reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

No i doczytałam :)
Zbieram się spać, bo rano pobudka wcześniej niż zwykle...
(tak, jestem nienormalna, oponki i paczki będę smażyć rano, żeby były świeże i ciepłe....) [emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Dziewczyny szalejecie z tymi postami, jak wróciłam z pracy było ponad 300 postów ;)
W tym tygodniu bede rzadziej bo siostra przyjeżdża w odwiedziny i chcemy troche czasu spędzić razem, bede próbować wpadać co jakiś czas.
A jutro smażę oponki :):)

Ja od kad przestalam brac magnez od nowa czuje, pobolewania brzucha.. Ale doczekam do wizyty, spytam czy moge brac :)
A moze zrob badania pod tym kontem ?
U mnie w labie oznaczenie poziomu magnezu kosztuje 9 zł:)

Ja zaraz wstawiam pączki. Będą pieczone, bo nie chce mi się stać nad b kuchnią.

Ostatnia edycja:
Widzę że temat majonezu oraz zupek chińskich został dzisiaj wyczerpany :D Ja zjadłam 2 chińskie na samym początku ciąży i jedną mam na czarną godzinę :D

Co do jedzenia to dziś na obiadek była zupa serowa, a przed chwilą wróciliśmy z Włoskich Delikatesów. Zrobiłam sobie zapas włoskich produktów dużo lepszych jakościowo niż te co stoją na półkach w sieciówkach :) Takze na dniach będzie u Nas cannelloni. Przy okazji siedliśmy tam na rogaliki, które Ł popijał pyszną kawą a ja gorącą czekoladą :)

Piccola Italia? :)

Miałam dokładnie to samo :) każdy miał klucz od domu,nigdy obcego do domu nie wpuścił, kuchenki gazowej nikt nie ruszał jak dorośli mówili, że nie można

f2w39n7303c24ozn.png

Eeeeeejjjjj... wydaje mi się że dzieci tak jak dzisiaj, były dzieci mniej i bardziej odpowiedzialne.. Inne, na pewno, ale czy rodzice byli tacy odpowiedzialni zostawiając mega maluchy tak naprawdę pod opieką starszych- ale wciąż dzieci?? Po prostu nie było wyjścia i tyle.

Juz?... Setki razy będą jeszcze promocje [emoji39]ja tam higieniczne będę kupowała pod koniec żeby data ważności była długa ... No i po jednej paczce bo niewiadomo czy nie będą uczulac

f2w39n7303c24ozn.png

Ja też raczej z kosmetykami poczekam na koniec :tak:

W brzuszku plywa zdrowiutki Leon z pokaznym siusiakiem

Gratulacje..! I tego że pokaźny siusiak- też :D

Nie doslownie zamiast papieru, zazwyczaj nie po sikaniu.
No tak, od tylu lat nic sie nie dzialo, toaleta sie nie zapycha.

Młody używa mokrego papieru toaletowego, bezpieczny dla kibelka :)

Tacy z nich jajcarze :D albo JajoMistrze :D

p19u3e3kamsm1gna.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

W końcu na czym innym jak jajka się znają lepiej..? ;)

Ja też trochę usmazylam, ale tylko turę na próbę...
Oponek było sporo więcej, ale musiałam iść po telefon, a mąż został w kuchni, po powrocie....
(na górze mielony ksylitol ;))

0d1yrjjgtd95fou3.png

Mmmmmmm wyglądają super!

Czy możecie mi powiedzieć jak odczuwa się skurcze? Od 13tc czuje wzmożone ruchy jelit,tylko wcześniej to przypominało raczej jakby mrowienie i było wyżej, a od niedzieli z różną częstotliwością odczuwam takie coś jak wtedy gdy skacze mięsień na nodze np. Czuję to w różnych miejscach: pod pepkiem,zaraz nad wzgórkiem albo nawet na wzgórku. Trwa sekunde. Czasem mam też te mrowienia co wcześniej,one trwają dłużej. Podejrzewałam jelita,bo miewam gazy i czasem zaparcia i nawet jak się zalatwie,to mam wrażenie,że nie do końca i czuje podbrzusze. Brzuch jeśli jest twardy i napięty to cały przy wzdęciach, nie tylko w podbrzuszu, więc jako takiego twardnienia macicy nie czuję. Boję się,że to są jakieś skurcze. Co myślicie? W piątek mam wizytę i zapytam lekarki,ale trochę mnie to niepokoi. Biorę magnez regularnie i ostatnio nospe doraźnie.

Czy możecie mi powiedzieć jak odczuwa się skurcze? Od 13tc czuje wzmożone ruchy jelit,tylko wcześniej to przypominało raczej jakby mrowienie i było wyżej, a od niedzieli z różną częstotliwością odczuwam takie coś jak wtedy gdy skacze mięsień na nodze np. Czuję to w różnych miejscach: pod pepkiem,zaraz nad wzgórkiem albo nawet na wzgórku. Trwa sekunde. Czasem mam też te mrowienia co wcześniej,one trwają dłużej. Podejrzewałam jelita,bo miewam gazy i czasem zaparcia i nawet jak się zalatwie,to mam wrażenie,że nie do końca i czuje podbrzusze. Brzuch jeśli jest twardy i napięty to cały przy wzdęciach, nie tylko w podbrzuszu, więc jako takiego twardnienia macicy nie czuję. Boję się,że to są jakieś skurcze. Co myślicie? W piątek mam wizytę i zapytam lekarki,ale trochę mnie to niepokoi. Biorę magnez regularnie i ostatnio nospe doraźnie.
A może to na dole to ruchy płodu? Jeśli chwilowe... Ja porównuję raczej do motylków... Przy skurczach cała macica robi się twarda, to raczej statyczne, nie gwałtowne uczucie, twardnieje, a potem odpuszcza. Czujesz wtedy wyraznie zarys macicy, jak obmacasz.

reklama
E tak, myśmy zawsze sikali do małego słoika - łatwiej było trafić [emoji23]

Ale ostatnio w luxmed dostałam skierowanie od gina na badanie moczu i z rejestracji probowkę na próbkę... Ja pier... Następnym razem jak dostanę taką, to zrobię zdjęcie... Probowka prawie jak na krew, średnica 1,5cm.... No comment... [emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png
No u nas tez takie daja ale przeważnie facetom to sa takie cieniutkie:D beznadziejne sa i tak musisz nasikac do zwyklego a potem.przelac bo nie jestes w stanie tam trafić:D

Do góry