reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Właśnie sprawdzałam i w składzie jest mleko pasteryzowane, tylko że są też jakieś tam bakterie i one mnie zastanawiają. Jak nie zapomnę to jutro zapytam lekarza.

Pewnie, warto zapytać.
Domyślam się, że te bakterie to pewnie z tych prebiotycznych - zawartych w nabiale czyli m.in. w jogurtach. I tak zasiedlają florę bakteryjną jelit. Biorę regularnie probiotyki jako profilaktykę zaparć i aby podbić odproność w ciąży, jak uzupełniam z diety to jest całkiem dobrze ;)

reklama
Bo przenikaja JuZ do plodu zwiazki aktywne
Najlepsze te to z kwasem hialuronowym ktory jest brspieczny w ciszy
Samemu lepi nie ribic maseczek bo nie znamy Sie na skladnikach masek

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No tak, ale z drugiej strony stosujemy mnóstwo innych kosmetyków, kremy do twarzy, pod oczy, na lewą powiekę, prawy półdupek itp :) ja zrozumiałam że chodzi o maseczki ogólnie, ze sklepu. Uważam że wszystko z rozsądkiem, raczej co do zasady to co kładziemy na skórę nie jest toksyczne :)

Marika92 kochana bo Ty masz dziś wizytę, czy jakby to nie był problem to mogłabyś zapytać swojego lekarza jak to jest z tymi serami pleśniowymi z pasteryzowanego mleka, czy wolno czy nie? Jutro zapytam mojego o to ale wolałabym się opierać na opinie więcej niż jednego lekarza. Jakby to nie był problem i byłabym ogromnie wdzięczna :*

@kinga30 odezwij się co u ciebie???

3jgx43r8fepxgwfi.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Leze narazie, biore duphaston caly czas plamie. Dwa dni maja obserwowac jak sie zarodek nie pokaze to beda czyscic:(

Marika92 kochana bo Ty masz dziś wizytę, czy jakby to nie był problem to mogłabyś zapytać swojego lekarza jak to jest z tymi serami pleśniowymi z pasteryzowanego mleka, czy wolno czy nie? Jutro zapytam mojego o to ale wolałabym się opierać na opinie więcej niż jednego lekarza. Jakby to nie był problem i byłabym ogromnie wdzięczna :*

Wolno te z pasteryzowanego mleka, na pewno. Wszystkie te popularne w Polsce są z pasteryzowanego (np. Turek, President itp.).

Leze narazie, biore duphaston caly czas plamie. Dwa dni maja obserwowac jak sie zarodek nie pokaze to beda czyscic:(

Trzymam mocno kciuki

Do 20tyg mniej więcej będzie się trochę ciągnęło, ale potem... zanim się obejrzysz będziesz szykować torbę :)

Czyli większość Was poszła lub idzie na wizytę od razu po pozytywnym wyniku testu albo bety? Czy czekacie do 8 tyg?

Ja poszłam kilka dni po pozytywnym tescie tylko dlatego, ze potrzebowałam leków. Gdyby nie to poczekałabym ze 2 tygodnie.

Od 3 trymestru nie wolno

O, od trzeciego? A czemu tak? Bardziej bym się teraz spodziewała. To znaczy, ze teraz można? I tak właśnie jestem po, bo nie dałam rady, a nie miałam żadnych informacji.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Muszę zjeść obiad, bo mnie strasznie muli:-( :(

Kiniu słoneczko niemysl o najgorszym na pewno maluszek jeszcze błądzi i wkoncu dotrze do swojego "domku" wszystko możliwe że miałaś pozniej owulacje i On jeszcze poprostu niezdarzyl dotrzec dlatego głowa do góry i niemysl o najgorszym . Ściskam mocno

reklama
Do góry