reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

hej dziewczyny, a co sadzicie o tej fotce, myslicie ze to moze byc widac ten wyrostek płciowy???:) dzis sie tak przyglądam i sie zastanawiam...:)

Załączniki

• 20180219_191910.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpeg
    20180219_191910.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpeg
    107,6 KB · Wyświetleń: 82
reklama
Mi dwoch innych lekarzy mowilo ze krazek w ciazy bardzo niewskazany,ale wiem ,ze Ty mialas wczesniej. Oby ladnie trzymal.
Obstawiam Emilke wstydzioszke :blink:

A mi jeszcze bardziej obnizyla sie scianka pochwy i juz w glowe dostaje.
Widocznie to nic 'strasznego' jesli nic z tym nie robia.
Niech ta dzidzia moja szybko unosi do gory to moje narzady nie beda tak narazone na opuszczanie. Staram sie lezec kiedy tylko mam chwilke - wtedy sie chowa. Eghh..mm

Pozdrowienia

Wlasnie w pierwszej ciazy krazek uratowal mnie przed porodem w 24tc, kiedy to zaczely sie skurcze. Moj lekarz akurat stosuje ten rodzaj zabezbieczenia. W ogole w Polsce wielu lekarzy zajlafa pessar.

A Ty moim zdaniem to nie powinnas juz pracowac, tylko jak najwiecej lezec i odpoczywac. No ale rozumiem, ze tam gdzie mieszkasz sa inne realia. Szkoda.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Wlasnie w pierwszej ciazy krazek uratowal mnie przed porodem w 24tc, kiedy to zaczely sie skurcze. Moj lekarz akurat stosuje ten rodzaj zabezbieczenia. W ogole w Polsce wielu lekarzy zajlafa pessar.

A Ty moim zdaniem to nie powinnas juz pracowac, tylko jak najwiecej lezec i odpoczywac. No ale rozumiem, ze tam gdzie mieszkasz sa inne realia. Szkoda.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Poczekam do 21 tygodnia wtedy bede miec USG polowkowe 12 marca. Jesli Synus nadal lezy za nisko to pojde na zwolnienie. 6 marca mam wizyte w szpitalu u konsultantki. Moze miec zbada jeszcze raz i cos doradzi chociaz wedlug nich to nic takiego ( tak tez prywatnie sadzi moj pl lekarz, ktorg mowi,ze pochwa zajmiemy sie po porodzie). Teraz skupimy sie na przodujacym,nisko polozonym lozyskiem...

reklama
Dziewczyny jestem po. Pessar zalozony. Szyjka krotka. Dzis mi mowil, ze 2 cm, wiec nie wiem czy ostatnio ten sprzet w przychodni inaczej mierzyl czy ja zle zrozumialam. Moze to bylo 2,7, a nie 3,7[emoji53] To by sie wtedy zgadzalo z tym zakladaniem pessara. Nawet mowil zeby za gleboko globulek nie wkladac, bo jest bardzo krotka i moge niechcacy pessar zsunac[emoji53]

Dzidziulek do mnie pomachal[emoji3] Serduszko pieknie bilo. Jestem w szoku, ze juz bylo widac tak wyraznie podzial na dwie komory[emoji5]
Plec nawet probowal podpatrzec, ale sie nie udalo.
Nastepna wizyta 2.03, zaraz po polowkowym i wtedy dostane skierowanie na dokladniejsze badania i ta krzywa cukrowa.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Najważniejsze że jesteś już zabezpieczona będzie wszystko dobrze :*

Do góry