reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Na szczęście nie, ale boję się polowkowego, bo przy badaniu /usg dowcipnym znowu będzie powtórka z rozrywki... Ale chociaż wiem, że mam nadżerkę, która przy każdym dotyku krwawi...

0d1yrjjgtd95fou3.png
Biedna jesteś.....a moze nie beda ci robic dowcipnie tylko juz przez brzunio.
Mutsy tez mi sie podobaja. Ale maja male kolka ...wiec chyba bardziej sa na miasto

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja od czasu przeczytania tej informacji przestałam jeść winogrona a jadłam naprawdę sporo. Co się stało to się nie odstanie... Mam nadzieję, że będzie ok.

Ja tam nie wiem ale przy corce jadłam tylko winogrona bo nic innego mi nie wchodziło to lekarz mi powiedział ze te owoce maja dużo cukru i żebym to opanowała [emoji23] a mi się na dodatek woda zatrzymywała woec tylko przez ten cukier musiałam uważać z jedzeniem ich

16udyx8di9hvrs5t.png

Najważniejsze, że wiem, że nie zagraża maleństwu... Ale podczas ostatniego usg dowcipnego dostałam krwotoku - >szpital... Więc teraz bardzo się boję...

0d1yrjjgtd95fou3.png
Dobrze, że nie zagraża. :-) Szkoda, że z tymi krwotokami i pobytami w szpitalu łączy się stres u mamy, który teraz też nie jest wskazany. Może nadżerka „zachowa się przyzwoicie na badaniu” i tym razem nie będzie sprawiać kłopotu ;-) A boli cię ona? Tak na codzień odczuwasz jakiś dyskomfort? I jak jest z porodem przy nadżerce?

Owoce dużo zdrowsze [emoji106]

0d1yrjjgtd95fou3.png
Aga owoce zdrowsze ale co zrobisz jak my kobiety ciezarne mamy ciagoty do slodyczy. Ale powiem ci ze ostatnio robilam trufle z fasoli,gorzkiej czekolady,troszke miodu ,obtoczone w wiorkach kokosowych. To D nawet sie nie skumal ze w srodku fasola jest.

Ja tam nie wiem ale przy corce jadłam tylko winogrona bo nic innego mi nie wchodziło to lekarz mi powiedział ze te owoce maja dużo cukru i żebym to opanowała [emoji23] a mi się na dodatek woda zatrzymywała woec tylko przez ten cukier musiałam uważać z jedzeniem ich

16udyx8di9hvrs5t.png
Mi znowu kazali uwazac na sol bo glownie ona powoduje zatrzymywanie sie wody,a nawet doprowadza do nadcisnienia. Wiec nawet teraz prawie nie sole za to ziola i przyprawy.

16udyx8di9hvrs5t.png
I nic ci nie mówił, że mogą być niebezpieczne? Mnie położna też o owocach nic nie mówiła i do głowy mi nie przyszło, że powinnam na jakieś uważać. No chyba, że tak jak piszesz z uwagi na zawartość cukru. Swoją drogą bananów też jem bardzo dużo :-) a z warzyw najlepiej mi smakują marchew i buraki a to wszystko cukier. Chyba muszę trochę zmodyfikować dietę ;-)

Mi znowu kazali uwazac na sol bo glownie ona powoduje zatrzymywanie sie wody,a nawet doprowadza do nadcisnienia. Wiec nawet teraz prawie nie sole za to ziola i przyprawy.

A sól to tez ... ja mam ogólnie całkiem inna ciąże w pierwszej +30 kg teraz 18 tydz i +2kg
Na tym etapie w pierwszej ciazy miałam +8-9 kg

16udyx8di9hvrs5t.png

I nic ci nie mówił, że mogą być niebezpieczne? Mnie położna też o owocach nic nie mówiła i do głowy mi nie przyszło, że powinnam na jakieś uważać. No chyba, że tak jak piszesz z uwagi na zawartość cukru. Swoją drogą bananów też jem bardzo dużo :-) a z warzyw najlepiej mi smakują marchew i buraki a to wszystko cukier. Chyba muszę trochę zmodyfikować dietę ;-)

Nic nie mówiła tylko ze maja dużo cukru

16udyx8di9hvrs5t.png

reklama

Ja z kolei muszę wpijać 3 litry wody z odrobiną soli, bo mam strasznie niskie ciśnienie. Poniżej 90/60. Jestem nieprzytomna rano (kawy pić nie mogę, bo tracę po niej przytomność, z powodu nagłego dużego skoku ciśnienia) Ta woda z solą ratuje mi życie ;-) bez niej nie byłabym w stanie normalnie funkcjonować ;-)

Do góry