reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

U nas zwyczajowo na drugie daje się imię rodzica, więc też tak zrobimy - albo będzie Agnieszka, albo po mężu ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
A tak w ogóle, to ja też dzisiaj już 17+1, czyli teoretycznie 18tc ;)
Ale dla mnie 5 miesiąc zacznę liczyć "kalendarzowo", czyli od 2.02 ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Ja też tak liczę, ale trzeba też pamiętać by sugerować się tym, że jeden miesiąc ciąży ma 4 tygodnie a inne 5 :) ja też liczyłam, że jak datę porodu mam 18 to każdego 18 danego miesiąca dodawałam kolejny miesiąc, ale trzeba to kontrolować z ta rozpiska

f2w39n7303c24ozn.png

Mi się Hania podoba bardzo... Ale Hanna to od razu kończę Gronkiewicz Walc

f2w39n7303c24ozn.png
Hahaha jakbym sie kierowala tym kogo znam o danym imieniu o bym nigdy nie wybrala. Chociaz znam jedna Ige i to akurat porzadna dziewczyna takze zlego skojarzenia nie mam. Za to syn ma miec na imie Michał - wybor meza po dziadku i tu akurat moglabym wymieniac po nazwiskach jakie znam [emoji13]

0d1ysek2ashcgepe.png

Moja mama chce by dac po babci Anastazja, ale też mi nie pasuje.

Synowi dałam drugie imię i teraz nigdy nie pamiętam by mu pisać czy nie ;) teraz dam jedno.

reklama
Ja też nie lubię ciszy zawsze gdzieś coś tam musi lecieć:D

A ja jak wracam z pracy- gdzie ciągle gadam w sumie i zdarza się (rzadko..!) że nie ma w domu ani mojego synka (który dużo gada :))) ani M. (który też dużo mówi) to nie włączam NIC i rozkoszuję się ciszą. Serio. Zrobiło mi się tak odkąd zostałam mamą :)

Właśnie mężowi to się wszystko podoba co powiem haha no nic musimy jeszcze to przemyśleć :D

No to masz komfort :D Chociaż może przetestuj go i spróbuj z Henryką :D

To ladnie [emoji13] mi niestety dali Henryka... I za kazdym razem jak ktos patrzy w moj dowod to sie usmiecha haha [emoji13]

0d1ysek2ashcgepe.png

Ubawiłam się :) Faktycznie trochę oldschoolowo Ci polecieli :D Ja mam na 2 Anna... Franek miał mieć 2 ale jego tata nie ogarnął że trzeba je podać w urzędzie (nie wiem co myślał...) więc nie ma i teraz raczej też pominiemy.

Jem właśnie na lunch pierożki gotowane na parze, takie tajskie, z krewetkami. Mmmmm.. po wczorajszej diecie- 1 sucha bułka z dżemem- jestem mega głodna :)

Do góry