reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Dokładnie. Ja dawałam Espumisan ale właśnie więcej niż w ulotce. Ale tak nam pediatra kazała dawac
A ja sama tak dawalam i swietnie sie sprawdzal[emoji5] Espumisan akurat nie zaszkodzi[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
No mi mowila ze to kropelki dla niemowlakow ale nie lek bo można podawac codziennie. Tak mi to tlumaczyla. Niedlugo u niej będę to zobacze sklad

0d1ysek2w436ny0c.png
Można podawać codziennie, a nawet kilka razy dziennie. Ma skład podobny do espumisanu i jest wydalany z organizmu, więc teoretycznie bezpieczny. Choć w ciąży też nie biorę espumisanu zapobiegawczo, żeby nie mieć wzdec. No nie wiem, może i zle myślę, ale ja bym na zapas nie podawała, ale to jest moje zdanie. No a koleżanka tak czy siak chce dobrze dla dziecka.

74di4z17irk6mbgl.png

nzjdskjo26st1wtg.png

@kinga30 piszesz o kolkach??? Mi mama opowiadała że też darłam się do 3 mc.. Później już cisza. Ustało i jam ręką objął :)

p19u3e3kos6f13n1.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Można podawać codziennie, a nawet kilka razy dziennie. Ma skład podobny do espumisanu i jest wydalany z organizmu, więc teoretycznie bezpieczny. Choć w ciąży też nie biorę espumisanu zapobiegawczo, żeby nie mieć wzdec. No nie wiem, może i zle myślę, ale ja bym na zapas nie podawała, ale to jest moje zdanie. No a koleżanka tak czy siak chce dobrze dla dziecka.

74di4z17irk6mbgl.png

nzjdskjo26st1wtg.png
Nic do dnia dzisiejszego im sie nie stalo wiec pewnie nieszkodliwe. Lekarz tez pozwolil podawac. A w sumie lepiej zapobiegac niz leczyc

0d1ysek2w436ny0c.png

Dziewczyny pamietajcie, ze Sab Simplex to to samo co Espumisan. Dziala lepiej, bo Niemcy zalecaja podawanie duzo wiekszej dawki niz Polacy. Wystarczy podawac Espumisan w dawce takiej jak w ulotce Sab Simplexu[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Ja podawałam, ale na mojego tylko Sab Simple x działał. Podawałam oczywiście w większej dawce espumisanu.

74di4z17irk6mbgl.png

nzjdskjo26st1wtg.png

3 mce?? Jejku to sie biedna wycierpiala a ty przy niej.

0d1ysek2w436ny0c.png
Tak darła się ciągle, i to tak, że aż się zanosiła co tydzień u lekarza byłam bo dlaczego ona tak płacze. Pierwsze 3 miesiące to był koszmar dla mnie. Kacper już nie miał takich kolek też mruczał ale tak mocno nie płakał, bardziej marudził. Ale on znowu był typ nieodkladalne do czasu aż nie nauczył się chodzić ciągle na rękach

Tak darła się ciągle, i to tak, że aż się zanosiła co tydzień u lekarza byłam bo dlaczego ona tak płacze. Pierwsze 3 miesiące to był koszmar dla mnie. Kacper już nie miał takich kolek też mruczał ale tak mocno nie płakał, bardziej marudził. Ale on znowu był typ nieodkladalne do czasu aż nie nauczył się chodzić ciągle na rękach
A z czego wynikaja te kolki u dzieci?? To jest związane z tym co my jemy czy jak??

0d1ysek2w436ny0c.png

reklama
@kinga30 piszesz o kolkach??? Mi mama opowiadała że też darłam się do 3 mc.. Później już cisza. Ustało i jam ręką objął :)

p19u3e3kos6f13n1.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Tak kolka. Masakra to była, chodziłam jak zombie wiecznie bo ta w dzień i w nocy na rękach i jeszcze płakała

Do góry