reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ale można urodzić zarówno dwa tygodnie przed terminem jak i dwa po i co miesiąc w domu? [emoji16] w czerwcu/lipcu

f2w39n7303c24ozn.png
No w sumie. To lepiej żeby nie chlupnelo :D

reklama
@Nowaja16 , bardzo mi przykro z powodu tego co przeżyłaś... nie umiem sobie tego nawet wyobrazić. Ja straciłam 1 ciążę w 7tc i dochodziłam do siebie rok!! Jaką masz dawkę clexane? Ja biorę 0,4, a ważę już prawie 60kg i jeszcze te kiepskie przepływy w jednej tętnicy :( badasz anty xa?
Też biorę 0,4 waze 48 kg w marcu mam wizytę u hematologa i po wynikach będziemy rozmawiać o dawce czy zmieniamy czy nie bo z nią ustalam leczenie a później z ginekologiem. Robie badania wszyskie u hematologa i w sumie to nawet nie wiem jakie ona mi zleca bo wysyła elektronicznie do laboratorium i później wiem komputerze sprawdza czy wszystko okej zapytam jej dokładnie czy te badania robi o których mówisz a można je prywatnie samemu zrobić?

@Nowaja16 , bardzo mi przykro z powodu tego co przeżyłaś... nie umiem sobie tego nawet wyobrazić. Ja straciłam 1 ciążę w 7tc i dochodziłam do siebie rok!! Jaką masz dawkę clexane? Ja biorę 0,4, a ważę już prawie 60kg i jeszcze te kiepskie przepływy w jednej tętnicy :( badasz anty xa? W 13tc te przepływy były lepsze. Leżę poza chodzeniem po domu i do lekarza od 9tc kiedy dostałam krwiaka wielkiego i był ze mną do niedawna. Potem łożysko nisko.. ale aż się boję teraz leżeć.
Na usg lekarz mówił ze z przepływami wszystko dobrze

Każda kobieta ma inny próg bólu i każda przechodzi to osobno :) znam kobiety, które kiepsko przechodziły a i takie co od razu wstały i zajmowały się dzieckiem :) cc to poważna operacja i nawet kilka lat po można mieć z tego powodu nieprzyjemności np. Jeśli następna ciąża ulokuje się na bliznie po cc to jest uważana za pozamaciczna i ja usowaja... Moga się z blizna dziać różne rzeczy... Ale wiadomo, że jak trzeba wykonać cc to trzeba i tyle :) nie ma co wtedy myśleć o mozliwych komplikacjach tylko myśleć pozytywnie :) każdego to może niestety spotkać ... Taka konieczność

f2w39n7303c24ozn.png
Ja się panicznie boję CC. Wiadomo, jak nie ma wyjścia to nie ma. Mam jednak ogromną nadzieję na poród naturalny i najlepiej bez oxytocyny.

p19uqqmzxqi22hcj.png

Wieczorem jeszce ja czułam rano pojechałam na ktg bo tak byłam umowiona wtedy juz ciężko było znaleźć tętno ale niby położna znalazła później pojechalam od razu do szpitala iw szpitalu mi powiedzieli ze to było moje tętno i także jednego dnia wszystko się wydarzyło a mała przez łożysko nie była odżywiana to wszystko stało się przez trombofilie na którą choruje o której oczywiście nie wiedziałam teraz biorę leki clexane i acard
Moja znajoma miała taka sama sytuację ... Dziecko zmarło w 35tc .... Lekarza nie dziwiło, że waży 1,5kg... Mówił, że taka jego uroda... A po prostu łożysko nie spełniało dobrze swojej funkcji... A ta znajoma nadal do niego chodziła z następnymi ciałami... Dla mnie masakra...uznała, że nie jego wina

f2w39n7303c24ozn.png

A co było przyczyną Wyboru CC przez Ciebie ? Też myślałam o CC na życzenie, ale ostatecznie od tego odeszłam. Muszę dać radę siłami natury.. to lepsze dla dziecka. A boje się niesamowicie. Nie tylko bolu, ale też , że zrobię coś nie tak :(
Nie bardzo jest podczas porodu sn przestrzeń, żeby zrobić coś nie tak :) ciało robi typ samo, trzeba mu tylko nie przeszkadzać. [emoji14]

reklama
Moja znajoma miała taka sama sytuację ... Dziecko zmarło w 35tc .... Lekarza nie dziwiło, że waży 1,5kg... Mówił, że taka jego uroda... A po prostu łożysko nie spełniało dobrze swojej funkcji... A ta znajoma nadal do niego chodziła z następnymi ciałami... Dla mnie masakra...uznała, że nie jego wina

f2w39n7303c24ozn.png
To straszne lekarz jest po to żeby o nas zadbał tym bardziej jak to pierwsza ciąża i nie wie się jak to powinno wyglądać ja nawet nie chce patrzec na tamta ginekolog po tym wszystkim wysłała koleżankę swoją do mnie żeby mi powiedziała jak bardzo jej przykro..

Do góry