reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Omg[emoji33]Jak to zakaz? To wynajmujecie to mieszkanie?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

To mieszkanie z miasta ale tak jakby wynajem tutaj to wygląda tak , że praktycznie 80% populacji wynajmuje mieszkania ,domy od osób prywatnych , miast , firm bo koszty nie są tak duże jak np w Polsce i niewielka jest różnica między kupionym mieszkaniem a wynajętym czy nawet domem , a tak długo jak wynajmujesz i płacisz to nikt Cię niewyrzuci i to Ty chodzisz po mieszkaniach i wybierasz jakie Cię pasuje , a nie tak jak w Polsce że bierzesz cokolwiek jest wolnego i jeszcze płacisz jak za zboże :) ja mam mieszkanie w Polsce które wynajmuje i tyle co chętnych to aż byłam zdziwiona że aż tak duże zapotrzebowanie jest na mieszkania i jest z tym takim ogromny problem :(

Super :D ja tylko czekam na płeć i doczekać się nie mogę . Bo jeśli to będzie dziewczynka to mam do przebrania 2 wielkie wory , jeśli chłopczyk to idę do znajomej kupić ubranka po jej nie dawno narodzonym synku :D a skąd zamawialas ?:)
To będzie taka mieszana paczka z kilku sklepów w Pl i wszystko przez rodzinę odebrane, zapakowane w jedno i przesłane do mnie ;-)

To mieszkanie z miasta ale tak jakby wynajem tutaj to wygląda tak , że praktycznie 80% populacji wynajmuje mieszkania ,domy od osób prywatnych , miast , firm bo koszty nie są tak duże jak np w Polsce i niewielka jest różnica między kupionym mieszkaniem a wynajętym czy nawet domem , a tak długo jak wynajmujesz i płacisz to nikt Cię niewyrzuci i to Ty chodzisz po mieszkaniach i wybierasz jakie Cię pasuje , a nie tak jak w Polsce że bierzesz cokolwiek jest wolnego i jeszcze płacisz jak za zboże :) ja mam mieszkanie w Polsce które wynajmuje i tyle co chętnych to aż byłam zdziwiona że aż tak duże zapotrzebowanie jest na mieszkania i jest z tym takim ogromny problem :(
Ile was kosztuje mieszkanie tam ? I w jakim mieście mieszkacie ?:)

Omg[emoji33]Jak to zakaz? To wynajmujecie to mieszkanie?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

A co do zakazu to tak jest niestety , na innym mieszkaniu mieliśmy satelitę i dekoder , a tutaj jest w umowie zaznaczone ze nie wolno bo nawet mogą Cię wyrzucić z mieszkania bez okresu wypowiedzenia jako karę . To chyba jeden z takich ostrych zakazów. Wiem , że ludzie kombinują i znajdują różne " sposoby " na takie ograniczenia , ale znając mnie to bym niezasnela że stresu :D

reklama
Ile was kosztuje mieszkanie tam ? I w jakim mieście mieszkacie ?:)

Zależy jakie mieszkanie wcześniej mieliśmy kawalerkę 35m i placilismy 290 euro , teraz mamy to mieszkanie ogromne ale wszystko nowe , okna , kafle , rury całkowitą renowacja budynku była do tego duży balkon w sumie to prawie jak taras i płacimy 660 euro . Wszystko zależy co i gdzie :)

Do góry