reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

U mnie teściowa przyszalała... i mój maż ma na imię Tobiasz. Mi się osobiście imię bardzo podoba, ale sam mówi, że się ludzie dziwią skąd u gościa grubo po 30 takie imię (byli wtedy sami Łukasze, Piotrki czy Pawły). Na naukach przedmałżeńskich ksiądz się zachwycał, ze piękne imię z ewangelii... tylko że teściowa jest dumna ze oglądała "Niewolnice Isaure" i tam to imię było i jej się tak spodobało....:D:D
Choć w tym miesiącu jak zerkałam na noworodki (chciałam się natchnąć cudzym imieniem) w styczniu urodziło się już 3 Tobiaszów;)
Hahaha to fajna masz tesciowa [emoji13][emoji13] nie wiem czym moja mama kierowała sie dajac mu drugie imie... Do dzisiaj mnie to zastanawia [emoji13][emoji13] twierdzi ze sama sobie to imie przynioslam bo w dniu moich urodzin imieniny obchodzil Henryk... Wiec tak mi dala na drugie... Tylko ze to kurna imie męskie... Ale taka tradycja rodzinna[emoji34][emoji1][emoji1]

0d1ysek27fwlna7d.png

reklama
Chwila sprzatania i ponad 60 postow :D gonicie dziewczyny :D

To ladnie [emoji13] mi niestety dali Henryka... I za kazdym razem jak ktos patrzy w moj dowod to sie usmiecha haha [emoji13]

0d1ysek2ashcgepe.png

Henia :)

Zgadza się :) ale czasami jak zdrobnienie mi się podoba to wersja dla dorosłego nie... I tez tak szukam by każda wersja mi leżała [emoji16] mam mieć podobno dziewczynkę, ale chce by imię ładnie brzmiało w każdym wieku np. Jaś, Janek, Jan... Piotruś, Piotrek, Piotr :) a np. Maja piękne imię, ale odmian malo

f2w39n7303c24ozn.png

Ja bym dala Julka, Maja, albo Amelia ale bedzir Alicja. Jeszcze jak nie myslelismy o dziecku to tak rozmawialismy. Ale gorzej z imieniem dla chlopca.. Tu totalna pustka :o

W małych miastach rzadko się bierze imiona z zagranicy [emoji39] ja też z małego i Mia mi się nie podoba, no ale każdy może dać jakie chce [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

Moja zamozna rodzinka, a'la super damostwo.. Nazwali corke Emma. Przeciez musza sie wyrozniac :D

Dokladnie najwyzej dzieci beda mialy pretensje do rodzicow. Mi nigdy sie nie podobało moje imię - Agata ale to chyba normalne

0d1ysek27fwlna7d.png

Ladne :) Mi sie moje nie podoba. Klaudia..

# wiekszosc imion da sie zdrobnic i slodko milo do dziecka wolac. Juz kiedys pytalam chyba, czy znacie zdrobnienia dla Alicji? Oprocz Ala. :confused:

reklama
Do góry