reklama
Dorotea.
Fanka BB :)
@Peugeotka36 Sery pleśniowe można jeść o ile są zrobione z pasteryzowanego mleka (większość na polskich pułkach w sklepach).
olaaa7
A ja czytałam i też któreś dziewczyny mówiły, że można jeść sery pleśniowe jeśli są z mleka pasteryzowanego.Tatar to surowe niestety mieso a szynka jest wedzona dlugo bodajze pare mscy mimo to i tak nalezy Ja mrozic , z tatarem to JuZ inna droga, tak samo sery Brie Gorgonzola nie wolno bo to plesn a Ja je koffam pizze z gorgo hmmmmmm
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
olaaa7
Czyli na pewno można? Bo jak jeszcze będę musiała zrezygnować z gorgonzoli to nie wiem jak dotrwam do lipca@Peugeotka36 Sery pleśniowe można jeść o ile są zrobione z pasteryzowanego mleka (większość na polskich pułkach w sklepach).
Peugeotka36
szczesliwa mamusia !!!!
@Peugeotka36 Sery pleśniowe można jeść o ile są zrobione z pasteryzowanego mleka (większość na polskich pułkach w sklepach).
Ja nawet te nie jem bo plesn szkodliwa , jakos tam mam w lebie, wole przetrwac)
Karla88
a i ze względu na wzdęcia musiałam się ratować espumisanem. Najgorzej jest wieczorami ;/
Ja chyba tez będę musiała ten espumisan bo normalnie nie dość ze zgagę mam masakryczne to na dodatek wywala mi brzuch [emoji33]
Dorotea.
Czyli na pewno można? Bo jak jeszcze będę musiała zrezygnować z gorgonzoli to nie wiem jak dotrwam do lipca
Sprawdź skład tylko. Te sery z niepasteryzowanego mleka są dużo droższe i mają krótszy termin spożycia.
Peugeotka36
szczesliwa mamusia !!!!
Kinga wierze ze wszustjo ok u was !!
Inviato dal mio iPhone utilizzando Forum BabyBoom
Inviato dal mio iPhone utilizzando Forum BabyBoom
Onaszczesliwa2018
@kinga30 odezwij się co u ciebie???
27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
No właśnie też dziś myślałam o naszej Kini
reklama
olaaa7
Właśnie sprawdzałam i w składzie jest mleko pasteryzowane, tylko że są też jakieś tam bakterie i one mnie zastanawiają. Jak nie zapomnę to jutro zapytam lekarza.Sprawdź skład tylko. Te sery z niepasteryzowanego mleka są dużo droższe i mają krótszy termin spożycia.
Podziel się: