reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

8 lat
Gorączka 38 oo okładach lekko puściło siedzi i czyta książkę ci wypożyczyła o 18:00 dałam jej ubiegną czyli po 22 mogę dać paracetamol ?

16udyx8di9hvrs5t.png
Inny lek mozesz dac juz po godzinie. Tylko, ze ona wcale nie ma wysokiej goraczki. Dopiero powyzej 38, a nawet 38,5 powinno sie zbijac. A taka temp jest dobra, oznacza, ze organizm walczy z infekcja. Zbijajac taka temp pozwalasz infekcji sie rozwijac.
No cjyba, ze w przeszlisci miala incydent drgawek goraczkowych to wtedy trzeba zbijac od razu.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Inny lek mozesz dac juz po godzinie. Tylko, ze ona wcale nie ma wysokiej goraczki. Dopiero powyzej 38, a nawet 38,5 powinno sie zbijac. A taka temp jest dobra, oznacza, ze organizm walczy z infekcja. Zbijajac taka temp pozwalasz infekcji sie rozwijac.
No cjyba, ze w przeszlisci miala incydent drgawek goraczkowych to wtedy trzeba zbijac od razu.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Kurde ona tak rzadko choruje ze ja nie wiem jak postępować ..
Ost raz 2 lata temu a taka gorączka to nawet nie pamietam
Dobra to narazie nic nie daje zobaczę jak rozwinie się sytuacja w nocy

16udyx8di9hvrs5t.png

Kurde ona tak rzadko choruje ze ja nie wiem jak postępować ..
Ost raz 2 lata temu a taka gorączka to nawet nie pamietam
Dobra to narazie nic nie daje zobaczę jak rozwinie się sytuacja w nocy

16udyx8di9hvrs5t.png
Moja tez bardzo rzadko ma temperature, a jak juz to lekko podwyzszona. Ja bym nic juz nie daeala tylko kpntrolowala czy rosnie, bo zwykla na noc najbardziej rosnie.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Też pierwsze na to zwróciłam uwagę [emoji2][emoji2][emoji2]

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

...baby! Nawet na skarpety patrzą..! :-D:-D:-D

@malina_11, gratki zdanego egzaminu!

Byliśmy z dzieciakami w domu, farby kupione, wyłożyłam u Kacpra w szafie, facet od wózka będzie dopiero wieczorem wiec mąż pojedzie sam a ja juz leżę jestem wykończona wykończona, wszystko mnie bolało

Przeczytałam: "położyłam kacpra w szafie..." :baffled: i myślę że masz dziwne sposoby jakieś... :rolleyes2: Jajecznica ciążowa no...

Mąż tez chory jprdl...
nic tylko czekać kiedy mnie złapie [emoji23]
Oboje leżą w lozku jak królowa z królem a ja jak ta służąca [emoji23]
Baba zawsze ma przerąbane

W razie czego czym ja mogę się ratować ?

Karla, miałam identyczną akcje 2-3 tyg temu. Mój młody też mało kiedy choruje i temp max 2 dni, nigdy jakoś strasznie wysoka. A tutaj miał całe 7 dni skaczącą gorączkę i nic poza tym! Tak jak dziewczyny pisały, ibuprofen na zamianę z paracetamolem- tylko uważaj, bo ibuprofen gorzej działa na żołądek przy dłuższym stosowaniu... Ja nawet CRP mu robiłam, czy to nie bakteryjne, no ale wygląda że wirus.. jakimś cudem ja się uchowałam, zero całowania, mało przytulania, herbata: imbir, goździki, cytryna plus probiotyk bierz jakiś!!

Wbijaj do Warszawy. Razem z @JustMe55 sie rozerwiemy i zapomnimy o ciażowych dylematach :D Ja mam nawet jeden pokój wolny :D

ahahahah albo skasuj wszystko co napisałam powyżej i rób jak Jolka radzi...!!

Jessssuuuu dziewczyny jak mnie bolą plecy... tzn jakieś mięśnie, ścięgna chyba... nawet jak wsiadam/ wysiadam z auta:baffled: aktualnie moczę się w wannie, może trochę mi ulży.. Kolejny dzień jestem padnięta, miałam nawet jechać do koleżanki pooglądać jakiś film, bo mam wolny wieczór, ale wybrałam wannę, bavarię jabłkową i Was :tak: Chyba że będzie mało rozmowne, to włączę jakiś film w łóżku :))) Zawsze byłam (i w sumie nadal jestem) przeciwniczką TV w sypialnie (ogólnie mało co oglądam w TV..) ale w takich momentach jak ciąża i zmęczenie to super opcja :yes:

...baby! Nawet na skarpety patrzą..! :-D:-D:-D

@malina_11, gratki zdanego egzaminu!

Przeczytałam: "położyłam kacpra w szafie..." :baffled: i myślę że masz dziwne sposoby jakieś... :rolleyes2: Jajecznica ciążowa no...

Karla, miałam identyczną akcje 2-3 tyg temu. Mój młody też mało kiedy choruje i temp max 2 dni, nigdy jakoś strasznie wysoka. A tutaj miał całe 7 dni skaczącą gorączkę i nic poza tym! Tak jak dziewczyny pisały, ibuprofen na zamianę z paracetamolem- tylko uważaj, bo ibuprofen gorzej działa na żołądek przy dłuższym stosowaniu... Ja nawet CRP mu robiłam, czy to nie bakteryjne, no ale wygląda że wirus.. jakimś cudem ja się uchowałam, zero całowania, mało przytulania, herbata: imbir, goździki, cytryna plus probiotyk bierz jakiś!!

ahahahah albo skasuj wszystko co napisałam powyżej i rób jak Jolka radzi...!!

Jessssuuuu dziewczyny jak mnie bolą plecy... tzn jakieś mięśnie, ścięgna chyba... nawet jak wsiadam/ wysiadam z auta:baffled: aktualnie moczę się w wannie, może trochę mi ulży.. Kolejny dzień jestem padnięta, miałam nawet jechać do koleżanki pooglądać jakiś film, bo mam wolny wieczór, ale wybrałam wannę, bavarię jabłkową i Was :tak: Chyba że będzie mało rozmowne, to włączę jakiś film w łóżku :))) Zawsze byłam (i w sumie nadal jestem) przeciwniczką TV w sypialnie (ogólnie mało co oglądam w TV..) ale w takich momentach jak ciąża i zmęczenie to super opcja :yes:
Czasami by trzeba te dzieciaki w szafach pozamykać hahahaha

Ja tez leżałam w wannie pełnej wody wlałam oliwkę wiec skora od razu cała gładka i siedziałam prawie 40 min
Mąż śpi córka leży już w swoim lozku
Psy tez śpią
Antonio kopie [emoji4] sobota znów przeleciała tak szybko ale mam refleksje na dziś dobrze ze pracuje wstaje codziennie 6:30 jem śniadanie cis do pracy zawsze jakiś owoc obiad zamawiamy i jest jakiś rytm nie ciągnie mnie do złego [emoji23] a jak jestem w domu to leżę i otwieram wiecznie lodówkę dziś to już przesada zjadłam talerz frytek, lody, trochę czekolady, 5 cukierków tak mnie naszło na słodkie a najlepsze jest to ze ja rzadko jem słodycze cukierki to wogole nie słodzę herbaty ani kawy a dziś to armagedon .. jak ja będę na l4 to będę wielorybem ...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Moje menu na dzisiaj to tost ze zdjęcia (z jajkiem), 1 pączek, kuskus z warzywami i kefir, dugi taki sam tost i 3 żelki :) a teraz BAVARIA jabłkowa na koniec dnia :)

Karla, chcemy iść na L4 w podobnym terminie, to będziemy się wzajemnie pilnować ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry