reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Nie, typowy guzek. Dobrze, ze znikają, ale dalej mnie martwi co to jest. Bo pryszcz raczej by sie robil bialy i nie taki wielki.
Hmmm, to jedyne, co mi przychodzi do głowy to usg jak będzie akurat.....
Ja mam parę torbieli, które czasem się "napełniają", ale bardziej na piersiach, i sama nie miałam pojęcia co to..)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Galadriela, na początku ciąży miałam 3,90 a teraz 3,24
tak samo jest problem z TSH na początku 3,028 a teraz 3,108
A leczysz się na tarczycę? Mnie endokrynolog zaleca utrzymywanie tsh poniżej 2, jak skoczyło na początku ciąży do 2,4 to miałam zwiększoną dawkę euthyroxu, i ostatnio już 1,39

Edit: przeczytałam właśnie, że się leczysz... Ja był poszła do endo, żeby zwiększyć dawkę...

0d1yrjjgtd95fou3.png

U
Hmmm, to jedyne, co mi przychodzi do głowy to usg jak będzie akurat.....
Ja mam parę torbieli, które czasem się "napełniają", ale bardziej na piersiach, i sama nie miałam pojęcia co to..)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Spytam sie w środę na wizycie, mam nadzieję, ze lekarka nie zleje tematu. A google nawet nie pytam, bo jeszcze nie potrzebnie sie zestresuje.

reklama
_agnieszka_, zapytam gin może ona zwiększy dawkę, bo endy u którego byłam jest tragiczny i niekoniecznie chce go widzieć
U mnie gin w ogóle nie zwrócił uwagi, bo teoretycznie norma jest wyższa (tylko że nie dotyczy ciężarnych i potencjalnych ciężarnych....), a przede wszystkim wie, że się regularnie leczę u endo, więc na początku tylko potwierdził, że wizyty u endo regularne, itd.

Jeśli gin zwiększy, to ok, na 100 już powinno iść ładnie w dół, ale i tak rozejrzałabym się za jakimś porządniejszym endo...

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry