reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Przyjmie mnie na 13.20

16udqqmzgjmhetdf.png
To super, daj znać po wizycie czy wszystko ok.

reklama
Hej :) Dziś kończymy 17 tydzień :D Dziewczyny jak się liczy miesiące ciąży? 18 tydzień rozpoczęty to już piąty miesiąc czy dopiero skończony zaczynam liczyć jako 5 miesiąc?
Orientujecie się jak to jest ze ślubami cywilnymi w niedzielę? Czy w ogóle się odbywają?
Oczywiście żeby nie było za fajnie to od zaczęłam się znowu stresować czy wszystko jest ok, martwię się, że jeszcze nie czuję żadnych ruchów a brzuch nie rośnie :( A wizyta dopiero 8 lutego.

Super, że u Was wszystko dobrze :) Mam nadzieję, że chociaż już mdłości Ci odpuściły :)

@Karla88 mogłabym prosić o nazwę Twojego sklepu na fb? Też chciałam polubić i poprzeglądać :) Widziałam, że chyba wczoraj już pisałaś ale nie dam rady odkopać :p

Ja zazdroszczę małego brzuszka ja już powili nawet zdj do sklepu nie mogę robić a ruchami się nie przejmuj to bardzo indywidualna sprawa możesz zacząć czuć w 18 ale tez w 21

Moj sklep to Candy floss
1517213206-3c08e4f23fd332db-aaaaaa.jpeg

16udyx8di9hvrs5t.png

odrzuciło którąś od mięsa, bo ja jak widzę mięso na obiad to coś mi się dzieje. Nie smakuje mi kompletnie.
Ja nigdy nie przepadałam specjalnie za pieczonym mięsem, ogólnie za mięsem na ciepło, wędliny mogą być. Teraz w ciąży mam tak samo, niby zjem ale raczej nie ze smakiem.

Ja zazdroszczę małego brzuszka ja już powili nawet zdj do sklepu nie mogę robić a ruchami się nie przejmuj to bardzo indywidualna sprawa możesz zacząć czuć w 18 ale tez w 21

Moj sklep to Candy floss
1517213206-3c08e4f23fd332db-aaaaaa.jpeg

16udyx8di9hvrs5t.png
Ooo dziękuję za namiary :) Byłam cały czas po wizycie spokojna aż tu nagle znowu mnie dopadły jakieś czarne myśli. Dziewczyny myślicie, że na takim etapie ciąży już możemy się mniej martwić o dziecko?

Ooo dziękuję za namiary :) Byłam cały czas po wizycie spokojna aż tu nagle znowu mnie dopadły jakieś czarne myśli. Dziewczyny myślicie, że na takim etapie ciąży już możemy się mniej martwić o dziecko?

Ja miałam raz sytuacje paniki jak mnie bocno brzuch bolał co się okazało ze się wszystko rozciąga i do góry przesuwa i fakt jak się podniosło bol minął i znów się czuja jak nie w ciazy od początku na dwóch etatach dom dziecko gdybym tak bezobjawowo tej ciazy nie przechodziła to jestem w czarnej dupje
Mysle ze teraz nie grozi nam już nic strasznego każda z nas jest po prenatalnych dzieci zdrowe brzuszki zaczynaja się zaokrąglać teraz największy stresem będą kopniaki [emoji23]

16udyx8di9hvrs5t.png

No i oby tak dalej aż do porodu [emoji4]. Ja właśnie po nie przespanej nocy mała goraczkowala wymiotowala kaszle masakra nie spałam całą noc czuwałam nad moją bidulka na 9.45 lekarz oby to nic poważnego bo od soboty się rozkręca chrobsko[emoji53]

w4sqgzu395zb6ngs.png
Uuu, masakra.. Oby nic poważnego...
Trzymam kciuki

0d1yrjjgtd95fou3.png

odrzuciło którąś od mięsa, bo ja jak widzę mięso na obiad to coś mi się dzieje. Nie smakuje mi kompletnie.
Mnie odrzuciło, nigdy jakoś szczególnie nie przepadałam za mięsem, ale teraz to nie ma siły, żeby mnie coś zmusiło do zjedzenia mięsa. W poprzedniej ciąży też tak miałam, więc się tym nie przejmuję

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Trochę tak...
Co prawda od lat jestem wege, ale mięso zdarzało mi się zjeść parę razy w roku jak nie miałam alternatywy (poza "nie jeść nic...")
Ale w ciąży nawet zapach gotujacego się mięsa powoduje nasilające się mdłości, a na początku ciężko było przejść koło mięsnego...

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry