reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Mam podobnie [emoji6]
Cacao i powidła z węgierek [emoji16]

0d1yrjjgtd95fou3.png
Powidła ze śliwek lubię :D najlepiej z naleśnikiem albo w jakimś cieście :)

reklama
Ja mam jedną tylko i chyba więcej mieć nie będę bo chyba rozwódce nie pozwolą.
Kochana mozesz byc chrzestna
Ja mam slub cywilny tylko i ksiadz nie robil problemu tym bardziej ze powiedzialam mu ze jest w pismie kanonicznym cos takiego jak swiadek chrztu. Pelni on role rodzica chrzestnego. Nie bylam u spowiedzi a dziecko normalnie moglam podawac. I w ten sposob mam 2 prawie 4 letnich chrzesniakow.
U mnie w tej ciąży hitem oprócz kakao które mogłabym pić ciągle jest konfitura jagodowa [emoji5]️
Ja w 1 ciazy mialam takie ciśnienie na kakao. Teraz jakos nie mam na nic. Jem bo musze !

Witam z rana ,dzieciaków wywalilam do szkoly ja sama zaraz biore sie za ogarbianie domu bo przez weekend mojej niedyspozycji zrobil sie istny syf. Glowa boli zatoki mecza...ehhhh

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam slub cywilny tylko i ksiadz nie robil problemu tym bardziej ze powiedzialam mu ze jest w pismie kanonicznym cos takiego jak swiadek chrztu. Pelni on role rodzica chrzestnego. Nie bylam u spowiedzi a dziecko normalnie moglam podawac. I w ten sposob mam 2 prawie 4 letnich chrzesniakow.

Ja w 1 ciazy mialam takie ciśnienie na kakao. Teraz jakos nie mam na nic. Jem bo musze !

Witam z rana ,dzieciaków wywalilam do szkoly ja sama zaraz biore sie za ogarbianie domu bo przez weekend mojej niedyspozycji zrobil sie istny syf. Glowa boli zatoki mecza...ehhhh

Właśnie o świadkach chrztu coś słyszałam :)

Hej :) Dziś kończymy 17 tydzień :D Dziewczyny jak się liczy miesiące ciąży? 18 tydzień rozpoczęty to już piąty miesiąc czy dopiero skończony zaczynam liczyć jako 5 miesiąc?
Orientujecie się jak to jest ze ślubami cywilnymi w niedzielę? Czy w ogóle się odbywają?
Oczywiście żeby nie było za fajnie to od zaczęłam się znowu stresować czy wszystko jest ok, martwię się, że jeszcze nie czuję żadnych ruchów a brzuch nie rośnie :( A wizyta dopiero 8 lutego.

Super, że u Was wszystko dobrze :) Mam nadzieję, że chociaż już mdłości Ci odpuściły :)

@Karla88 mogłabym prosić o nazwę Twojego sklepu na fb? Też chciałam polubić i poprzeglądać :) Widziałam, że chyba wczoraj już pisałaś ale nie dam rady odkopać :p

Witamy w 5 miesiącu:) śluby cywilne w niedzielę hm może gdzieś się odbywają u mnie na pewno urząd zamknięty i takiej opcji niema , może zadzwoń zapytać jak u Ciebie to wyglada :) A u dzidzi na pewno wszystko ok ja myślałam, że czuje ruchy od jakiegoś czasu a na ostatniej wizycie lekarka powiedziała , że mały jest z tylu i po 20 tyg dopiero zacznę czuć także nie wiem który mój narząd płatal takie figle , że się ludzilam :D p.s bo było to uczucie którego " nigdy nie czułam " wcześniej , ale lekarka stwierdziła , że też nigdy wcześniej nie byłam w tak zaawansowanej ciąży i nieprzesuwaly mi się wszystkie narządy w celu zrobienia miejsca dla Dzidziusia:D więc spokojnie a twój też pewnie z tylu się chowa tak jak mój:D

Współczuję chorobska oby szybko przeszło

Ja też nie mogę się doczekać... Wizyta 13.02, a prenatalne dopiero 01.03... Muszę ćwiczyć cierpliwość... [emoji15]

0d1yrjjgtd95fou3.png
Aga szybko zleci! Mi tak szybko mkna te tygodnie . ja ife na 3d w czwartek mam nadzieje ze dzieciak sie pokaze i nie bedzie taki cnotliwy.hihi

Polecam, pycha ja to dosłownie uwielbiam śniadanie kolacja ciągle konfitury z jagód i kakao[emoji5]️ a do obiadu koniecznie gotowana marchewka
Moje dzieciaki chyba tez maja smaki ciezarnej. Kakao i marchewka baby prawie codziennie.

I ja już nie śpię, starszak stwierdził, że 5 rano jest idealną godz na rozpoczęcie dnia, a już było tak fajnie przez kilka dni gdy wstawał po 8.

Wczoraj mieliśmy rocznicę i planowaliśmy w końcu gdzieś wyjść bez dzieci, ale niestety bratowa nawaliła i nie przyjechała posiedzieć z chłopakami, więc musieliśmy zmienić plany...

Sent from my SM-G318H using Forum BabyBoom mobile app

O jejku no mam nadzieję , że miala chociaż dobre usprawiedliwienie, że tak was wystawiła.. ludzie ehh..

reklama
Cześć dziewczyny :)

Ja też już od 5 nie śpię, ale nie miałam kiedy napisać - u mamy jestem, więc trzeba było ogarnąć spakowanie się itd. Po południu wizyta u endokrynologa, więc logistycznie najłatwiej pojechać rano i zostać aż mąż pracę skończy ;) Współczuję :( A takie czekanie na czczo to dla mnie najgorsze... [emoji15]

0d1yrjjgtd95fou3.png
No wlasnie jez ledwo dalam rade. Jeszcze lekarka sie spoznila. Na szczescie w laboratorium nie bylo kolejki i juz czekam na autobus[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry