reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Dobrze, że nie zagraża. :-) Szkoda, że z tymi krwotokami i pobytami w szpitalu łączy się stres u mamy, który teraz też nie jest wskazany. Może nadżerka „zachowa się przyzwoicie na badaniu” i tym razem nie będzie sprawiać kłopotu ;-) A boli cię ona? Tak na codzień odczuwasz jakiś dyskomfort? I jak jest z porodem przy nadżerce?
Na co dzień się nie odzywa, gdyby nie te plamienia /krwawienia i badanie, to bym o niej nie wiedziała w ogóle, i z porodem sn nie będzie problemu z jej strony... Tylko "kontaktowo" krwawi, więc zakaz sexu do porodu...
Generalnie to usg już przez brzuch, ale żeby szyjkę sprawdzić, to już gorzej... No ale próbuję się nie martwić na zapas ;)
Zjadłam wielkiego "naleśnika", robię inhalacje i idę spać ;)
Dobranoc :)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Na co dzień się nie odzywa, gdyby nie te plamienia /krwawienia i badanie, to bym o niej nie wiedziała w ogóle, i z porodem sn nie będzie problemu z jej strony... Tylko "kontaktowo" krwawi, więc zakaz sexu do porodu...
Generalnie to usg już przez brzuch, ale żeby szyjkę sprawdzić, to już gorzej... No ale próbuję się nie martwić na zapas ;)
Zjadłam wielkiego "naleśnika", robię inhalacje i idę spać ;)
Dobranoc :)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Śpij dobrze :-)

Dzięki za troskę [emoji8] niestety w nocy miał jeszcze ponad 38, rano tez mu skoczyła ale potem cały dzień w normie... jutro zapisałam go jeszcze na wizytę żeby skontrolować, osłuchać, chociaż chyba i tak zostawie go do końca tyg w domu, żeby nic nie złapał.. ostatnio słyszę ze wszędzie grypa. Podobno na Słowacji epidemia... [emoji51]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Bidulek ile ma lat zapomnialam:/
A rodzina meza ? Ty dom
Syn a maz sam oprowadza ? Podoba sie ? Moj jak byl w pl 1 raz I kielbache z cebula jadl to przezywal msc bo taka dobra
Przytyl przez dwa tyg 4 kg !!

Bidulek ile ma lat zapomnialam:/
A rodzina meza ? Ty dom
Syn a maz sam oprowadza ? Podoba sie ? Moj jak byl w pl 1 raz I kielbache z cebula jadl to przezywal msc bo taka dobra
Przytyl przez dwa tyg 4 kg !!

To bylo zaraz jak zesmy sie poznali I nie moeszkalosmy jezcze razem dlatego nie mial okazji jesc popskich rzeczy[emoji13]

Wycięcie jest niepotrzebne, można po prostu zawinąć brzeg. Waga dziecka będzie w przybliżeniu znana po ostatnim USG. Na pewno nie warto robić zapasów rozmiaru 1, warto kupować po 1 paczce, bo noworodek strasznie szybko rośnie :) my dostaliśmy od różnych znajomych kilka paczek 1, bo zrobili za duże zapasy.

Dokladnie pieluchy lepi zosrawic jako ostatni zakup
Ja mimo ze cora 47 cm miala to I tak ubieralam te 56 a 50 mialam moze z 4 pary
Pieluchy dobrze ze kupilam paczke 1 I paczke 2 ;) potem kupowalam tylko msc size1

Wycięcie jest niepotrzebne, można po prostu zawinąć brzeg. Waga dziecka będzie w przybliżeniu znana po ostatnim USG. Na pewno nie warto robić zapasów rozmiaru 1, warto kupować po 1 paczce, bo noworodek strasznie szybko rośnie :) my dostaliśmy od różnych znajomych kilka paczek 1, bo zrobili za duże zapasy.

Aha I tez nie mialy wyciecia a pepek odpadl po 10 dniach bo nie mylam jej tyle tylko same chusteczki zaraz po kapiel;))
Niewiem czy to przez to pepek szybko ladnie odpadl bez smarowania ropienia

Melduję się po wizycie, wszystko ok, dzidzia zdrowa. I wiem już, że mam pod sercem dziewczynkę [emoji173] od razu poleciałam na małe zakupy :D Wygląda na to, że będziemy starać się jeszcze o trzeciego malucha... żeby był synek :)

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Niby blisko ovulki to chlopczyk ( mi tak wyszlo ) 10/10 ovulka I calusy ..jest syn

probuj najwyzej bedzie trzecia cora [emoji1]

No wiec zdecydowalam z rana,ze jade do szpitala,bo nawet po lezeniu pochwa sie nie chowala.
Pielegniarka zmierzyla mi cisnienie 140/85 i moje serce 96 uderzen na minute.
W koncu doczekalam sie lekarza no i pochwa mi calkowicie opadla. Szyjka 2 cm ,ale jest zamknieta,wiec szwu mi nie zaloza.
Dziecko powinno byc troche wyzej niz nad wzgorkiem lonowym,a moje lezy przy gornej czesci pochwy.
Niby nie ma sie denerwowac,bo wraz z wzrostem dzidzi - wszystko sie podniesie.
Pracowac moge dalej byle by nie stac dlugo i nie nosic.
Umowilam sie prywatnie za tydzien,bo jakos nie jestem do konca przekonana...
Nie widzialam ani nie slyszalam dzidzi .

Wys cosnienie ale to chyba nerwy bo wizyta

reklama
Aga owoce zdrowsze ale co zrobisz jak my kobiety ciezarne mamy ciagoty do slodyczy. Ale powiem ci ze ostatnio robilam trufle z fasoli,gorzkiej czekolady,troszke miodu ,obtoczone w wiorkach kokosowych. To D nawet sie nie skumal ze w srodku fasola jest.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tylko frytki i paluszki bym jadla[emoji38]

Do góry