Ja jestem zdaniem że pieniądze na dziecko powinna dostać każda rodzina.. W Norwegii mój M mi mówi że jest tak ze 30tys zł dostaniesz za urodzenie tam dziecka.. Itd... To jest chore że u nas państwo nie wspiera rodzin jak powinno.. ja każde otrzymane pieniądze przeznaczyłabym na dziecko.. A czemu dyskryminuje mnie to że pracuje? Chociaż moje zarobki nie są kolosalne i nie ma się czym chwalić... Porąbany kraj wspierający głównie tych którym się nie chce nawet iść do pracy bo już im się nie opłaca.. Niby tylko 500zl albo aż 500 zł bo dla mnie np to jest aż bo nie mamy finansów z chłopakiem razem więc wiem że te pieniądze byłyby dla malucha.. Ale jak widzę sranie się z państwem o te pieniądze to nie warto... Później dziwne że ludzie wyjeżdżają i mieszkają gdzie indziej albo mają 1 dziecko.Chodzi mi o to by choć jeden rodzic pracowałbo są sytuację, że ludzie się zwalniają lub nie chcą szukać pracy bo im się to nie opłaca... Bo im jakaś praca nie odpowiada... Bo np. Unoszą się honorem ... Że nie będą robić tego czy tamtego...
![]()
![p19u3e3kx2xhxa3b.png](https://www.suwaczki.com/tickers/p19u3e3kx2xhxa3b.png)
27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Ostatnia edycja: