reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

@Elodia dopiero teraz zobaczyłam twoja prywatna wiadomość;( odpisalam

Napisane na Redmi Note 3 w aplikacji Forum BabyBoom
Wow ale tempo :-) spoko nic sie nie stało kochana . a hamburgery nie probuja uciec droga ktora przybyly? Ja dzisiaj wpieprzylam pol paczki kabanosóe i potem banana i zapiłam to wodą gazowaną. Brawo ja!

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

reklama
cześć,
Zaglądałam tu kilka razy, bo jak łatwo się domyślić, jestem w ciąży z lipcowym terminem. W sumie miałam sobie po prostu czasem coś podczytać, ale postanowiłam się odezwać. Jestem w 7tc. Byłam już na pierwszej wizycie, ponieważ mam obciążony wywiad położniczy i musiałam włączyć leki.
Witaj :) jakie leki bierzesz jesli można spytać?

Ja akurat tez chodzę prywatnie, i bardzo sobie to chwalę. Jakikolwiek lekarz w tej mojej przychodni, naprawde w porządku i do końca wysłucha. Jedynie rodzinną mam pod blokiem tak że tylko tu jest wyjątek - jak potrzebowalam zrobic badania do zabiegu wycięcia włókniaka na poczatku lutego, szlam do mojej rodzinnej po skietowanie, a ona nie chciala mi tego wypisac! I musialam wszystko robic prywatnie na cito bo zabieg mialam tydzien poźniej.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png
Są wyjątki w NFZ ale to sie bardzo rzadko zdaża ja sie już tak nauczyłam ze gdy mi tylko coś dolega i potrzebuje jakiegoś lekarza idę prywatnie bo raz ze terminy raz ze Ci lekarze

Nie właśnie o dziwo nie. Matko dwa wielkie hamburgery. Masakra. Nie wierzę. Ja popijalam fanta ;p brawo my!

Zrobilas mi smaka na fantę. A waśne żelki wlasnie zjadam. Ale zeby zbyt jiezdrowo nie bylo to na obiad ryż z warzywami po chińsku i kurczaczek do tego.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Prywatnie pytałam o wizytę na przyszły tydzień to powiedziała mi w rejestracji że raczej ciężko będzie.
Elodia zrobię tak jak mówisz, umówię się prywatnie a potem zobaczę :)

Ja nie gotuje . Dzieci jedzą w przedszkolu męża nie ma a ja zjadłam Hamburgera;) a tego kurczaka z różną co po drodze wzięłam jak brałam hamburgery xd będę miała na pozniej i dzieci też zjedza xd

Są wyjątki w NFZ ale to sie bardzo rzadko zdaża ja sie już tak nauczyłam ze gdy mi tylko coś dolega i potrzebuje jakiegoś lekarza idę prywatnie bo raz ze terminy raz ze Ci lekarze
Ja m.in. musialam miec ekg do tego zabiegu (chirurgia jednego dnia,dwie godziny po zabiegu dk domu już szlam i dlatego musialam badania zrobic przed zabiegiem). Chwala temu kto wymyślił prywatne ubezpieczenie medyczne! Odciagaja mi niewielka sume z wyplaty co miesiac i w mojej przychodni mam wszystkich specjalistow i badania za free. Ale wracajac do ekg. Bylam umowiona na środe na samo poludnie. No i sie tak zdenerwowalam, że zapis ekg wyszedl nieprawidlowy. To w te pędy umowiono mnie do kardiologa na godzine po tym ekg i ten mi echo serca zrobil i wszystko bylo ok. Dostalam zaswiadczenie ze moge byc dopuszczona do zabiegu a gdyby to ekg bylo na NFZ i by tez wyszlo jakies nieprawidlowe,to za żadne skarby swiata bym nie dostala sie tego samego dnia do kardiologa.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

reklama
Do góry