reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja raz zrobiłam ketchup z cukinii i był rewelacyjny. Mnie kupne też nie smakują, ale mój mąż bzaqsze kupuje tortexa, bo twierdzi, że jest najlepszy, a to chyba nawet koło pomidorów nie leżało.

p19uqqmzxqi22hcj.png
Ja tez robie z cukini i z dyni tez robilam. Pychota ale juz dawno sie skonczyl. U mnie keczup idzie doslownie do wszystkiego.
My się zastanawiamy nad Oplem Zafirą.

p19uqqmzxqi22hcj.png
Opel zafira fajny. Z tym ze troszke moglby byc szerszy. Moj tata ma i w gazie auto bardzo ekonomiczne i czesci nie sa drogie.
A ja niestety w tej sluzbie zdrowia pracuje i dostaje zjeby ze takie terminy ale nie moja wina ze fundusz daje limity tyle i tyle pacjentow i koniec :/ no ale coz poradzisz to samo ja dostaje zjebe ze lekarz kogos dzis nie przyjmie... ja potem dostaje zjebe od lekarza ze nie ma dopisywania miedzy pacjentami wiec nie moge tego zrobić chodz wiem ze dzieci sa chore...
Te limity ograniczaja . wiadomo ze nie twoja wina ,masz to nalozone. Niektorzy tego nie rozumieja. Ale moim zdaniem chorych powinni przyjmowac. Po co te składki itd skoro na nfz miejsc nie ma a komercyjnie za kilka dni.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam sie z bolem glowy . Wzielam odrazu z rana panadol, bo nie chce sie mordowac caly dzien. Dzis znow bede widziec moja polozna - ale dzis jako tlumacz do kolezanki. Wczoraj w ogole bylo ciekawie, bo siedzimy w poczekalni i nagle wyskakuje polozna, ktora mialam
z Teosiem ( wredna malpa, ktora zle wspominam) i wypowiada moje imie. Bylam w szoku i pewnie mine mialam swietna. Wstalam i nagle moja polozna sie wylania, ale znow chowa. Juz nie wnikalam czemu tak. Przez pol usg wychodzilam z szoku. Ale polozna byla tak zaskakujaco mila, jak nie ona. Poogladala wszystkie organy, wszystko wytlumaczyla co i jak. Zapytala czy mamy pytania. A ze juz zdriwotne kwestie byly szczegolowo wyjasnione to zapytalam o plec. Zrobila najazd na Dzidzie od pupy strony. No i siusiak jak malowany. Watpliwosci byc nie moglo. Potem
Jeszcze przewinal sie z innego polozenia. Po wszystkim M mowil, ze widzial siusiaka wielokrotnie zanim ona to powiedziala. Ja chyba bylam w zbyt wielkim szoku, bo nie widzialam nic a nic wczesniej. Potem bylismy jeszcze u naszej poloznej, ustalilismy kolejne wizyty.
Po wszystkim pojechalismy do tesciow, bo tam byly dzieciaki. Chwile zostalismy. Tesciowa nie moze przezyc imienia. Uwaga! Cytaty. Dla czytelnikow o mocnych nerwach!
Ohydne
Paskudne
Jak dla jakiegis zwierza
Jak zul spod budki z piwem
Jak leser
Ja bym nie chciala zeby moj wnuk mial tak na imie.
Co to w ogole za imie?
Ja sie do niego nie przyzwyczaje.
Zmiencie to.
No jak to brzmi?
Takze no...
Mnie to w sumie bawilo. Nabralam jeszcze wiekszego apatetytu na to imie. M tez. A tesciowa? No coz. Pokazala klase. Jak zwykle...
W tym wszystkim nie wiem czy wypowiedziala choc jedno zdanie o tym, ze cieszy sie ze dziecko jest zdrowe... i to akurat jest naprawde przykre...
No nic. Niedlugo Teos do przedszkola. Potem zakupy z kolezanka. I polozna. Potem Teos z przedszkola. I robimy paczki

O Matko nie no masz wyjątkową ta teściowa nie da się ukryć :/

Ja polecam touran vw diesel 1.9 mało pali ekonomiczny 7 osobowy a jak nie trzeba to 5 osobowy bagażnik wielki wózek się zmieści walizki wszystko
Mam i bardzo chwale

16udyx8di9hvrs5t.png
M nie chce diesla, benzynę albo benzynę z gazem.

@oliwka_11 takiego mi M pokazywał ale niestety nie widzieliśmy jeszcze go na żywo więc ciężko ocenić tylko po zdjęciach.

Część Krejzolki [emoji16][emoji16] dziś wizytuje jupi [emoji16] a najbardziej boję się stanąć na wagę bo moja szwankuje i pokazuje mi, że ponad kg w tydzień przybralam ... Szok... I nie wiem czy w nią wierzyć bo potrafi jednego dnia pokazać pół kg więcej drugiego pół kg mniej [emoji39]

f2w39n7303c24ozn.png

Trzymamy kciuki :)) waga na pewno oszukuje :D

Część Krejzolki [emoji16][emoji16] dziś wizytuje jupi [emoji16] a najbardziej boję się stanąć na wagę bo moja szwankuje i pokazuje mi, że ponad kg w tydzień przybralam ... Szok... I nie wiem czy w nią wierzyć bo potrafi jednego dnia pokazać pół kg więcej drugiego pół kg mniej [emoji39]

f2w39n7303c24ozn.png
To pewnie przez tą zupke chińską :D

p19u3e3kdy9sfk73.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Babka przez telefon przepraszala, ze nie da sie nic zrobic. Umowilam ich na 11 prywatnie. No ale prywatnie to zostawie za dwojke dzieci 200 zl, a potem apteka napewno, bo pewnie sterydy do inhalacji dostaną.
Agnieszka dziekuje zatym przepis na syrop :* juz próbowałam nie raz, niestety dzieci go zwracają zaraz :(

O kurczę:/ no to nieciekawie... Ehh tyle pieniędzy się oddaje z wypłaty a nawet do pediatry ciężko się dostać.. katastrofa

reklama
A ja niestety w tej sluzbie zdrowia pracuje i dostaje zjeby ze takie terminy ale nie moja wina ze fundusz daje limity tyle i tyle pacjentow i koniec :/ no ale coz poradzisz to samo ja dostaje zjebe ze lekarz kogos dzis nie przyjmie... ja potem dostaje zjebe od lekarza ze nie ma dopisywania miedzy pacjentami wiec nie moge tego zrobić chodz wiem ze dzieci sa chore...
Ale lekarz może przyjąć poza kolejka? U nas czasem siedzi (mój rodzinny) nawet i godzinę dłużej i przyjmuje :) ale zawsze w rejestracji mówią jak nie ma numerków żeby zapytać lekarza czy przyjmie

f2w39n7303c24ozn.png

Do góry