reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Co do laktatora się nie zgodzę. Ja nawet nie kupiłam, bo nie pomyślałam, a potem w szpitalu jak dostałam nawału mlecznego to myślałam, że wybuchnę. Mogłabym wykarmić pół oddziału. Juz nie mówię, że syn nie był w stanie złapać tak nabitej piersi. Wyłam z bólu, a mąż szybko jechał jakiś kupić. Dziewczyna z sali obok płakała bo nie miała mleka, a ja tymczasem plakalam wylewając je do umywalki. Taka ironia losu.

p19uqqmzxqi22hcj.png
A tak z ciekawości jak ma się za dużo to nie dają dziecku kobiety, która nie ma?

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Żeby wydać z głową to ciężko ja mam taki sposób przeznaczam konkretne kwoty na zakupy typu chemia jedzenie paliwo zakupy duże raz w miesiącu z konkretną kwotą i lista zawsze 100 więcej jak byśmy coś dodatkowo znaleźli na codzienne zakupu ja akurat się mieszcze w 10 zl kupuję konkretnie chleb mleko masło ale czasem coś trzeba dokupić więc 10 więcej nie biorę z sobą więcej pieniędzy bo wiem że wydam zawsze biorę paragon mam całe pudla na karzdy miesiąc koperta w której je gromadze potem liczę ile wdalam ile na jakieś pierdoly ile zostało ile zaginelo ( jak coś ginie to wiem że mój M z portwela mi podbiera) wolę na bieżącą kasę wyciąga wtedy lepsza kontrola A że ja zadze wszystkimi naszymi pieniędzmi zostaje nam zawsze coś na kolejny miesiac jak M zadzil jeden miesiac to musiał kasę pożyczać bo niestarczylo 3000 tysiące wydał w 2 tygodnie a 2 jeszcze zostały tak więc ja pilnuje naszych wydatków.... Ale nie martw się wiele osob ma podobnie i potem jak zobaczą ile kasy mieli przez cały rok A ile im zostało to szok

3jgxskjo51j6485i.png
dziekuje napewno zaczne pisac ile wdaje na co zeby miec pogląd i zaczne planowac obiady na calyy tydz bo tak ide do marketu codziennie i wrzucam na szybko bez przemyslen jedzenie i tak codziennie idzie od 50-100 zl z czego 40% potem wyrzucam z lodowki bo nie zuzyte...
Cytuj te wiadomości

Dzień dobry!
Dziewczyny nie spotkałyscie sie na internetach z sukienkami tego typu? Chodzi mi żeby była sportowa i luźna. Ta ze zdjęcia niestety za mała :(
IMG_20180228_085454.jpg

Załączniki

• IMG_20180228_085454.jpg
    IMG_20180228_085454.jpg
    36,8 KB · Wyświetleń: 205
dziekuje napewno zaczne pisac ile wdaje na co zeby miec pogląd i zaczne planowac obiady na calyy tydz bo tak ide do marketu codziennie i wrzucam na szybko bez przemyslen jedzenie i tak codziennie idzie od 50-100 zl z czego 40% potem wyrzucam z lodowki bo nie zuzyte...
Cytuj te wiadomości
Kiedyś podobnie robiłam ale to było napoczatku jak zamieszkała z M nauczkę dostałam jak nam się lodówką rozwalila A nie było nas stać na nową więc musiałam na bieżąco kupwac ze było na jeden dzień żeby nie zostało nic wtedy wrzuciłam samego mięsa z zamrażarki za 400 zł A ale truskawek miałam zamrozone po nich najbardziej plakalam tylko troszkę jedzenia uratowalismy ( to co zdążyliśmy zjesc) wyzucilam jakieś 70% zawartości lodówki moja tesciowa popatrzyła na to i stwierdziła ,, że 7 stowek poszło sie jebac jak tacy bogaci jesteście to mnie by się 5 przydalo" ha ha złota kobieta... moja siostra ma odmienny pogląd na wydatki taki w stecz na na cały miesiąc (oprucz oplat) na wszystkie zakupy wydaje to co zostało jej z poprzedniego miesiąca ostatnio pochawalila mi się ze takim sposobem dołożyła w pół roku ponad 5 tysi bo przyzwyczaila się do skromnego życia i bardzo jej się podoba patrzenia jak na kącie robi się więcej pieniedzy[emoji2][emoji2]

3jgxskjo51j6485i.png

Cytuj te wiadomości
Znam to. Nas kasa też się nie trzymała. Szok był ze człowiek niby dobrze zarabia a suma summarum kasy nie widać. I zabrałam sie za domowy budżet. Troszke czasu mi to na początku zabieralo. Mam w Excelu arkusz. Notuje każdy paragon, każdy rachunek, wieksze wydatki planuję do przodu. Dzieki temu juz po 2 miesiącach wiedzielismy na co trwonimy pieniądze, co jest nam zbędne. I okazalo sie że te pieniądze rzeczywiście są. I powiem Ci że lepiej mi teraz. Bo zawsze zostaje zapas i jeśli cos nagle wypadanie to nie będę musiala rwac wlosow z głowy skąd kasę mieć.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry