reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Zobaczymy co będzie z tym terminem i będę myśleć czy kupić tą sukienkę i tą tkaninę :) Nie bardzo bym chciała kupować jakąś stricte ślubną sukienkę bo gdzie ja w niej wyjdę do tego w wersji ciążowej a tą przynajmniej wykorzystam, no i ten szal też się przyda :)

A myślicie, że wypada iść na ślub i na komunię w tej samej sukience?
Teraz ciężarne mają na szczęście bardzo duży wybór :)
1519723027-8b6079b59dd1e7af-aaaaaa.png

f2w39n7303c24ozn.png

Współczuję. Ja w szkole średniej dość często przeżywałam paraliże senne.. nie do opisania okropne rzeczy się działy. Bałam się kłaść głowę na poduszkę, bo nagle jak bym się w nią wtapiala i leciała w koszmar. A reszty nie będę opowiadac i straszyć ..
Moze to na tle nerwowym Ci się przydazylo..

na tle nerwowym na bank nic ja jestem tak wyluzowana w tej ciazy jakbym na haju byla caly czas :p nic mnie nie rusza no procz sytuacji z pracownica wtedy fakt. nerwy i placz byl ale wszystko juz jest przeszloscia .. nie wiem skad mi takie cos sie wzielo...

Pasuje się przywitać, po nadrobieniu postów.
Dzień dobry wszystkim :-)
U mnie -17 było o 7:00. Czekam na ocieplenie bo nawet na badania nie chce mi się jechać na taki mróz.
Dzidziuś kopie i u mnie. :-)
Ale niestety noga od nowa mnie boli. Pamiętacie, zakrzepica żył? Leżę od wczoraj z nogami w górze, tzn z jedną konkretnie. I niestety chyba dzisiaj już pojade do gina. Bo martwię się że rozniesie się na całą noge. A zastrzyków już nie mam ani tabletek. Kurde...jak tak do końca ciąży będę musiała brać i co dwa tygodnie wizyta to chyba zbankrutuje.:-):-) no ale muszę się ratować.

Toleruje wodę, tym razem wszedł nie do końca celowo, za to siedział z własnej woli.

Wow! Oryginalny egzemplarz :)

@Margana, ty te idziesz z młodą na połówkowe prawda? Moje dziecko też pilnuje, my mamy 7 marca.

@olaaa7, z pogodą może być naprawdę różnie i w kwietniu i w maju. Jeśli zdecydujesz się na kwiecień- mniejszy brzuch. Jeśli na maj- masz więcej czasu na przygotowanie... Ciekawe czy oba terminy będą wolne :)
Co do okrycia na sukienkę, to mi się na cywilny ślub podoba też prosty płaszczyk- który na pewno potem wykorzystasz. Do tej którą wrzuciłaś nawet jasno-szary, w stylu księżnej Kate:

12-kmid-1.w710.h473.jpg
kate-diana-2-660a.jpg

To okrycie dzianinowe też fajne, ale właśnie może bardziej gdybyś miała prostą tiulową sukienkę.

Co do pójścia na chrzciny to też miałabym dylemat- z jednej strony ta sukienka na ślub będzie jedyna i wyjątkowa, ale z drugiej też trudno kupować w ciąży nie wiadomo ile kiecek...

@Karla88, kurcze też mam czasami takie sny jakby ktoś był obok, wchodził do pokoju albo stał obok. Albo śni mi się że jestem jakby poza swoim ciałem ale widzę siebie śpiącą i kogoś kto też jest w pokoju. Straszne uczucie.

lukasz mi rano pwoiedział ze tak plakalam ze niemogl mnie dobudzic i ze tak przerazliwie mame wołałam i wogole to dlaczego mamę a nie jego...:crazy: chłopy...
nie wiem czy wogole czytac o tych zmorach bo nigdy nie slyszałam o tym

Padłam :D Faceci wygrywają :D

Dzień dobry moje drogie :)

Nie mogłam dzisiaj się dobudzić, jako wyrodna (albo najlepsza :D ) matka zawiozłam dziecko na 2 lekcję... zimno jak cholera, w Wawie -9, odczuwalna -16 :o :o :o

Załączniki

• 12-kmid-1.w710.h473.jpg
    12-kmid-1.w710.h473.jpg
    119,5 KB · Wyświetleń: 179
  • kate-diana-2-660a.jpg
    kate-diana-2-660a.jpg
    104,3 KB · Wyświetleń: 175
Dzień dobry lipcówki :) ja dziś po ciężkiej nocy.. Nie mogłam jakoś spać ale rano mój M wyszedł z łóżka i zamknął mnie w pokoju, było cichutko i usnęłam na 2h jeszcze :) a jak wstałam czekało śniadanko :D mimo moich humorków ma wobec mnie jeszcze przejawy ludzkości :)
Mój synek bryka w nocy jak szalony w brzuszku, chyba jego ulubiona pora na fikołki :D

Miłego dnia mamusie :)

p19u3e3keac8an9o.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Jeśli są w niedługim odstępie czasu i z tymi samymi ludźmi, to ja bym nie poszła, ale ja ogólnie nie poszłabym na dwie imprezy pod rząd z tymi samymi ludźmi w tej samej sukience (chyba, że kiedyś mała czarna z różnymi dodatkami..... ale to był taki czas, że wszędzie chodziłam w jednej sukience... )

0d1yrjjgtd95fou3.png
W sumie nie zaszkodzi kupić drugą sukienkę, troszkę tańszą :) Pewnie i tak je wykorzystam bo planujemy jeszcze jedno dziecko.

A to jak tylko parę osób to ok. Wiesz,...nie popełnisz żadnej gafy przychodząc w tej samej, zwłaszcza że jesteś w ciąży. Zbędny wydatek na kolejną. Ale zmień np dodatki.
No właśnie dodatki to nie mam pojęcia jakie, do tej sukienki to ja bym nawet wcale dodatków nie chciała.

@olaaa7 gdybyśmy mieszkały bliżej to chętnie pożyczyłabym Ci sukienkę, bo mam kilka z poprzedniej ciąży. :-) ale lipa to lipa..
Ooo no szkoda, co zrobić :)

Teraz ciężarne mają na szczęście bardzo duży wybór :)
1519723027-8b6079b59dd1e7af-aaaaaa.png

f2w39n7303c24ozn.png
Ładna ale właśnie białej nie chciałam :)

reklama
Jeśli chodzi o kupno sukienki to my idziemy na wesele na początku kwietnia i jeszcze się wstrzymuje a zakupieniem czegokolwiek... Bo mogę się dziwić że w nią nie wejdę o będzie płacz... A upatrzyłam sobie piękną, długą, czerwoną :)

p19u3e3keac8an9o.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Do góry