Dalej to przyjdzie wiosna i będą japonki
Napisałam Ci wyżej jak zrobiłam warzywa. Można też dodać kurczaka, wołowinę, wieprzowinę, co kto lubi.
Lubię jeszcze: papryka, marchew, cebula pokrojone w słupki, orzechy włoskie podprażone, podsmażone na patelni z dowolnym mięsem (jak ktoś chce OFC), to wszystko doprawione sosem sojowym, imbirem, czosnkiem i olejem sezamowym. Z ryżem albo makaronem ryżowym/ sojowym/ soba- pycha.
Albo: Podsmażony kurczak, do tego ananas z puszki pokrojony w kawałki, imbir, czosnek, później na chwilę kapusta pekińska pokrojona byle jakie większe cząstki i to na sam koniec zalane sosem: sok z ananasa wymieszany z sosem sojowym i ok 2 łyżek mąki ziemniaczanej. Ten sos błyskawicznie zamienia się w taką "glazurę" słodką, więc na sam koniec się dodaje i szybko miesza. No i tak jak wyżej: z ryżem albo makaronem ryżowym/ sojowym/ soba.