reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Zostaję do poniedziałku ale to dobrze bo jutro ma dyżur moja lekarka [emoji4] czuję się już ok, rzadko kiedy boli, dzisiaj trochę kłuje z lewej strony ale to jest normalne. Badania dzisiaj nie miałam, zobaczymy co jutro mi powie moja lekarka. Wiem przynajmniej ze ona sprawdzi wszystko dokładnie [emoji4] mam nadzieję że w poniedziałek wyjdę [emoji4]

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

No to super :)

reklama
Wiecie chyba pójdę na wizytę do ginekologa juz w poniedziałek zamiast piątek bo wczoraj po całym dniu co prawda byłam chwile na zakupach i u rodzicach ale nic tam nie podnosiłam ani męczącego nie robiłam ale jak się położyłam wieczorem to poczułam taki ciężki brzuch jak dotykałam to nie był twardy jak kamień ani nie bolał był taki jakby się rozciągal i to cały nie tylko tam gdzie jest macica wystraszylam się miałam już jechav na szpital bo nie mam pojecIa czy to skurcze te przpowiadajace czy co ale wzięłam nospe i od razu przeszło wiec poszłam spać dziś jest wszystko okej leżę i odpoczywam
Ja tak miałam że cały taki balon ale wydaje mi się że też przez wzdęcia bo to właśnie wieczorem jak się polozylam

Dokładnie mam dużą pralnie ,szafy no jest gdzie wszystko poukładać ,tylko gorzej z myciem podlogi okien bo jest ich dużo i wielkie ale na szczesszc mam młoda dziewczyne która chętnie mi pomaga ;) teraz jak leżałem doceniam jak posprzątane jest tak po mojemu :)
A z innej beczki dziś synek miał jechać fdo mojej siostry a ona zadzwoniła że lepiej żeby narazie się z nimi nie widzieć bo mieli kontakt ze swoim synkiem z dziećmi a one teraz wszystkie chore na ospę ;/ jejku już się boje bo była u nas w poniedziałek i wtorek a jej synek bawił się z tymi dziećmi przed weekendem, i teraz moje pytanie czy jeśli u tyh dzieci nie było widać jeszcze oznak ospy to już zarażały ? I czy ja albo mój synek mogliśmy zarazić się od siostry syna bo okres wylęgania chyba dwa tygodnie a on był parę dni po tym jak się bawił z chorymi dziećmi ?
Nie wiem czy ja to wszystko zrozumiałe napisałam wcześniej ktoś się polapie ;/

A miałaś ospe już kiedyś?

Mnie chyba dzisiaj szpital mnie ominie :( rano kolo 8 dostalam skurczy, chwilowych nie bardzo uciazliwych. Ale niestety godzine pozniej nie moglam sie podniesc z podlogi, nie moglam zrobic zadnego ruchu ani noga ani sie przekrecic. Zeszlo 40minut zanim skurcz puscil. Po nospie i magnezie. Ale zostal bol jak na okres.. Taki nie za lekki bym powiedziala. Jak dalam rade sie ubrac to pojechalam z K po farbe i na zakupy wyslalam mame a sama zostalam w samochodzie. Nie moge sie wyprostowac, na lewym boku polozyc bo lewy jajnik boli. Jak zle siade albo sie rusze to kluje niesamowicie.
Teraz bede lezala, zobacze czy przejdzie. Mialyscie tak kiedys ? To raczej poronne skurcze czy tak boli bo sie rozciaga, przesuwa ?

Ja tak miałam że cały taki balon ale wydaje mi się że też przez wzdęcia bo to właśnie wieczorem jak się polozylam
O właśnie ja tak miałam i tez mi się wydaje ze to wzdęcia bo ciężko mam też z załatwianiem tzn tak w postaci na twardo caly czas jak juz przepraszam dziewczyny za takie szczegóły ale już się martwię

A miałaś ospe już kiedyś?
Chyba tak bo nam ślad na twarzy ;/ a i w okresie matury półpaśca z osłabienia organizmu,ale boje się bo kiedyś na jakimś kursie dziewczyna opowiadala że miała kontakt jak była w ciąży z rodzicem którego dziecko było chore na ospe i mimo tego że przechodziła w dzieciństwie to i tak jak urodziła jej córka miała problem do dziś pewnie..nawet nie będę pisała

Mnie chyba dzisiaj szpital mnie ominie :( rano kolo 8 dostalam skurczy, chwilowych nie bardzo uciazliwych. Ale niestety godzine pozniej nie moglam sie podniesc z podlogi, nie moglam zrobic zadnego ruchu ani noga ani sie przekrecic. Zeszlo 40minut zanim skurcz puscil. Po nospie i magnezie. Ale zostal bol jak na okres.. Taki nie za lekki bym powiedziala. Jak dalam rade sie ubrac to pojechalam z K po farbe i na zakupy wyslalam mame a sama zostalam w samochodzie. Nie moge sie wyprostowac, na lewym boku polozyc bo lewy jajnik boli. Jak zle siade albo sie rusze to kluje niesamowicie.
Teraz bede lezala, zobacze czy przejdzie. Mialyscie tak kiedys ? To raczej poronne skurcze czy tak boli bo sie rozciaga, przesuwa ?
Ja mialam taki bol w kroczu i pachwinie kilka dni temu i czasami tak mam ze boli strasznie ze chodzic nie mozna siada itp ale przechodzi po chwili. Macica sie rozciaga i promieniuje do krocza i pachwin. Takie skurcze sa normalne

0d1ysek21gn9227h.png

Może maluszek płata Ci figle i gdzieś na jelita uciska, chociaż ja na Twoim miejscu podjechalabym sprawdzić ewentualnie dadza Ci leki i już :) bo tak to będziesz się tylko zadreczac myślami :) tylko niepanikuj bo to nie musi nic złego znaczyć , ale lepiej zawsze sprawdzic jak coś nas niepokoji:)

Ale jak sie boisz to lepiej jedz do lekarza zawsze bedziesz spokojniejsza.

0d1ysek21gn9227h.png

reklama
O właśnie ja tak miałam i tez mi się wydaje ze to wzdęcia bo ciężko mam też z załatwianiem tzn tak w postaci na twardo caly czas jak juz przepraszam dziewczyny za takie szczegóły ale już się martwię
Kochana nic co ludzkie nie jest mi obce ; D mnie jeszcze wtedy bolało, kulo tak jakby pod żebrem z prawej strony nawet późnuej wspomniałam i tym lekarzowi i stwierdził że jeśli to nie na wysokości macicy to wszystko oki bo tam wszystko już się poprzestawiało i mam mało miejsca i normalne że kujnie ale i tak się martwiłam wtedy wzięłam magnez i Espumisan

Do góry