reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Dziewczyny jutro koło 8:30 idę na morfologię i mocz i mam pytanie, do której godziny w nocy mogę robić siku? [emoji14] I czy mogę wziąć przed badaniem Euthyrox czy lepiej na spokojnie po?
Przed badaniem ft3/ft4 na pewno bez euthyroxu, samo tsh ponoć nie ma znaczenia, na siku chyba bez znaczenia, idę jak mi się chce ;) jeść przed poziomem cukru 9h

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Zadzwonił do Nas Tata i sprawia Nam ogromny prezent. Buduje dla Nas łózeczko z mechanizmem kołyski, który można w kazdej chwili zablokować :) Będą trzy poziomy wysokości z możliwością przerobienia na tapczanik jak dziecko będzie większe :) Nawet nie wiem ile pracy w to włoży ale mówi, że to sama przyjemność. Nasz Staszek ma super dziadka! :)
Wow, zazdroszczę dziadka ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

U Nas ja od ściany ale ze względów bezpieczeństwa bo niestety miałam kilka powaznych epizodów z lunatykowaniem... Na noc Ł zawsze zamyka na klucz wyjście na balkon i drzwi wyjściowe, a klucze chowa pod łóżkiem. Żeby je stamtąd wyciągnąć musiałabym unieść klapę łózka z materacem itp na czym leży Ł więc nie ma opcji żeby mi się udało :) Od ściany dlatego że dłużej mi schodzi wygrzebanie się i Ł czasem sie wtedy przebudza sprawdzac czy idę po prostu siku czy znowu coś odwalam przez sen :)
Mój facet lunatykowal w dziecinstwie [emoji16] mieszkał w domku na parterze, potrafił otworzyć okno , stanąć na patapecie i sikać [emoji16][emoji16] a później zdziwiony rano, że parapet mokry [emoji16] dobrze, że mu minelo

f2w39n7303c24ozn.png

Tu u mamy nie mam wanny :sad: raz pisalam, ze jak zakladalam spodnie to wydawalo mi sie ze widze ruchy, chociaz nie bylam pewna. I czy moglam widziec a ich nie czuc ? Takie pofalowanie, uwypuklenie chwilowe i brzuch byl w tym momencie z jednej strony bardziej odstajacy
To całkiem możliwe ;)
Jelita raczej się nie podnoszą niesmetrycznie. Mnie się też zdarza widzieć, a nie czuć, albo czuć bardzo delikatnie, że jakbym nie patrzyła na brzuch, to bym nie zwróciła uwagi.

Mój facet lunatykowal w dziecinstwie [emoji16] mieszkał w domku na parterze, potrafił otworzyć okno , stanąć na patapecie i sikać [emoji16][emoji16] a później zdziwiony rano, że parapet mokry [emoji16] dobrze, że mu minelo

f2w39n7303c24ozn.png

Cale szczescie :D moj brat jak byl nastolatkiem, zabieral posciel i poduszki i zanosil do salonu. Albo suszarke z praniem wynosil na korytar :D nic groznego na szczescie :p

Ja w pierwszej ciąży w Pl też chodziłam prywatnie i za wszystko płaciłam, ale przynajmniej tak jak piszesz byłam pewna, że wszystko jest pod kontrolą. Dzieciaczek był ważniejszy niż pieniądze. Tu nie mam możliwości zrobienia prywatnie badań :-/ Pytałam w laboratorium i robią tylko na skierowanie od lekarza. Nawet, jakby mąż chciał zbadać sobie cholesterol to musi najpierw odwiedzić lekarza i wziąźć od niego skierowanie :-|
Kurcze, beznadziejnie[emoji53]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

P
Narzekałam na pakiet medyczny w pracy, ale... Doceniam.... [emoji15]
Prywatne wizyty, badania, i całe prywatne prowadzenie ciąży za free, tylko za prenatalne musiałam zapłacić (za pierwsze, no teraz już jestem 35+...)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Do góry