reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Dziękuje za odpowiedz właśnie tak zrobie
No i prawidłowo :-) ja bym jeszcze do czasu wizyty zrobila betę w ostepie dwu albo trzydniowym żwby zobaczyc czy orawidlowo rośnie :-) mi miedzy zeszlym piątkiem a poniedzialkiem przyrost wyszedl 210% i w normie tak że chyba jest ok.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

reklama
Mam do Was pytanko czy któraś z Was choruje na niedoczynność tarczycy ? Ja się lecze od marca tego roku i lekarz mi coś wspominał,że jeżeli bym zaszła w ciążę to będę musiała zwiekszyc dawke leku jeszcze przed wizyta u niego tylko kurcze nie pamiętam o ile mam tą dawke zwiększyć :/ Kazał mi dpiero przyjść w marcu,bo miałam dobre wyniki,ale jakbym w ciąże zaszła to mam od razu umawiać wizyte,a najszybciej to za miesiąc będzie na pewno.
A drugie moje pytanko jest takie w którym skończonym tygodniu ciąży chcecie iść do ginekologa ? W 1 ciąży się pospieszyłam i poszłam już zaraz jak mi się miesiączka spóźniła 4 dni i lekarz mi powiedział żebym przyszła co najmniej za miesiąc,bo teraz i tak jeszcze nic nie widać
Ja mam niedoczynność. W pierwszej ciąży jak test pokazał 2kreski zrobiłam betę i poprostu poszłam do przychodni gdzie przyjmuje mija endokrynolog. Poprosiłam ludzi czy mogę wejść zadać pytanie jak pozwolili to weszłam spytałam czy mnie dziś przyjmie bo jestem w ciąży. I jak przyjęła wszystkich to ja weszłam

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam niedoczynność. W pierwszej ciąży jak test pokazał 2kreski zrobiłam betę i poprostu poszłam do przychodni gdzie przyjmuje mija endokrynolog. Poprosiłam ludzi czy mogę wejść zadać pytanie jak pozwolili to weszłam spytałam czy mnie dziś przyjmie bo jestem w ciąży. I jak przyjęła wszystkich to ja weszłam

Ja chodze do endokrynologa prywatnie bo mąż ma pakiet z pracy w Medikover,ale nawet prywatnie są do niego terminy on mi wtedy coś powiedział,że wie o tym bo mogę czasem nawet miesiąc czekac na wizyte dlatego już wcześniej pacjętki uprzedza,że jak tylko dowiedzą się o ciąży to maja zwiększyć dawke leku przed wizyta u niego tylko właśnie nie wsłuchałam się o ile mam zwiększyć.Moge mu napisac wiadomość jak się zaloguje na moja strone medikover jak to dokładnie wygląda

Też zrobie bete i najwcześniej mogę umówic wizyte telefonicznie w poniedziałek i też wtedy zrobie bete.Jak zadzwonię to przedstawie sytuacje,że jestem w ciąży i czy nie dałoby się gdzieś mnie wcisnąć szybciej

Do ginekologa pewnie też szybciej się wybrałaś jak masz niedoczynność ? Bo jakbym nie miała niedoczynności to bym się aż tak z wizyta u gina nie spieszyła,ale jak mam to chyba lepiej jak umówie się najszybciej jak się da

Też zrobie bete i najwcześniej mogę umówic wizyte telefonicznie w poniedziałek i też wtedy zrobie bete.Jak zadzwonię to przedstawie sytuacje,że jestem w ciąży i czy nie dałoby się gdzieś mnie wcisnąć szybciej
Albo pojdz teraz do innego endokrynologa na Nfz. Nalezy Ci sie wizyta w ciagu tygodnia.

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja chodze do endokrynologa prywatnie bo mąż ma pakiet z pracy w Medikover,ale nawet prywatnie są do niego terminy on mi wtedy coś powiedział,że wie o tym bo mogę czasem nawet miesiąc czekac na wizyte dlatego już wcześniej pacjętki uprzedza,że jak tylko dowiedzą się o ciąży to maja zwiększyć dawke leku przed wizyta u niego tylko właśnie nie wsłuchałam się o ile mam zwiększyć.Moge mu napisac wiadomość jak się zaloguje na moja strone medikover jak to dokładnie wygląda

W medicover zadzwoń albo napisz online do lekarza - jeśli lekarz zleca wizytę w pilnym terminie to babeczki w centrum wynajdują terminy w swoich magicznych zeszytach ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mam do Was pytanko czy któraś z Was choruje na niedoczynność tarczycy ? Ja się lecze od marca tego roku i lekarz mi coś wspominał,że jeżeli bym zaszła w ciążę to będę musiała zwiekszyc dawke leku jeszcze przed wizyta u niego tylko kurcze nie pamiętam o ile mam tą dawke zwiększyć :/ Kazał mi dpiero przyjść w marcu,bo miałam dobre wyniki,ale jakbym w ciąże zaszła to mam od razu umawiać wizyte,a najszybciej to za miesiąc będzie na pewno.
A drugie moje pytanko jest takie w którym skończonym tygodniu ciąży chcecie iść do ginekologa ? W 1 ciąży się pospieszyłam i poszłam już zaraz jak mi się miesiączka spóźniła 4 dni i lekarz mi powiedział żebym przyszła co najmniej za miesiąc,bo teraz i tak jeszcze nic nie widać
Hej.
Ja choruje.
Byłam u ginekologa w 4+2 wg owulacji. Było widac tylko wczesną ciążę. Mam kolejną wizytę 29.11
Co do dawki... Mi ginekolog poradził bym zwiększyła o 25 (z 75 na 100). Dał też skierowanie na tsh.ft3 i4, w poniedziałek wyniki i idę z nimi do endo przyjmującej w mieście, wcisnę sie w kolejke i poprostu zapytam bo terminy tu na styczeń dopiero mimo ciąży w niedoczynności i Hashi

Hej.
Ja choruje.
Byłam u ginekologa w 4+2 wg owulacji. Było widac tylko wczesną ciążę. Mam kolejną wizytę 29.11
Co do dawki... Mi ginekolog poradził bym zwiększyła o 25 (z 75 na 100). Dał też skierowanie na tsh.ft3 i4, w poniedziałek wyniki i idę z nimi do endo przyjmującej w mieście, wcisnę sie w kolejke i poprostu zapytam bo terminy tu na styczeń dopiero mimo ciąży w niedoczynności i Hashi
Ale w tym roku weszla ustawa, ze ciezarna musi byc przyjeta do lekarza w danym dniu lub jak nie ma takiej mozliwosci to najpozniej w ciagu tygodnia.

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mi babka na ośrodku powiedziała że tak jest ale muszę mieć kartę ciąży by potwierdzić, a że jeszcze nie dostałam muszę kombinować

Do góry