reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Jeszcze parw tygodni i nie bede miala zludzen :) juz jestem blizej niz dalej :)
Mnie koleżanki zmartwily... Jedna podczas jednej ciąży ruchów nie czuła w ogole aż,do końca ciąży (nie wiem jak to możliwe) a druga poczuła w 24tc dopiero (przy obu) i nigdy prawdziwych, mocnych kopniakow nie czuła ...

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Dzień dobry :) zaraz trzeba wstać i się ogarnąć a tak mi się nie chce [emoji14] Stres coraz większy przed jutrzejszą wizytą i im więcej czytam że duża większość z Was czuje już kopniaczki tym bardziej się stresuje że u mnie nic. Kto jest w pierwszej ciąży w 19 tygodniu i nic nie czuję ?
Ja w drugiej w 16 i zupełnie nic, a wczoraj na USG widziałam jak kopała i prostowała się. W 1 poczułam koło 18tc ale to było jednorazowe smyrniecie łatwe do przeoczenia, dopiero po kilku dniach kolejne. Twój maluszek jest z tyłu, nie masz się czym przejmować. Te forum to jakiś wyjątek, bo wszędzie pisze, że ruchy w 1 ciąży około 20 tyg. Nic się nie martw u lekarza zobaczysz jak mały szaleje :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Mnie koleżanki zmartwily... Jedna podczas jednej ciąży ruchów nie czuła w ogole aż,do końca ciąży (nie wiem jak to możliwe) a druga poczuła w 24tc dopiero (przy obu) i nigdy prawdziwych, mocnych kopniakow nie czuła ...

f2w39n7303c24ozn.png
Nie ma się co martwić, prawdziwe kopniaki są przereklamowane [emoji14] co za przyjemność dostać z całej siły nogą w płuco, albo w pecherz, tak, że popuscisz... Zresztą one po porodzie wcale nie przestają kopać. Ja regularnie dostaję od młodego z bańki w zęby, jak się próbuje dobrać do piersi w nocy :)

Dzień dobry :) zaraz trzeba wstać i się ogarnąć a tak mi się nie chce :p Stres coraz większy przed jutrzejszą wizytą i im więcej czytam że duża większość z Was czuje już kopniaczki tym bardziej się stresuje że u mnie nic. Kto jest w pierwszej ciąży w 19 tygodniu i nic nie czuję ?
Ja jeszcze nic nie czuje :) a jestem w 18+2

Nie ma się co martwić, prawdziwe kopniaki są przereklamowane [emoji14] co za przyjemność dostać z całej siły nogą w płuco, albo w pecherz, tak, że popuscisz... Zresztą one po porodzie wcale nie przestają kopać. Ja regularnie dostaję od młodego z bańki w zęby, jak się próbuje dobrać do piersi w nocy :)
Nie lubię znęcać się nad sobą, ale troszkę bym chciała czuć i widzieć przez brzuch co tam się dzieje [emoji16] może to przez to, że to pierwsza ciąża [emoji16] na początku chyba ból nie taki duży [emoji16] pewnie koło 30tc są już bolesniejsze

f2w39n7303c24ozn.png

Nie lubię znęcać się nad sobą, ale troszkę bym chciała czuć i widzieć przez brzuch co tam się dzieje [emoji16] może to przez to, że to pierwsza ciąża [emoji16] na początku chyba ból nie taki duży [emoji16] pewnie koło 30tc są już bolesniejsze

f2w39n7303c24ozn.png
Rzeczywiście na początku jest to bardzo fajne i przyjemne. Pod koniec boli i budzi w nocy. Mój syn sprawiał wrażenie jakby się chciał wyprostować, a ja zastanawiałam się czy najpierw pęknie mi skóra czy żebro ;)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Dzien dobry :)
Witam sie z Wami z korytarza szpitalnego, z korytarza przed gabineten lekarskim :D
Oddałam probke na badanie,a teraz musze wziac skierowanie do larungologa. :) a zaraz zwymiotuje, bo nie wzielam sobie nic do zjedzenia :(

Wklejam link
Link do: Zakrzepica żył - choroba ciężarnych - Ciąża - m.mjakmama.pl
Mówił mi jeszcze lekarz żebym nie siedziała w pozycji noga na nogę.

Chodzilo mi o watek z terminami porodow. :D ale dziekii :p

Uzupełniłam wątek z terminami badań, i wkleję parę linków do naszych "głównych wątków" ;-)

Lista lipcowych wątków:
(w kolejności najnowszych ;))
i parę sprzed 2018 r. ;)

Powstanie jeszcze wątek "Giełda lipcówek", ale to jakoś za tydzień-dwa, żeby można było np. sprzedać nadmiarowe elementy wyprawki, ubranka na "niewłaściwą płeć" itd ;)

Całość można zobaczyć wchodząc na fora ciążowe > przyszłe mamy > Lipcowe mamy 2018 (w aplikacji również można zobaczyć całą listę wątków, można dodać forum do obserwowanych, wtedy łatwiej się szuka ;))

(ewentualnie można też dokleić do pierwszego postu w tym wątku dla zagubionych :oops:)

Strasznie porozrzucane te wiadomosci sa po watkach. I dlatego tak ich duzo, mozna bylo nasz wiek+nasze imiona dodac do naszych terminow porodow. Bylo by wszystko w jednym :) itp. A jest miejsce w ktorym moge to znalezc wszystko w jednym miejscu? Czy musze pamietac nazwe i tak szukac ?

dzien dobry ;) my juz po sniadanku, mlodemu chyba smakowalo bo go czuje ;) nic trzeba brac sie za zmywanie i musze wlosy umyc. Dzis kurier bedzie z moja paczka ;) jak dobrze ze dzien przed wizyta ;p mam w domu brokula i cukinie i zastanawiam sie co na obiad zrobic xd Milego dnia ;)

reklama
Do góry