reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Siemianowice Śląskie.
Właśnie znalazłam lekarza z dobrymi opiniami tylko że przyjmuje i z NFZ i prywatnie w tym samym miejscu, na NFZ najwcześniej w grudniu i nie wiem co robić, czy chodzić prywatnie czy z NFZ, wizyta prywatna z usg dopochwowym kosztuje 150zl (przynajmniej wg cennika podanego na stronie)
Może chociaz na ta pierwsza wizyte, zeby bylo szybciej niz w grudniu, umów się prywatnie, a potem już na NFZ?

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

reklama
Siemianowice Śląskie.
Właśnie znalazłam lekarza z dobrymi opiniami tylko że przyjmuje i z NFZ i prywatnie w tym samym miejscu, na NFZ najwcześniej w grudniu i nie wiem co robić, czy chodzić prywatnie czy z NFZ, wizyta prywatna z usg dopochwowym kosztuje 150zl (przynajmniej wg cennika podanego na stronie)

Tak, Elodia dobrze mówi :)

Helou wróciłam z pracy. Matko wchlonelam 2 hamburgery! Ale przechodziłam obok i tak mi zapachniało że musiałam! A teraz oglądam;p zanim po dzieci pójdę xd
1510836065-9ccadc4e39834493-aaaaaa.jpeg

Napisane na Redmi Note 3 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki dziewczyny, normalnie tylko o tym pomyśle i mam łzy w oczach :( jeszcze dziś zaczynam szukać nowego lekarza, nawet nie pójdę w tym 8-9 tyg po skierowanie na badania, trudno zapłacę ale chociaż będę traktowana jak człowiek.
Ja postanowiłam ze będę chodzić prywatnie na pewno jest to koszt, ale wszędzie traktować mnie będą jak człowieka. Wczoraj byłam prywatnie na badaniach i pani była tak sympatyczna ze aż miło opowiedziała mi jakie badania będą mnie czekać w późniejszych tygodniach na prawdę super sie czułam wiem ze za to zapłaciłam ale wole w taki sposób niż przy mojej pierwszej ciazy doświadczyć takich zdarzeń jak Ty biedna dzisiaj. Trzymaj sie Kochana i szukaj innego lekarza

Ja postanowiłam ze będę chodzić prywatnie na pewno jest to koszt, ale wszędzie traktować mnie będą jak człowieka. Wczoraj byłam prywatnie na badaniach i pani była tak sympatyczna ze aż miło opowiedziała mi jakie badania będą mnie czekać w późniejszych tygodniach na prawdę super sie czułam wiem ze za to zapłaciłam ale wole w taki sposób niż przy mojej pierwszej ciazy doświadczyć takich zdarzeń jak Ty biedna dzisiaj. Trzymaj sie Kochana i szukaj innego lekarza
Ja akurat tez chodzę prywatnie, i bardzo sobie to chwalę. Jakikolwiek lekarz w tej mojej przychodni, naprawde w porządku i do końca wysłucha. Jedynie rodzinną mam pod blokiem tak że tylko tu jest wyjątek - jak potrzebowalam zrobic badania do zabiegu wycięcia włókniaka na poczatku lutego, szlam do mojej rodzinnej po skietowanie, a ona nie chciala mi tego wypisac! I musialam wszystko robic prywatnie na cito bo zabieg mialam tydzien poźniej.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Ja z kolei mam bardzo miłe doświadczenia z lekarka na NFZ. Może też sama z siebie za dużo nie mówi ale zachowuje spokój u odpowiada na moje pytania. Jestem w 7tyg a już 2 razy zrobiła mi usg, dostałam także skierowanie na mocz, krew i tokso. Byłam raz u lekarki z bardzo dobrymi opiniami w prywatnej klinice gdzie mam pakiet u wyszłam że łzami w oczach. Niby długo u niej siedziałam ale cały czas mówiła podniesionym głosem i chamsko odpowiadała na moje pytania. Np spytałam kiedy wystawia się zaświadczenia dla pracodawcy a ona mnie wyzwała, że mam nie myśleć jeszcze o tym zaświadczeniu bo jak stracę to dziecko to chyba nie chce odkręcać wszystkiego w pracy i żeby mnie pocieszali. Albo jak się spytałam czy tatuś może wejść na usg to powiedziała, że tatuś dostanie zdjęcie. Jak drugi raz spytałam o to samo to kazała nam się gdzieś indziej umówić gdzie jest lepszy sprzęt. Więcej do niej nie pójdę.

Olaaa tak jak elodia napisała, idź na 1 wizytę prywatnie i umów się od razu na kolejną wizytę na grudzień na nfz. Jakie są do niej terminy prywatnie?

reklama
Siemianowice Śląskie.
Ale to juz chyba wszędzie tak kosztuje. Ja jestem z Kujawsko-pomorskiego i u mnie u każdego prywatnego lekarza koszt wizyty wraz z usg kosztuje 150 zł.
I na prawde prywatnie polecam w 100% zupełnie inne podejście do człowieka.

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry