reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

A ja mam pytanie, do kobitek które PRZYBIERAJA na wadze teraz w ciąży ( bo tak wiem, niektóre jeszcze są nadal na minusie [emoji16]) :) ile przybieracie tygodniowo?

f2w39n7303c24ozn.png
Ja to różnie, na początku 1kg w ciągu 3 tygodni a potem zdarzyło się nawet prawie 1kg w tydzień, nie wiem od czego to zależy.

Moja lekarka mówi że teraz 0.5 kg na tydzień to tak optymalnie jest :) ostatnio byłam 1 kg grubsza więc idealnie , ale był też tydzień gdzie przytylam 3 kg w 2 tygodnie i lekarka powiedziała , że tez Oki :) więc pewnie też zależy ile wody się zbiera , ile maluszek przybiera wkoncu to nie tylko sam fecior nam rosnie :D:D a teraz od kiedy ten mój brzuszek jakiś taki mniejszy to czuje się też ogólnie lżejsza więc nie wiem czy to wcześniej woda poprostu nie była ale nie wchodzę na wagę w domu bo Ona i tak pokazuje co chce zależy od jej nastroju buahahahaha :D
To mam bardzo podobnie z wagą.

Ola ten X Lander jest świetny, też nad nim jeszcze myślę i chyba dziś wpadnę do Toysa zobaczyć czy i u mnie jest taka promocja bo cena rewelacyjna jak na nowy wózek [emoji4]

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)
No właśnie aż się zdziwiłam, że on taki tani, bo na stronie spacerówka przeceniona z 2tys na 1400zł a gondola z 600zł na 430zł, nie wiem czemu w sklepie na tym wystawowym gondola tylko 250zł a spacerówka 1100zł. Strasznie mnie kusi, nie wiem co robić :p

reklama
A ja mam pytanie, do kobitek które PRZYBIERAJA na wadze teraz w ciąży ( bo tak wiem, niektóre jeszcze są nadal na minusie [emoji16]) :) ile przybieracie tygodniowo?

f2w39n7303c24ozn.png

ja nie wiem ile na tydz narazie od poczatku mam 4 kg wiecej wg mojej wagi a dzis zaczelam 22 tydz wiec wychodzi ze kg na miesiac mniej wiecejale wiem tez ze od teraz juz nie bedzie tak kolorowo i bede tyla wiecej

Mój ogólnie na łóżko ma np. Zakaz bo jest prezes i później myśli, że mu się wszystko należy , ale czasem mu pozwolę i np. Teraz tak w mieszkaniu chłodno , że leży między mną i partnerem pod kołdrą [emoji16] a odkrecilam kaloryfer bo jak psu zimno z taka ilością futra to musi być zimno [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

ja mam dwa czesiek jest z nami 4 lata wykochany i prawdziwy ksiaze spi pod koldra, ale on ma nie cale 2 kg i jak sie zwinie to nawet go nie widac

a gustaw od wrzesnia z nami mieszka tez kochany ale jego juz nie uczylam na lozku tylko w legowisku ale to indywidualista i znalazl sobie miejsce w szafie :p i tam chodzi spac

obydwa pieski sa jak dzieci i az nie wiem jaka bedzie reakcja na syna jak sie urodzi bo np, czesio uznaje tylko mnie :D jest bardzo zazdrosny i jak widzi ze przytulam gustawa to on od razuu tylek cisnie i tez chce no nic najwyzej musze sie rozgladac za wieksza gondola i w wozku bede wozic dziecko i dwa psy hahahaha

Siemka!
Trzymam mocno kciuki za wszystkie wizytujące dziś lipcówki :* Czekamy na dobre wieści :)
Ja dziś miałam kiepską noc. Co chwila kichałam, a jak kichałam to mi pekały naczynka i mi krew zaczynała leciec i tak w kółko... A jak w końcu udało mi się zasnąć to sniło mi się że walczyłam z agresywną kozą. WTF?!
Byłam dziś z moim wilczurkiem i weterynarza, bo zauwazyłam że kłądzie uszko, nie chce żeby ją tam dotykać a jak sie kładła to zasłaniała je łapką. A dziś z rana jak jeszcze spała to ja smyrałam bo brzuszku i sie przyjrzałam i zauważyłam że uszko jej łysieje i jest gorące. Na szczęscie to żadne pasożyty czy bakterie. Musiała się tam podrażnic (pewnie podczas obwąchiwania wszystkich mozliwych krzaków) i to nie chciało jej się goić. Żeby do tego weterynarza ja wciagnąć to się namęczyłam, pies waży 39 kg więc sporo, a jak zobacyzła gdzie skręcamy to zaczęła sie zapierać. Wet ją zna i uwielbia więc zaczął ją wabić smaczkami ale ona jest za mądra i wiedziała że to przynęta, więc trzeba było ją wziać na ręce i tam wnieść. Muszę jej tam 2x dziennie wpuszczać kropelki i 3x dziennie przemywac ucho. Już raz to dziś zrobiłam i sie na mnie obraziła :D
Jak wróciłysmy to myślałam zeby sie przejsc do biedro, ale jest za zimno. Nie chcę mi się. Jak bym tam poszła to bym znowu nakupowała ubranek a dziś ma przyjsc paczka z h&m więc narazie starczy :D
Miłego dnia :*

ja nie wiem ile na tydz narazie od poczatku mam 4 kg wiecej wg mojej wagi a dzis zaczelam 22 tydz wiec wychodzi ze kg na miesiac mniej wiecej

ja mam dwa czesiek jest z nami 4 lata wykochany i prawdziwy ksiaze spi pod koldra, ale on ma nie cale 2 kg i jak sie zwinie to nawet go nie widac

a gustaw od wrzesnia z nami mieszka tez kochany ale jego juz nie uczylam na lozku tylko w legowisku ale to indywidualista i znalazl sobie miejsce w szafie [emoji14] i tam chodzi spac

obydwa pieski sa jak dzieci i az nie wiem jaka bedzie reakcja na syna jak sie urodzi bo np, czesio uznaje tylko mnie :D jest bardzo zazdrosny i jak widzi ze przytulam gustawa to on od razuu tylek cisnie i tez chce no nic najwyzej musze sie rozgladac za wieksza gondola i w wozku bede wozic dziecko i dwa psy hahahaha
A przybierasz od poczatku? Bo ja dopiero zaczęłam :) i teraz ważę się co tydzień żeby mieć jakaś kontrolę :)

f2w39n7303c24ozn.png

Ja to różnie, na początku 1kg w ciągu 3 tygodni a potem zdarzyło się nawet prawie 1kg w tydzień, nie wiem od czego to zależy.

To mam bardzo podobnie z wagą.

No właśnie aż się zdziwiłam, że on taki tani, bo na stronie spacerówka przeceniona z 2tys na 1400zł a gondola z 600zł na 430zł, nie wiem czemu w sklepie na tym wystawowym gondola tylko 250zł a spacerówka 1100zł. Strasznie mnie kusi, nie wiem co robić :p
Cena rewelacyjna i ja bym się chyba nie zastanawiała dlatego trochę boję się jechać żeby z nim nie wrócić [emoji2] i ten kolor...

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

reklama
Haha tyle, że ja wolę się za wczasu kontrolowac a po ciąży tracić nadprogramowe kg sprzed ciąży [emoji16][emoji16][emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

Psestan Justynka :D będzie gites tylko mi się niedietuj teraz bo będziesz przezroczysta i pająk Cię wciągnie za obrazek , a szkoda by było bo Cię lubię :D

Do góry