reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja tez uwielbiam chinszczyzne, ale sama raz robilam i tyle... Bardziej w restauracjach zamawiamy Macie jakis fajny przepis?
Ja sama to tylko zupę azjatycką, sajgonki, kurczaka w cieście kokosowym, słodko kwaśny, z sezamem. Ale przepisy to rózne z internetou. Kuchnia wygląda potem jakby ktoś na nią bombę spuścił... Częściej zamawiamy z restauracji bo szybciej, a my często mamy lenia :D

reklama
Moja teściowa właśnie zauważyła ze jestem w ciąży brzuch juz mam naprawdę duży a ona dopiero się ogarnela :D mieszkamy razem mąż miał jej powiedzieć wcześniej ale nie wiedział jak zareaguje bo średni mamy z nią kontakt ale powiedziała ze się cieszy zobaczymy jak dalej czy to było szczere :)

A butow to juz od dawna nie moge zakladac, bo mi sie wszystkp cofa[emoji53] Nie wiem co to bedzie dalej.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Dalej to przyjdzie wiosna i będą japonki :D

Ja tez uwielbiam chinszczyzne, ale sama raz robilam i tyle... Bardziej w restauracjach zamawiamy Macie jakis fajny przepis?

Napisałam Ci wyżej jak zrobiłam warzywa. Można też dodać kurczaka, wołowinę, wieprzowinę, co kto lubi.

Lubię jeszcze: papryka, marchew, cebula pokrojone w słupki, orzechy włoskie podprażone, podsmażone na patelni z dowolnym mięsem (jak ktoś chce OFC), to wszystko doprawione sosem sojowym, imbirem, czosnkiem i olejem sezamowym. Z ryżem albo makaronem ryżowym/ sojowym/ soba- pycha.

Albo: Podsmażony kurczak, do tego ananas z puszki pokrojony w kawałki, imbir, czosnek, później na chwilę kapusta pekińska pokrojona byle jakie większe cząstki i to na sam koniec zalane sosem: sok z ananasa wymieszany z sosem sojowym i ok 2 łyżek mąki ziemniaczanej. Ten sos błyskawicznie zamienia się w taką "glazurę" słodką, więc na sam koniec się dodaje i szybko miesza. No i tak jak wyżej: z ryżem albo makaronem ryżowym/ sojowym/ soba.

Ja sama to tylko zupę azjatycką, sajgonki, kurczaka w cieście kokosowym, słodko kwaśny, z sezamem. Ale przepisy to rózne z internetou. Kuchnia wygląda potem jakby ktoś na nią bombę spuścił... Częściej zamawiamy z restauracji bo szybciej, a my często mamy lenia :D
Ja tylko kurczak w sosie slodko kwaśnym uwielbiam, i też właśnie częściej w restauracjach

Dalej to przyjdzie wiosna i będą japonki :D

Napisałam Ci wyżej jak zrobiłam warzywa. Można też dodać kurczaka, wołowinę, wieprzowinę, co kto lubi.

Lubię jeszcze: papryka, marchew, cebula pokrojone w słupki, orzechy włoskie podprażone, podsmażone na patelni z dowolnym mięsem (jak ktoś chce OFC), to wszystko doprawione sosem sojowym, imbirem, czosnkiem i olejem sezamowym. Z ryżem albo makaronem ryżowym/ sojowym/ soba- pycha.

Albo: Podsmażony kurczak, do tego ananas z puszki pokrojony w kawałki, imbir, czosnek, później na chwilę kapusta pekińska pokrojona byle jakie większe cząstki i to na sam koniec zalane sosem: sok z ananasa wymieszany z sosem sojowym i ok 2 łyżek mąki ziemniaczanej. Ten sos błyskawicznie zamienia się w taką "glazurę" słodką, więc na sam koniec się dodaje i szybko miesza. No i tak jak wyżej: z ryżem albo makaronem ryżowym/ sojowym/ soba.
Dzieki zrobiłam zdjęcie i musze wykorzystac przepis :)

reklama
Moja teściowa właśnie zauważyła ze jestem w ciąży brzuch juz mam naprawdę duży a ona dopiero się ogarnela :D mieszkamy razem mąż miał jej powiedzieć wcześniej ale nie wiedział jak zareaguje bo średni mamy z nią kontakt ale powiedziała ze się cieszy zobaczymy jak dalej czy to było szczere :)
Moja znajoma miała średni kontakt z babcią męża. I tak sie zastanawiali jak jej powiedzieć itp. Aż w końcu zapomnieli :D Babcia sie dowiedziała na imprezie rodzinnej jak znajoma przyszła w 8 miesiacu ciaży :D Oczywiście awantura i foch bo jak mogli jej nie powiedzieć, oczywiście nie wierzyła że zapomnieli(rzadko z nią rozmawiali)... Po dzis dzień sie na nich gniewa :D

Do góry