reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Przyjdzie mama za niedługo z pracy to mi zmierzy, może robię coś nie tak. Bo 44 to naprawdę nisko :/

Powiem ci prawie nie żyjesz [emoji23]
(Żartuje)[emoji4]

16udyx8di9hvrs5t.png

reklama
Nie mam z K ślubu więc się zalapę na szczęście. Ale w ogóle bez sensu jakies kryteria. Każdej kobiecie się należec powinno. Nie rozumiem np. tego jak nie nalezy się rodzinne czy 500+ bo dochód przekroczył o parę złoty.

Jak nie macie ślubu to ci się należy becikowe bo zapewne nie przekraczasz dochodu do becikowego podajecie dochód za rok poprzedni

My przy corce dostaliśmy becikowe teraz już nie tylko z ubezpieczenia dodatkowego
Nie wiem dlaczego to zmienili.. 6lat temu

16udyx8di9hvrs5t.png

Jak nie macie ślubu to ci się należy becikowe bo zapewne nie przekraczasz dochodu do becikowego podajecie dochód za rok poprzedni

My przy corce dostaliśmy becikowe teraz już nie tylko z ubezpieczenia dodatkowego
Nie wiem dlaczego to zmienili.. 6lat temu

16udyx8di9hvrs5t.png
Z tego co wiem to do becikowego nie może przekroczyć dochód 1900 zł na osobę. Gdzieś tak wyczytałam. My z M nie mamy ślubu ale przed porodem planujemy wziąć chociaż na razie cywilny. A M ma umowę pracę z dochodem 2100 zł brutto. Więc to i tak bby nie przekroczyło

f2w3rjjg5fztbx1k.png

f2w3rjjg86dfwc1o.png

Z tego co wiem to do becikowego nie może przekroczyć dochód 1900 zł na osobę. Gdzieś tak wyczytałam. My z M nie mamy ślubu ale przed porodem planujemy wziąć chociaż na razie cywilny. A M ma umowę pracę z dochodem 2100 zł brutto. Więc to i tak bby nie przekroczyło

f2w3rjjg5fztbx1k.png

f2w3rjjg86dfwc1o.png

no moja przyjacilka tez nie ma slubu rodzila w czerwcu 2017 poniewaz nie maja wspolnego dochodu jak oddawala pit za 2016 rok a zarabiala najnizsza krajową 1500 zl chyba to nie przrkroczyla progu tego 1900zł na osobe i becikowe dostala

Dziewczyny mam dylemat, myślicie, żeby po ślubie przyjąć tylko nazwisko męża czy zostawić dwa? Nie umiem się zdecydować.

Dziewczyny mam dylemat, myślicie, żeby po ślubie przyjąć tylko nazwisko męża czy zostawić dwa? Nie umiem się zdecydować.

chyba kwestia wyboru ja mam po męzu i w zasadzie mi sie podoba dwa nazwiska to tylko jeden podpis wiecej bo dokumenty i tak musisz zmienic czy bedziesz miec po nim nazwisko czy dwa

olaaa7, jedno, mniej pisania, mniej komplikacji ;) mąż urzędnik mówi, że z dwoma jest zawsze problem ;)
Też długo długo chciałam dwa. Ostatecznie mam jedno i nie żałuje. Mi urzędniczka w USC powiedziała, że statystycznie osoby z podwójnym nazwiskiem się częściej rozwodzą, bo kobieta już w chwili ślubu przewiduje rozwód i skreślenie nazwiska ;)

hahaha nie dołuj Oli :D

reklama
Moje było dość długie, więc wzięłam męża i nie żałuję. W pracy podpisywałam mnóstwo papierów, oszalalabym jakbym miała dwa nazwiska tam bazgrać :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Do góry