reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Hmmm, czekolada brzmi bardzo smakowicie :D
Cześć czeka na popołudnie aż O. wróci, żeby były świeże, to będą z truskawkami, czekoladą, i kremem daktylowym :)
Te w większości trafiły do mamy i babci, więc powidła z węgierek, żeby babcia mogła zjeść (ma dość ostrą dietę)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Aga podziwiam jak ty masz tyle energii? Ale re kremy to już masz gotowe chyba nie robisz ich dziś?

reklama
@Jola92 i @Marika92 - jak przeczytałam o tych akrobacjach.. [emoji23][emoji23][emoji23]
Dobrze, że nim zaczęłam czytać, to poszłam do wc, bo jakbym miała pełny pęcherz... [emoji23][emoji23][emoji23]

Ale żeby nie było, mnie też się zdarza [emoji23]
Ale najlepszy numer zrobiłam 7 lat temu... Brałam wtedy antybiotyk, ale jakoś długo (swego czasu miałam często zapalenie oskrzeli), już byłam zdrowa, ale ostatni dzień brałam.. No i pojechałam na urodziny babci, okrągłe... Zapomniałam o antybiotyku, przypomniałam sobie po dwóch łykach szampana... I powiem wam, że było to bardzo głupie...
Wychodząc były schody, śliskie i mocno ośnieżone... Schodząc trzymałam się O., no bo ślisko, ale... poślizgnęłam się, i nie wiadomo jak puściłam się O. i wykonałam w tym momencie skok do przodu, przelewitowałam koło metra, więc wylądowałam już za schodami, oczywiście twarzą w śniegu... O. najpierw wystraszony, że coś sobie zrobiłam, i jak ma mnie zbierać, a ja nie byłam w stanie się podnieść, bo tak bardzo się śmiałam... Potem O. tak się ze mnie śmiał, że ja zamiast wstawać podcielam go, i oboje lezelismy pod schodami śmiejąc się, aż zaczęli wychodzić inni goście i panika, czy nic nam nie jest, czy żyjemy itd [emoji23][emoji23][emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Aga podziwiam jak ty masz tyle energii? Ale re kremy to już masz gotowe chyba nie robisz ich dziś?
Powidła śliwkowe mam od późnego lata - kilka dni się robiły w 20l garnku ;)
Ale resztę to na poczekaniu zrobię ;)
Najprostszy krem daktylowo-orzechowy dla leniwych: zdrowy, bez cukru, bardzo słodki i pyszny: szklanka namoczonych daktyli do blendera, zblendować dokładnie do tego zmielone orzechy (mąką arachidowa, albo mielone orzrchy, w Auchan były kilkanaście zł /kg ;)), orzechów tyle, żeby był odpowiednio gesty ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ja juz 3 kostki czekolady zlapalam i dziecie zadowolone bo szaleje.

Ja tez sklepowe....styknie mi bawienie sie dzis w paczki bezglutenowe. Wczoraj d wzial 20 paczkow na nocke ! Ja na niego tak patrze a on do mnie -spokojnie podziele sie.

Zaraz budze dzieci do szkoly dzis w koncu pojda a ja jade do laboratorium z tym cholernym moczem.
Wczoraj juz sie nasluchalam od mamy i od D. Byl wczoraj na kawie u moich rodzicow i moja mama juz czarne mysli ma(wie jak bylo z moimi nerkami w poprzednich ciazach) wiec delikatnie powiedziałam ze robie posiew i jak cos to leki,najwazniejsze ze cisnienie mam ok i nie ma bialka w moczu .

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Miałaś zatrucie ciążowe? Kiedy Ci się pojawiło? Mi na prenatalnych wyszło właśnie ryzyko przed 34 tygodniem i się martwię. Póki co ciśnienie mam dobre ale strach przed mierzeniem już jest...

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Miałaś zatrucie ciążowe? Kiedy Ci się pojawiło? Mi na prenatalnych wyszło właśnie ryzyko przed 34 tygodniem i się martwię. Póki co ciśnienie mam dobre ale strach przed mierzeniem już jest...

oar8qqmza8t91ycr.png

Mi cisnienie skakalo po 30 tyg plus bialko w moczu. Tak dokladnie mialam zatrucie. 1 ciaza rozwiazana w 33tyg. 2 po mc lezenia na patologi w 37. Mam nadzieje ze w tej nie zacznie sie zbyt wczesnie. Musimy byc dobrej mysli

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

oar8qqmza8t91ycr.png

Ja się urodziłam z ciaży z zatruciem. Urodziłam się w 39 tc :) Mierz ciśnienie, gdy za wysokie dostaniesz leki i pięknie się obniży :) Ja biorę od 13 tc dopegyt bo już miałam za duże, i teraz mam wzorowe i to tak, że została zmniejszona dawka leków. Trzeba mierzyć i się nie bać, a w razie potrzeby działac i juz :)

Powidła śliwkowe mam od późnego lata - kilka dni się robiły w 20l garnku ;)
Ale resztę to na poczekaniu zrobię ;)
Najprostszy krem daktylowo-orzechowy dla leniwych: zdrowy, bez cukru, bardzo słodki i pyszny: szklanka namoczonych daktyli do blendera, zblendować dokładnie do tego zmielone orzechy (mąką arachidowa, albo mielone orzrchy, w Auchan były kilkanaście zł /kg ;)), orzechów tyle, żeby był odpowiednio gesty ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Jejku daj mi trochę twojej siły,moze to że dużo leże zrobiło że mnie takiego lenia

Ja tez się strasznie boje zatrucia ciazowego a najbardziej ze złapie po 20 tygodniu i ze dzieciątko będzie jeszcze za malutkie żeby przeżyć nie wiem skąd ja sobie to zatrucie wbiłam do glwoy

Dzień dobry z rana [emoji4] uwielbiam spać [emoji2] mąż pracuje w piekarni i koło 5 przyniósł cieplutkie pączki, zjadłam od razu jednego i później dwie godziny miałam z głowy bo zgaga [emoji2][emoji2] teraz wciągnęłam jeszcze jednego i synek trochę poskakał [emoji4]
Trzymam kciuki za wizyty. Ja jeszcze czekam dwa tygodnie [emoji33][emoji57]

oar8qqmza8t91ycr.png

reklama
Do góry