czytałam podobne do jednorazówek, ale trzeba prać...
A z drugiej strony odejdzie problem alergii na "wypełnienie" (po moich jazdach z podpaskami itd...), nadmiarem śmieci, itd. ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Omg[emoji33] Troje dzieci rok po roku. Ja bym nie podolala[emoji6] Podziwiam!

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja na poczatku chciałam tylko dwójkę z tak małą różnicą. Ale widocznie nie było tak ciężko skoro zdecydowaliśmy się na kolejnego maluszka [emoji6]

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

Powoli się ubieram .. stres już na poziomie jednym z najwyższych ..trzymajcie za nas kciuki dziewczyny .
Kciuki zaciśnięte, daj znać po wizycie
Ja juz po wizycie:biggrin2: Mamy zdrowa dziewczynkę :):)
Jejku aż sie popłakałam ze szczęścia, ze wszystko jest dobrze :biggrin2:
Teraz telefony do rodziców i rodzeństwa !
Super, że wszystko ok

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

Jakie ładny avatar :) Pochwal się leginsami :D

Ale one przemakają nie? Po prostu w takich pieluszkach trzeba kłaść dziecko na jakaś nieprzemakalną ceratkę?

[emoji110] Wszystko będzie ok! :)

Gratulacje! Imię już wybrane? Masz jakieś fotki?
Kiedyś była tylko tetra, i nadal pokutuje przekonanie, że wielorazowe to gotowanie teatry, prasowanie, cerata itd, a są tkaniny prawie nieprzemalalne, chłonne, w środku sucho (przynajmniej przez ileś godzin) itd ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Witajcie dziewczyny :* ja w nocy zaliczyłam IP położyłam się do łóżka mała wiercila się jak szalona jak zwykle po 22 i po czułam kilka razy twardnienia brzucha i zaszłam przeszywajacy ból mam taki zawsze przy zaparciach skurcze jelit nawet przed ciążą tak miałam ale się wytraszyłam ze to skurcze wzięłam nospe i magnez i zaraz poszłam się wyproznic (3 dni się nie wyproznialam nie mogłam mam straszne zaparcia) i jak się już udało to wszystko przeszło brzuszek luzniutki nie bolał ale strasznie się przestraszyłam ze to może jednak skurcze i pojechaliśmy do szpitala sprawdzić wole pojechać jeden raz za dużo niż za mało przez stratę córeczki w pierwszej ciąży zresztą ostatnio jakoś bałam się czy szyjka się nie skraca czy jest wszytko okej a do wizyty jeszcze parę dni wiec na izbie wszystko sprawdzili co prawda posiedziałam do 3 rano ale jestem przebadana i spokojna serduszko pięknie bilo szyjka długa twarda i zamknieta wody się nie sacza skurczy żadnych nie było wszytko okej i jestem w domu. Ale super szpital gdyby coś się działo gdyby brzuch zaczął boleć i bym się martwiła mam przyjechać przyjmą mnie na obserwacje i wszystko dokładnie sprawdzimy a nie to co w tamtym szpitalu było za każdym razem co pojechałam to nie ma miejsca nie ma sensu zostawac nawet jak dziecko miało 18 tętno co pod koniec ciąży to już wysokie..
Ja myślę tak samo, lepiej sprawdzić o 10 razy za dużo niż raz za mało [emoji4] super że wszystko dobrze. Zaparcia są straszne. Ja jak w jeden dzień nie mogę się wypróżnić to ledwo żyję i wszystko mnie boli a co Ty masz powiedzieć w trzeci dzień...

oar8qqmzp357f8q1.png

Aniołek 31.07.2017 (*)

Do góry