reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja sie ostatnio dowiedzialam, ze ta 2 to chodzenie do apteki, lelarza i pobliskiego sklepu po chleb. Jak dla mnie to bez sensu.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Do tego moja lekarka mi ostatnio mówiła że ZUS potrafi nawet sprawdzać Facebooka i jakby widzieli że wstawiasz zdjęcia na przykład z jakiegoś wyjazdu czy wakacji to wstrzymują kasę...

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

reklama
Dziewczyny czy możliwe jest, ze mi.wody płodowe ulatują ? Teraz mam mokro na majtkach. Ani to śluz ani upławy. Tylko po prostu woda. I się boje :/

Myślę , że nie. Niektóre kobiety popuszczaja , a nie czują i to może być od początku ciąży . Jeśli bardzo się niepokojisz to podobno można jakieś testy kupić czy to wody albo na izbę podjechać

Do tego moja lekarka mi ostatnio mówiła że ZUS potrafi nawet sprawdzać Facebooka i jakby widzieli że wstawiasz zdjęcia na przykład z jakiegoś wyjazdu czy wakacji to wstrzymują kasę...

oar8qqmza8t91ycr.png

Serio na Facebooku siedzą??? Obłęd! Dobrze, że można sobie ustawić prywatność, żeby byle kto nie oglądał naszych zdjęć.

p19uqqmzxqi22hcj.png

Hej dziewczyny! Dawno mnie nie bylo. Ciagle w ruchu jestem i nawet nie mam czasu sie po glowie podrapac. Niestety od wczoraj jestem na antybiotyku... Ostre zapalenie oskrzeli [emoji53][emoji53] az sie boje o dzidzie. W poniedzialek mam polowkowe mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i antybiotyk nie zaszkodzi maleństwu. Bralyscie kiedyś antybiotyk w ciazy?? Nie wiem czy mozna lekarz twierdzi ze innego wyjścia nie ma ale sie obawiam

0d1ysek2ws6b4yu4.png
Ja brałam w tej ciąży Augmentin bo kaszlałam jak głupia i lekarz stwierdził że ten kaszel więcej szkód narobi niż antybiotyk. Jakiś miesiąc temu to było i wszystko jest ok z synkiem [emoji4]

oar8qqmza8t91ycr.png

I tak samo mówiły mi Panie z ZUSu, nie ma znaczenia czy to 1 czy 2 na zwolnieniu. Przy dwójce lekarz, apteka, badania i sklep po produkty pierwszej potrzeby.

oar8qqmza8t91ycr.png

No wlasnie. Dla mnie to chore, bo sa sytuacje, ktore uniemozliwiaja prace, ale bie normalne funkcjonowanie.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

No wlasnie. Dla mnie to chore, bo sa sytuacje, ktore uniemozliwiaja prace, ale bie normalne funkcjonowanie.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
No właśnie np ktoś ma w pracy szkodliwe warunki i nie ma możliwości przeniesienia kobiety na inne stanowisko. I co wtedy? Już jest ubezwłasnowolniona i ma w domu siedzieć? Absurd.

p19uqqmzxqi22hcj.png

oar8qqmza8t91ycr.png

Dlatego ja sie nigdzie nie chwalilam przed wyjazdem, ze jade. A na fb w ogole zadnych zdjec nie wklejam[emoji5]
Ale i tak jest to dla mnie chore.

A orientujesz sie, czy jak zaklad pracy mi placi, a potem sie rozlicza z zusem to kobtrola moze tez byc z zusu? Czy wtedy z pracy?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Do góry