reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

A ile u przyjemności.... :-) moje podbrzusze mnie nie zawiodlo. Jak od tygodnia o tej porze, podbrzusze po całym dniu pobolewa i kłuje w różnych miejscach. Stale miejsca to tylko jajniki i więzadla hehe. I cyce po zdjęciu stanika uoo matko, jak zabolały!

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

A mnie mdliiiiiiiiiiiiii i to okropnieeee

reklama
Dopiero zaczęło praktycznie trochę z rana od dwoch dni a dziś tez wieczorem i to z dwojona siła, ale co tam zniose wszystko dla tej małej istotki:)
Dokładnie tak, czego się nie robi..[emoji7] dasz radę :* ja co prawda nie wiem co to mdłości, ale powiem Ci na pocieszenie, że 3/4 poprzedniej ciąży miałam taaaka zgage, że nawet nie mogłam spać. Pamiętam moja pierwsza myśl w nocy po porodzie " w końcu bez zgagi i na brzuchu"[emoji16][emoji16]

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Miałam w domu jeszcze 2 testy jeden miałam zrobić jutro rano, ale nie wytrzymałam i zrobiłam jeszcze dziś wieczorem i też wyszedł pozytywny :) Tym razem test innej firmy o czułości 25

Załączniki

• DSC02300 (4) — kopia.JPG
    DSC02300 (4) — kopia.JPG
    518,5 KB · Wyświetleń: 61
  • DSC02304 (4) — kopia.JPG
    DSC02304 (4) — kopia.JPG
    469,9 KB · Wyświetleń: 55
Mam do Was pytanko czy któraś z Was choruje na niedoczynność tarczycy ? Ja się lecze od marca tego roku i lekarz mi coś wspominał,że jeżeli bym zaszła w ciążę to będę musiała zwiekszyc dawke leku jeszcze przed wizyta u niego tylko kurcze nie pamiętam o ile mam tą dawke zwiększyć :/ Kazał mi dpiero przyjść w marcu,bo miałam dobre wyniki,ale jakbym w ciąże zaszła to mam od razu umawiać wizyte,a najszybciej to za miesiąc będzie na pewno.
A drugie moje pytanko jest takie w którym skończonym tygodniu ciąży chcecie iść do ginekologa ? W 1 ciąży się pospieszyłam i poszłam już zaraz jak mi się miesiączka spóźniła 4 dni i lekarz mi powiedział żebym przyszła co najmniej za miesiąc,bo teraz i tak jeszcze nic nie widać

@Ewelina8989 ja się umówiłam na dwa tygodnie po terminie @. Będę miala skonczony 6tc i zaczne 7tc. A to kiedy się umawiac i czy na usg coś widać, też w dużej mierze zależy od przyrostu bety. Od 1000 widać pęcherzyk a od 10 000 widać zarodek. Wg mojwgo przyrostu bede miala grubo powyzej 10 000,może nawet bliżwj 15-20 tys. jak będę na wizycie. Ale jesli ktos tak jak Ty ma jakies problemy zdrowotne, to nie czekać tylko jak najszybcoej się umówić.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

W 1 ciąży w 5 tygodniu wylądowałam na pogotowiu z krwawieniem byłam pewna,że poroniłam..Lekarka która mnie zbadała powiedziała,że mam puste jajo płodowe i organizm sam je wydali właśnie dlatego krwawie prawdopodobnie.Nawet załołała drugiego lekarza który potwierdził jej przypuszczenia i powiedzieli mi,że tak się często kobieta zdarza.Też wykryła u mnie 2 cm krwiaka w macicy.Pamiętam dokładnie,że był to poniedziałek i kazała mi pójść w pt do swojego lekarza i jak on potwierdzi jej diagnozę to mam się w sobote zgłosić na zabieg..Poszłam w pt do niego powiedział,że jejo nie jest wcale puste a krwanienie mam przez krwiaka i przepisał mi luteinę dopochwowo i kazał przyjść o 8 tyg.Tak zrobiłam w 8 tyg po krwiaku na usg nie było już śladu i ładnie już serduszko biło :)
Wiec w tej ciąży będę już spokojniejsza jak zobaczę bijące serduszko na usg i jak skończy się 1 trymestr w którym jest podobno największe ryzyko poronienia.

reklama
@Ewelina8989 ja się umówiłam na dwa tygodnie po terminie @. Będę miala skonczony 6tc i zaczne 7tc. A to kiedy się umawiac i czy na usg coś widać, też w dużej mierze zależy od przyrostu bety. Od 1000 widać pęcherzyk a od 10 000 widać zarodek. Wg mojwgo przyrostu bede miala grubo powyzej 10 000,może nawet bliżwj 15-20 tys. jak będę na wizycie. Ale jesli ktos tak jak Ty ma jakies problemy zdrowotne, to nie czekać tylko jak najszybcoej się umówić.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png
Dziękuje za odpowiedz właśnie tak zrobie

Do góry