reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
cześć,
Zaglądałam tu kilka razy, bo jak łatwo się domyślić, jestem w ciąży z lipcowym terminem. W sumie miałam sobie po prostu czasem coś podczytać, ale postanowiłam się odezwać. Jestem w 7tc. Byłam już na pierwszej wizycie, ponieważ mam obciążony wywiad położniczy i musiałam włączyć leki.
Witaj wsrod nad i gratulacje[emoji5] W takiej grupie zawsze razniej.

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

@olaaa7 spójrz na pozytywy - pęcherzyk jest. Jest w macicy? Coś tam pulsuje. Wiec wydaje się że jest ok. Może ta twoja lekarka nie miała możliwości zrobienia dopochwowego USG. Zdjęcie mogła drugie wydrukować... Zapisuj się prędko do innego lekarza żeby zrobił Ci porządne USG. A z badaniami mozesz poczekać na koleją wizyte na NFZ zeby nie płacić.

Dzięki dziewczyny, normalnie tylko o tym pomyśle i mam łzy w oczach :( jeszcze dziś zaczynam szukać nowego lekarza, nawet nie pójdę w tym 8-9 tyg po skierowanie na badania, trudno zapłacę ale chociaż będę traktowana jak człowiek.

Ola a z jakiego miasta jesteś?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny ręce mi opadają, weszłam po 45 min spóźnienia. Zrobiła mi USG przez brzuch, zamiast dopochwowo,
jedyne co było widać to pęcherzyk, powiedziała że cos tam tyka ale jest za małe. Żeby przyjść za tydzień na usg to powinno być coś widać. To była cała wizyta. Ja w stresie zapomniałam zapytać o jakieś badanie i samo zdjęcie usg, więc poczekałam aż wyjdzie następna pacjentka i weszła. Pytam się jej czy dostanę skierowanie na badania za tydzień na tym usg a ona mi że nie, że dopiero ja ciąża będzie potwierdzona tak koło 8-9 tyg. więc pytam o iść czy mogę dostać a ona mi że nie, że ono zostaje u nich. Czujecie ?! Normalnie wyszłam i się popłakałam... Więcej mnie tam nie zobaczą.

Do 12 tc wskZane tylko usg dopochwowe by poznac wyniary zarodka i wiek ciazy !! Nie przejmuj sie , szukaj innego ginko
Napewbo wszy ok

Dziewczyny orientujecie się jak to jest?
Byłam wczoraj u mojego lekarza, ale dzisiaj dzwoniła jego sekretarka ze nie będzie go do 11.12. Będę wtedy w 9t. Nie mam założonej karty ciąży bo nie było jeszcze serduszka widać. Nie będzie za późno na wizytę? Mam się umawiać gdzie indziej?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ola a z jakiego miasta jesteś?

Siemianowice Śląskie.
Właśnie znalazłam lekarza z dobrymi opiniami tylko że przyjmuje i z NFZ i prywatnie w tym samym miejscu, na NFZ najwcześniej w grudniu i nie wiem co robić, czy chodzić prywatnie czy z NFZ, wizyta prywatna z usg dopochwowym kosztuje 150zl (przynajmniej wg cennika podanego na stronie)

Do góry