reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Z jakieś firmy pieluszki polecacie ?:)
I jaki rozmiar na początek ? 1-ynki ( do 5kg ) czy 2-ki ( od 3 do 5 ) ? Chyba się nie pomyliłam w rozmoiarowce
Nie ma co słuchać jakie pampersy inne stosują bo każdemu dziecku odpowiada co innego. Jedno dziecko będzie uczulone na dadę a inne będzie na pampers. I na odwrót. Ja mogę powiedziec że moja Mama miała ze mna duży problem, bo na wszystko źle reagowałam i dlatego cały czas musiała prac bawełniane pieluchy, które jako jedyne były tolerowane przez moja skórę. Raz nawet wuj z USA wysłał jakieś super zdrowe pampersy łagodzące czy cos tam to też mnie uczuliły

reklama
Im
Ja zawsze na początek miałam 1 pampers premium care potem przechodziłam na pampers active baby moje dzieciaki innych nie mogły bo uczulaly
Też na początku miałam jedną albo dwie paczki papers premium care ,później cały czas te same tylko wiadomo już do kg się zmienia ,a jak już się zrobił wiercioch i nie dało mu się pampersa zmienić to przeszłam na pieluchy majtki z pampersa :) ale u mnie odpampersowanue poszło naprawdę szybko,

Dziewczyny wlasnue a propo kąpieli, czy wam lekarze mówili żeby nie moczyć się w ciepłej wodzie ? Mój mi nigdy o tym nie wspominał a teraz koleżanka mi opowiadała że ona miała zakaz kąpieli w wannie i tylko prysznic,
Ja słyszałam że nie wolno się kąpać w gorącej wodzie ale w ciepłej .. nie wiem, chyba mozna bo nikt się nie zanurzy w lodowatej :/

Dziewczyny wlasnue a propo kąpieli, czy wam lekarze mówili żeby nie moczyć się w ciepłej wodzie ? Mój mi nigdy o tym nie wspominał a teraz koleżanka mi opowiadała że ona miała zakaz kąpieli w wannie i tylko prysznic,
Ogólnie nie powinno się przegrzewać - można poleżeć, ale w nie za cieplej wodzie, żeby temperatury nie podnieść...

0d1yrjjgtd95fou3.png

Nie ma co słuchać jakie pampersy inne stosują bo każdemu dziecku odpowiada co innego. Jedno dziecko będzie uczulone na dadę a inne będzie na pampers. I na odwrót. Ja mogę powiedziec że moja Mama miała ze mna duży problem, bo na wszystko źle reagowałam i dlatego cały czas musiała prac bawełniane pieluchy, które jako jedyne były tolerowane przez moja skórę. Raz nawet wuj z USA wysłał jakieś super zdrowe pampersy łagodzące czy cos tam to też mnie uczuliły
A ja właśnie chce posłuchać ;> po to jest to forum.

Ja używałam przy Lence pamers ale były okropne, przemykały mimo że co chwila się przebierali pieluszkę. I odparzaly, myślałam o dada
U mnie tylko pampers sleep and Play przeciekały były do kitu active baby mi się super sprawdzały a po sądach mieli fatalny tyłek jak jedno tak i drugie ale to wszystko zależy od dziecka trzeba dopasować pod siebie bo kazde jest inne

Właśnie mało miałam skurczy,na późniejszym etapie mnie łapały ale lekarz twierdzil że to normalne a te miałam luteinę magnez i tylko tyle
A to pewnie te skurcze cwiczace macice. Ja mialam wlasnie przedwczesne ksurcze, przez ktore moglam urodzic w 24tc, gdyby nie pessar i fenoterol. Na takie magnez i no-spa by nie pomogly, bo to nie to samo.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

A z innej beczki - depilujecie się? Łydki depiluję normalnie (no dobrze, rzadziej niż zwykle, ale normalnie w sensie depilatorem)
Ale mam problem z pachami...
Przed ciążą depilator, ale że skóra wrażliwsza w ciąży, to nie mam odwagi, bo będzie za bardzo boleć... Na kremy do depilacji jestem uczulona, dzisiaj spróbowałam maszynką elektryczną, i leżę właśnie z rękami w bok, bo tak mnie podrazniła... Boję się, że zwykła jednorazówka będzie jeszcze bardziej "brutalna" :(
A wy co robicie? Depilator, maszynka?

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Dokladnue ,zobaczę teraz jakie pieluchy się sprawdzaza ale napewno na start kupię pampers premium care, chyba że wyszło coś lepszego to też spróbuje ale z tamtych byłam bardzo zadowolona, pamiętam że jakoś męża wysłałam do sklepu i kupił pampers takie pomarańczowe już nazwy nie pamiętam ale były okropne ,

Do góry