reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Z tego co czytalam kiedyś to chyba nie wolno melisy w ciazy zażywać

0d1ysek2ashcgepe.png
Ja słyszalam ze można od lekarza melisa i miete tez, bo ostatnio ginekolog mi powiedziała żebym sobie piła, ale wiadomo z umiarem maks 1-2 kubki dziennie

reklama
Ja w pierwszej ciąży do prawie końca 6 msc nie miałam brzucha. A jak potem wyskoczył to rozstępy się pojawiały z dnia na dzień. I nie nie dało smarowanie się przez całą ciążę. Tak mnie przeryly że mam aż ponad pępek.

Dlatego lepiej jak stopniowo rosnie i mozna sir cieszyc. A nie nagle i rozstepy. No alr ciazy ciazy nie rowna. Waznr zeby dziecku bylo wygodnie :)

Wronka199 my co dzien makaron a zero nadwagi ( przed ciaza[emoji23]) wazne jesc z glowa np nie pol kilo makaronu a 150 po tym plaster filet z kurczaka napchac sie salata z pomidorem I tylko olivka z olivek plus P.O. kazdym posilku owoc malo chleba zero masla , tak jedt u nas[emoji16][emoji16]

Ja jak bede miala rozstepy to raczej nie bede sie nimi przejmowala ;) beda to beda, po dziecku to nie wstyd. Gorzej wyglada cellulit na tylku, chociaz nie mam go az tak duzo to moglo by go nie byc :D
Od jakiegos miesiaca mam taki cellulit ze tragedia... Nigdy wcześniej takiego nie mialam... Juz zauważyłam ze na lydkach sie robi niedlugo to i na kostkach bedzie! Kupiłam krem w rossmannie moze pomoze

0d1ysek2ashcgepe.png

Wronka199 my co dzien makaron a zero nadwagi ( przed ciaza[emoji23]) wazne jesc z glowa np nie pol kilo makaronu a 150 po tym plaster filet z kurczaka napchac sie salata z pomidorem I tylko olivka z olivek plus P.O. kazdym posilku owoc malo chleba zero masla , tak jedt u nas[emoji16][emoji16]
No ja do warzyw i owoców musze sie zmuszac niestety

0d1ysek2ashcgepe.png

reklama
Dziewczyny, co do wyników badań... ja się wyleczyłam z DIAGNOSTYKI. Mieszkam w malutkim mieście, i jedyny ośrodek zdrowia korzysta z ich badań, więc z lenistwa chodziłam do ośrodka. Już 3 razy "nacięłam się" na ich błędny wynik. Moja gin nie bardzo chce uznawać od nich wyniki... Więc przerzuciłam się na szpital, mam sporo dalej ale trudno. Przynajmniej pewność, że wynik prawidłowy.
Znam też koleżankę, której w ciaży sporo namieszali... Więc mam złe nastawienie do nich.

Oczywiście, u was to może być faktycznie strata przeciwciał, ale piszę o własnych doświadczeniach.

Do góry